Didžioji princesės Dianos meilė pakistanietis H. Khanas atsisakė ją vesti

Britų rašytoja, žurnalistė ir visuomenės veikėja Jemima Khan, prisimindama savo tragiškai žuvusią draugę Velso princesę Dianą, pasakojo, kad ji buvo beprotiškai įsimylėjusi pakistanietį širdies chirurgą Hasnatą Khaną. Su juo princesė susitikinėjo 1995–1997 metais ir net ketino dėl savo mylimojo persikelti gyventi į Pakistaną.

Princesė Diana svajojo ištekėti už pakistaniečio širdies chirurgo.<br>AP
Princesė Diana svajojo ištekėti už pakistaniečio širdies chirurgo.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2013, 4:06 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:48 AM

Žurnalo „Vanity Fair“ straipsnyje, pavadintame „Močiutė, kurios princas George'as niekada nepažins“, Jemima prisiminė, kad Diana, viešėdama Pakistano mieste Lahore, klausė jos patarimo.

„Ji norėjo sužinoti, kaip man sekėsi prisitaikyti gyventi Pakistane. Du kartus ji slapčia susitiko su Hasnato šeima, kad aptartų galimą santuoką“, – pasakojo Jemima.

Diana labai stengėsi sužavėti Hasnato šeimą, ypač jo mamą. Bet, nepaisant jos pastangų, atrodo, kad jai to padaryti nesisekė.

Netgi aristokratiška Dianos kilmė, faktas, kad ji susituokė ir vėliau išsiskyrė su Didžiosios Britanijos princu Charlesu bei pagimdė sosto įpėdinį, neįtikino Naheed Khan palaiminti galimos sūnaus santuokos su angle.

„Tai, kad sūnus gali vesti anglę, labai konservatyviai puštūnų moteriai atrodė kaip baisiausias košmaras. Išsiųsti sūnų mokytis į Angliją ir sulaukti susiradusio anglę nuotaką atrodė kažkas itin bauginančio“, – aiškino Jemima.

Nors pora ir kalbėjosi apie vestuves bei vaikus (Dianos draugai žurnalui atskleidė, kad princesė svajojo su Hasnatu susilaukti dukters), jų santykiai nutrūko maždaug tuo metu, kai ji sutiko Dodi Al Fayedą.

Dianos bičiulė Rosa Monckton prisiminė, kad skyrybų iniciatoriumi buvo Hasnatas, bet kiti draugai teigė, kad santykius nutraukė pati princesė, nes chirurgas atsisakė ją vesti.

R. Monckton atkakliai tvirtina, kad su D. Al Fayedu Diana susitikinėjo tik norėdama sukelti Hasnatui pavydą.

Atrodo, kad vedybų klausimas ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl pora išsiskyrė. Anot Jemimos, Hasnatas nepakentė minties visą likusį savo gyvenimą būti visuomenės dėmesio centre.

Žurnalistės pakalbintas buvęs Didžiosios Britanijos vidaus reikalų ministras Lordas Stevensas, tyręs princesės žūties aplinkybes, galimą santuoką su Hasnatu pavadino „juokinga mintimi“. Jis patarė Dianai, kad, norėdama turėti bent šiek tiek normalų gyvenimą kartu su mylimuoju, ji turėtų persikelti į Pakistaną, kur jų nepersekiotų spaudos atstovai.

Dianos santykiai su Hasnatu atsidūrė dėmesio centre dėl netrukus pasirodysiančio filmo, kuriame pagrindįnį vaidmenį atliks aktorė Naomi Watts.

Žurnalas „Vanity Fair“ rašė, kad Hasnatas atsisakė bendradarbiauti su filmo kūrėjais, taip tarsi patvirtindamas žodžius, kuriuos kažkada Diana apie jį pasakė savo draugams: „Tai žmogus, kuris niekada manęs neišduos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.