Aktorė ir dainininkė J.Lopez: „Kai pradėjau daug uždirbti, vos neišėjau iš proto”

„Skambia moneta neuždengsi vidinės tuštumos, o be aistros nesukursi gero vaidmens”, – tikina aktorė ir dainininkė Jennifer Lopez (44 m.), prabilusi apie nematomą žvaigždės gyvenimo pusę.

Maždaug prieš penkiolika metų J.Lopez pirmiausia atkreipdavo dėmesį savo sėdmenimis, apdraustais 300 milijonų JAV dolerių.<br>AP nuotr.
Maždaug prieš penkiolika metų J.Lopez pirmiausia atkreipdavo dėmesį savo sėdmenimis, apdraustais 300 milijonų JAV dolerių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2013, 7:51 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:27 AM

Maždaug prieš penkiolika metų J.Lopez pirmiausia atkreipdavo dėmesį savo sėdmenimis, apdraustais 300 milijonų JAV dolerių.

Gražuolės užpakaliukas jau seniai nustojo būti stipriausia jos pusė: juk nuo to laiko ji išleido aštuonis muzikinius albumus, vaidino daugiau nei 20 filmų.

Nepaisant triukšmingų skyrybų su trečiuoju sutuoktiniu ir jos dvynių tėvu dainininku Marcu Anthony, iš Puerto Riko kilusi žvaigždė spėja visur.

Ji – puiki atlikėja, viena geriausiai mokamų Holivudo aktorių, sėkmės lydima mados kūrėja ir verslininkė. Žurnalo „Forbes” duomenimis, J.Lopez yra įtakingiausių garsenybių sąraše.

* * *

– Kada supratote, kad jūsų pašaukimas – scena?

– Visada norėjau tapti artiste, todėl motina mane nuvedė į šokių studiją, kai man buvo penkeri metai. Aktore ir dainininke troškau tapti vienu metu, man svarbiausia – būti dėmesio centre.

Trečioje klasėje pirmąkart išgirdau repą ir jį tiesiog įsimylėjau.

– Ar tėvai palaikė jūsų svajones?

– Žinoma. Tėvas nuolat kartojo: „Jei daug dirbsi, tapsi net Jungtinių Valstijų prezidente.” Ir pats rodė man pavyzdį: dirbo net naktimis.

– Ar tikėjotės tokios stulbinamos sėkmės?

– Visuomet. Jaučiau, kad kažkas ten, viršuje, atkreipė į mane dėmesį ir kada nors būtinai išskirs iš minios. Visa savo esybe norėjau išgarsėti. Taip ir atsitiko.

– Ar erzina nuolatinis domėjimasis jumis?

– Sunku atsakyti vienareikšmiškai. Iki tam tikro laiko smagu, o paskui pradedu nervintis.

Bet žmonėms žvaigždės yra reikalingos, o šioms reikia populiarumo. Jei nesukelsiu šurmulio, jei apie mane nebus kalbama, – ko gero, imsiu nerimauti. Jeigu paskui garsenybę velkasi gandų ir paskalų šleifas, vadinasi, ji įdomi – toks pramogų verslo įstatymas.

Asmeninio gyvenimo atsisakymas – tai savotiška bausmė už populiarumą.

– Kaip reaguojate, kai esate vadinama seksualiausia pasaulio moterimi?

– Neslėpsiu: tai paglosto savimeilę. Manau, taip jaustųsi bet kuri moteris. Tokia nuomonė man maloni, o kad tokį titulą suteikė paprasti žmonės – dar maloniau.

– Jau spėjote suvaidinti kelių žymių režisierių, kaip antai Francio Fordo Coppolos, Bobo Rafelsono ir Oliverio Stone’o, juostose. Pagal kokį kriterijų renkatės filmus?

– Žanras visiškai nesvarbu: galiu vaidinti koviniame filme, kad tik būtų geras scenarijus. Turiu suprasti savo heroję, jos poelgių motyvus ir man bus įdomi jos istorija. Galiu palaukti. Per metus suvaidinti 20 filmų? Kam to reikia?

– Ar pinigai jums svarbūs?

