Pranešimas apie A.Pugačiovos ir M.Galkino vaikų surogatinę motiną - klastotė

Tiesą sakant, tėvų, kuriems 30-metė moteris išnešiojo vaikus, pavardės laidos vedėjas nepaminėjo. Bet žiūrovai nusprendė, kad būten ši dama padovanojo žvaigždžių porai du vaikus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 4:17 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:03 AM

"Dabar dėmesio: tiesioginis ryšys su surogatine motina..." - taip populiarios pokalbių laidos vedėjas pristatė pašnekovę. Po to ekrane pasirodė Jelena Širinina iš Kazanės. Ekrano viršuje kairėje pusėje švytėjo užrašas "Ekskliuzyvas".

Tiesą sakant, tėvų, kuriems 30-metė moteris išnešiojo vaikus, pavardės laidos vedėjas nepaminėjo. Bet žiūrovai nusprendė, kad būten ši dama padovanojo žvaigždžių porai du vaikus.

Dialogas su J.Širinina skambėjo taip:

- Surogatinės motinos nežino, kokiems asmenims jos tai daro. Jelena, jūs ta reta moteris, kuri ryžosi atvirai apie tai kalbėti. Koks jausmas išnešioti kūdikį, o po to jį atiduoti?

- Reikia psichologiškai pasirengti - žinoti, kad suteiki laimę kitiems žmonėms, poroms, kurios negali turėti vaikų, - šypsojosi J.Širinina. - Man nebuvo sudėtinga išnešioti tėvų porai vaikučius ir atiduoti juos. Tai jų vaikai. Tiesiog aš padėjau jiems. Kai Dievas duoda galimybę, fizinę būseną, kodėl gi ne?

- Jelena, bet juk tikriausiai labai sunku atiduoti kūdikį?

- Gal aš toks žmogus, bet man nebuvo sunku atiduoti vaikus, nes žinojau, kad suteikiu jiems laimę.

Atsakydama į klausimą, ar žino, kam išnešiojo vaikus, J.Širinina atsakė teigiamai.

Pasibaigus populiariai televizijos programai internetą užplūdo antraštės: "A.Pugačiovos ir M.Galkino vaikų motina išlindo iš šešėlio".

Bet laikraščio "Moskovskij komsomolec" žurnalistai susisiekė su J.Širinina ir išsiaiškino netikėtų detalių.

"Dėl Dievo meilės, kas čia vyksta! Aš niekada nebuvau šios poros surogatinė motina! - vos neverkė Jelena. - Surogatine motina buvau seniai, 2009 metais. Tuomet pagimdžiau dvynius, tačiau visiškai kitai šeimai.

Šįkart žurnalistai pasikvietė mane į programą neva pasidalyti surogatinės motinystės patyrimu. Viskas vyko Kazanėje. Mane pakvietė į studiją, įrašė atsakymus ir viskas. O vakare parodė mano interviu. Aš patekau ne į geriausią padėtį - pasakojimų apie Alą ir Maksimą fone atrodžiau kaip jų surogatinė motina."

- Internetas sudėliojo visus taškus ant "i" ir visa informacinė erdvė užkimšta pranešimais, kad būtent jūs esate surogatinė motina.

- Mačiau. Kliedesiai. Dar nei iš šio, nei iš to pareiškė, kad aš taip pat turiu du vaikus, nors išties turiu tik vieną dukterį.

- Kodėl buvote pasirinkta kaip tik jūs?

- Gal todėl, kad vasarą  jau dalyvavau toje programoje, tuomet dalijausi surogatinės motinystės patyrimu. Visi žinojo mano istoriją, matyt, mano likimas gerai tiko prie dabartinių įvykių.

- Sklinda gandai, kad jums gerai sumokėjo...

- Man nė dešimties rublių nesumokėjo. Apie ką jūs?...

Stačiatikių dvasininkai piktinasi

Dvynių atsiradimas žvaigždžių šeimoje sukėlė audringą neigiamą Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovų reakciją. Patriarchato šeimos, motinystės ir vaikystės gynimo komisijos vadovas Dimitrijus Smirnovas pasisakė už tai, kad surogatinė motinystė būtų uždrausta. "Surogatinė motinystė - tai maištas prieš Dievą, labai linksmas fašizmas: sutartis - pinigai - vaiko atėmimas", - pareiškė dvasininkas.

Dvasininkas iš Sankt Peterburgo ir vietos politikas Vitalijus Milonovas, garsėjantis griežtais pasisakymais, irgi neaplenkė žvaigždžių poros dvynių. Jis iškritikavo tėvus dėl to, kad jie pasinaudojo surogatinės motinos paslaugomis, užuot įsivaikinę vaikus, gyvenančius vaikų namuose.

Duodamas interviu Sankt Peterburgo radijo stočiai "Echo Peterburga", V.Milonovas sakė: "Aš nesveikinu šios šeimos dėl to, kad jie nusipirko vaiką, kad jie turi pakankamai pinigų, kad sugebėjo pasinaudoti kažkokia moterimi, atleiskite, kaip inkubatoriumi tam, kad išnešiotų jiems kūdikį. Tai amoralu šalyje, kurioje dešimtys tūkstančių našlaičių laukia, kol bus įvaikinti. Įsitaisyti švarutį, glotnutį vaikelį - tai panašu į užsakytinio "Ferrari" modelio įsigijimą."

Parengė  Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.