Operos primadona A.Netrebko - apie skyrybas ir sūnų autistą

Praėjusią savaitę per žiniasklaidą nuvilnijo žinia, kad po šešerių bendro gyvenimo metų iširo operos žvaigždžių Anos Netrebko ir Erwino Schrotto pora. 42 metų rusų sopranas atskleidė, kad ji ir metais jaunesnis bosas-baritonas E.Schrottas iš Urugvajaus susitarė draugiškai užbaigti savo romaną ir kad dėl to kalti ilgi išsiskyrimai: žvaigždžių pora retai matosi dėl „profesinių įsipareigojimų“. Pora, kuri nebuvo susituokusi, turi penkerių metų sūnų Tjagą.

Po šešerių metų bendro gyvenimo operos solistai A.Netrebko ir E.Schrottas pasuko skirtingais keliais.<br>AP nuotr.
Po šešerių metų bendro gyvenimo operos solistai A.Netrebko ir E.Schrottas pasuko skirtingais keliais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 3, 2013, 9:41 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:13 AM

„Jokios tragedijos nėra, viskas normalu. Išsiskyrėme todėl, kad taip išėjo. Praleidome šešerius puikius metus, dėl nieko nesigailiu. Gyvenimas tęsiasi“, - kalbėjo vienas geidžiamiausių pasaulio sopranų A.Netrebko.

Paklausta, ar išsiskyrė taikiai, primadona atsakė: “Žinoma, taikiai. Kam mums bartis? Viskas puiku. Sausio mėnesį kartu dainuosime.“ Be to, jie toliau kartu dirbs labdaros fonde: 2012 metais A.Netrebko ir E. Schrottas įsteigė fondą, turintį prisidėti prie vaikų švietimo ir auklėjimo, taip pat remti kultūrą ir meną.

Vėliau A.Netrebko papasakojo ir apie savo sūnaus ligą. Vaikui diagnozuotas autizmas.

A.Netrebko tapo motina būdama 36 metų, tačiau tik prieš dvejus metus sužinojo, kad jos sūnus turi negalią. „Šiuo metu jis autistas. Diagnozuota: autizmas. Žinoma, ištiko šokas. Labai vėlai apie tai sužinojau, nes iš jo elgesio nieko nebuvo matyti. Jis labai savarankiškas, tvarkingas, nesulaužė nė vieno žaislo. Jis tiesiog nemėgsta bendrauti. Jam sunku bendrauti. Juk autistai gyvena savame pasaulyje, jie – išskirtiniai vaikai. Jam buvo jau beveik treji metai, o jis nekalbėjo. Na, nekalba, tai nekalba, kartais ką nors pasako, kai jam reikia. Jis aplinkui girdi keturias kalbas, žinoma, nekalba. O po to pastebėjome, kad kreipiesi į jį, o jis kartais visiškai nereaguoja“, - pasakojo dainininkė.

Ji nuvyko į Niujorką, surado specialistų, kurie dirba su jos vaiku.

„Mums pavyko, nes tai lengva autizmo forma. Jo beveik nematyti“, - sakė A.Netrebko.

Dainininkė tikino visą laisvą laiką praleidžianti su sūnumi, vedžioja jį į paprastą vaikų darželį, o prieš miegą skaito jam knygas. Išimtis tik tomis dienomis, kai dalyvauja spektakliuose – tada vaiką prižiūri auklė.

Pasak A.Netrebko, mažylis ilgisi tėvo, be to, jis daugiausia laiko praleidžia moterų draugijoje. Tačiau su tėvu Tjagas bet kuriuo metu susisiekia per „Skype“, Ana jokiu būdu nedraudžia jiems bendrauti.

„Jis mažas, jam penkeri metai. Tačiau jam dabar reikia labai daug dirbti su mokytojais. Tikiuosi, kad po kelerių metų viskas bus gerai“, - vylėsi A.Netrebko.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.