– Pirmasis honoraras už vaidybą filme siekė tiek, kiek kainuoja brangus kojų nagų lakas. Manau, jei rūpi tik pinigai, nieko nepasieksi. Skambia moneta neuždengsi vidinės tuštumos, o be aistros nesukursi gero vaidmens.

Bet esu užaugusi skurde, ir kai pradėjau daug uždirbti, vos neišėjau iš proto!

Laksčiau ir šaukiau: „Dieve mano, galiu nusipirkti šį automobilį! Ir aną! Ir kailinius!” Kone tonomis pirkau viską, kas patiko. Bet juk bet kuris žmogus būtų elgęsis taip pat, ar ne? Dabar tai jau praėjo – grįžtu prie paprastumo.

– Kalbama, kad jūsų karjerą nulėmė įspūdinga išvaizda. Rengiatės seksualiais drabužiais, siekiate atkreipti dėmesį.

– Gal ir sunku patikėti, bet taip rengiuosi, nes toks stilius man tikrai patinka, vilkėdama tokius drabužius gerai jaučiuosi.

Dažau plaukus, nes to reikia vaidmeniui, o ne dėl to, kad atsidurčiau ant žurnalo viršelio.

Pagaliau juk esu moteris! Man patinka madingi drabužiai, naujos šukuosenos, makiažas ir apsipirkti!

– Jums svarbu jaustis gražiai?

– Grožis – tai, kas slypi viduje. Manau, kad svarbiausia atrasti pusiausvyrą tarp proto, kūno ir dvasinės būsenos.

Legendinė dizainerė Coco Chanel yra pasakiusi: „Būdama dvidešimties metų turite veidą, kokį jums suteikė gamta, trisdešimties – kokį suformavo gyvenimas, o penkiasdešimties – tai toks veidas, kokio nusipelnėte.” Man labai patinka ši mintis: veidas – mūsų vidinio pasaulio atspindys.

– Jūsų figūra neatitinka modelio reikalavimų. Bet ji stulbinama! Kaip tai pavyksta?

– Ankstyvojoje jaunystėje buvau kur kas apvalesnė ir dėl to ne itin gerai jaučiausi. Bet pamažu atsikračiusi nereikalingų kilogramų pasijutau graži, įspūdingų kūno formų moterimi.

O, kiek išgirdau priekaištų! Vis dar buvo aiškinančių, kad esu nepakankamai liesa. Bet jau daug metų laikausi savo idealaus svorio.

Jau seniai atsisakiau riebių, keptų patiekalų ir cukraus. Juos pakeičiau aliejumi, daržovėmis, žuvimi, pieno kokteiliais.

Nesu dietų aistruolė, bet jei jaučiu, kad šen bei ten susikaupė nereikalingų riebaliukų, pakeičiu valgiaraštį. Man tinka mitybos sistema, pagal kurią galiu valgyti dažnai – vos ne kas valandą, bet po truputį.

Neturiu žalingų įpročių: visai nevartoju alkoholio, nerūkau ir niekada nesimėgavau saulės voniomis. Manau, kad tai taip pat kenksminga.

– Ar gyvenimas labai stipriai pasikeitė, kai tapote žvaigžde?

– Patikėkite, esu ta pati mergiotė iš Bronkso, kokia buvau prieš daugelį metų. Žinoma, visi tie nuostabūs drabužiai, brangūs batai, kuriais aviu, ir dėmesys mano kukliam asmeniui... Iš pradžių jaučiausi tarsi princesė, bet ir princesėms nevalia atsipalaiduoti.

Garsenybe netapau per naktį, atkakliai dirbau ir dabar daug tebedirbu. Skirtumas tik tas, kad iš pradžių buvau lyg švarus baltas lapas. Režisierius, žiūrėdamas į mane, matė naivią jaunutę mergiotę, atėjusią į atranką.

Dabar galiu pati rinktis. Taip, aš esu žvaigždė, tačiau šiuo atveju yra vienas „bet”: žiūrėdamas į mane, režisierius mato tik seksualią atlikėją, kuriai žiniasklaida skiria per daug dėmesio.

– Ar malonu jaustis įtakinga Holivude?

– Žinoma, kad taip. Galiu įgyvendinti bet kokią savo idėją, priimti ar atmesti siūlomus sprendimus ir vaidmenis, leisti pinigus kam noriu ir kaip noriu, gyventi be baimės dėl savo ateities. Visa tai suteikia dar didesnę kūrybinę laisvę ir daugiau drąsos eksperimentuoti.

– Asmeninis gyvenimas – trejos skyrybos ir audringi romanai su Holivudo vienišiais – iškart atsidurdavo visuomenės dėmesio centre.

– Esu kaip visos moterys – įsimyliu ir nusiviliu. Bandau tai pasakyti žmonėms, bet niekas nenori manęs klausyti. Esu moteris, myliu ir noriu būti mylima. Štai ir viskas.

– Ar po nesėkmingų meilės romanų padarėte išvadas?

– Esu beviltiška romantikė ir aistringa, kai kalbama apie meilę.

Kartais nesuprantame, kad elgiamės netinkamai, ir toks elgesys mums ne į naudą. Manau, kad iš savo istorijų išmokau svarbią pamoką: pirmiausia reikia save mylėti. Reikia save ne tik vertinti, bet ir įsisąmoninti, kad esi neįkainojama.

– Kokias pamokas išmokote iš savo santuokų ir skyrybų?

– Idealios santuokos formulės sukurti nebegaliu... Gerai, kad visos žaizdos, nuoskaudos užgyja. Bet būtent sunkiomis akimirkomis ko nors išmokstame. Kai man nutinka kas nors bloga, pradedu analizuoti save ir savo poelgius. Ir gal net keičiuosi.

Prisipažinsiu: iš prigimties esu šeimos žmogus, nesu triukšmingų vakarėlių mėgėja, nors apie mane rašoma kitaip. Šeima man svarbiau. O svarbiausi – mano vaikai: dvyniai Maxas ir Emma. Kai būnu su jais, nuslūgsta bet kokia įtampa.

Man patinka atsibusti kartu su jais. Tuomet jie jaučia, kad yra mylimi, laimingi, ir suvokia, jog jie – svarbiausi žmonės mano gyvenime.

– Ar ko nors baiminatės?

– Labai bijau ligų ir vienatvės. Man atrodo, kad tai būdinga viešiems žmonėms.

– Darbas filmavimo aikštelėje, muzikinių albumų įrašymas, drabužių ir moteriškų aksesuarų dizainas, kubiečių restoranas, kvepalų linija – ar ne per daug užmojų vienai moteriai?

– Nebijau tokių krūvių! Man patinka ką nors gaminti, kurti. Visada svajojau būti nepriklausoma ir turtinga, svajojau įrodyti sau ir tėvams, kad nusipelniau gerų man sakomų žodžių.

Taip, man patinka spindesys ir prabanga. Galite smerkti, bet šios silpnybės atsisakyti nepajėgiu. Ir kol kas nesigailiu dėl to kelio, kurį pasirinkau.

– Atrodote gerokai jaunesnė. Ar galite išduoti savo grožio receptą?

– Pirmiausia labai svarbu rūpintis oda. Kūną ir veidą kelis kartus per dieną tepu drėkinamaisiais kremais: nusipraususi po dušu vakare ir rytą.

Antras mano svarbus ginklas – miegas. Stengiuosi miegoti aštuonias valandas. Manau, kad geriausios grožio procedūros – tai ramus, gilus miegas, odos drėkinimas ir geros valomosios priemonės.

Po trejų skyrybų – naujas draugas

* Jennifer Lopez gimė 1969 m. liepos 24-ąją Bronkse (Niujorkas) – rajone, kuris neretai apibūdinamas trimis žodžiais: narkotikai, nusikaltimai ir skurdas.

* Pirmoji santuoka su padavėju Ojani Noa truko nuo 1997 m. vasario 22-osios iki 1998 m. sausio.

* Antroji santuoka su buvusiu jos šou šokėju Chrisu Juddu – nuo 2001 m. rugsėjo 29-osios iki 2002 m. birželio.

* 2004 m. birželio 5-ąją J.Lopez ištarė „taip” atlikėjui Marcui Anthony praėjus vos savaitei po jo skyrybų su buvusia „Mis visata” Dayanara Torres. 2008 m. vasario 22-ąją gimė dvyniai Maxas ir Emma. Pora išsiskyrė 2011 m. liepą.

* Nuo 2011-ųjų draugauja su šokėju Casperu Smartu (26 m.).

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.