Estrados princesei Ž.Friske smogė klastinga liga

Kai žiniasklaidoje pasklido kalbos, kad Rusijos popmuzikos žvaigždė Žana Friske turi rimtų sveikatos problemų, daugelis tuo negalėjo patikėti. O ir pati praėjusių metų balandžio mėnesį sūnelio Platono susilaukusi Žana ilgai neįtarė, kad nepakeliami galvos skausmai – klastingos ligos pranašai.

Žmonių kilnumo sujaudinta Ž.Friske pareiškė padėką Rusijos labdaros ir paramos fondo puslapyje.
Žmonių kilnumo sujaudinta Ž.Friske pareiškė padėką Rusijos labdaros ir paramos fondo puslapyje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2014, 7:14 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:43 AM

Viešumoje nuo vasaros pabaigos nesirodanti Žana užminė mįslę gerbėjams. Kurgi dingo žavioji Rusijos estrados atlikėja?

39-erių dainininkės neišvydo nei gerbėjai, atvykę į Jūrmaloje vykstantį festivalį „Naujoji banga“, nei į jos sesers vestuves susirinkę artimieji.

Siaubingą diagnozę – ketvirtos stadijos smegenų vėžys, išgirstą iš medikų lūpų, Žana nuo žiniasklaidos nuslėpti stengėsi kuo ilgiau. Savo problemų atlikėja niekuomet nemėgo viešinti, o ir baiminosi vaizdo, kurį po chemoterapijos kurso išvys veidrodyje.

Tačiau vos tik pirmosios žinios apie baisią ligą pasiekė žiniasklaidą, artimieji kaipmat suskubo neigti it virusas plintančių kalbų.

„Nežinau, kas paskleidė šį gandą. Viskas Žanai gerai. Mano sesuo gyvena Majamyje, sportuoja ir užsiima joga“, – tikino atlikėjos sesuo Natalija.

„Kalbos apie ligą – visiška nesąmonė. Žana sveika ir šiuo metu gyvena Amerikoje“, – anuomet Natalijai pritarė tėvas Vladimiras Friske.

Teigiama, jog Ž.Friske buvo pasiūlytas milijonas dolerių su sąlyga, kad ji viešai patvirtins arba paneigs diagnozę. Tačiau ir tuomet Žana nusprendė tylėti. Tylėjo tol, kol nuslėpti akivaizdžių faktų nebepavyko.

„Paslaptis, ilgus mėnesius buvusi tik mūsų šeimos reikalas, dabar, deja, tapo žinoma visuomenei. Tačiau tikime, kad gerbėjai ir Žanai neabejingi asmenys turi teisę žinoti tiesą. Mūsų šeima šiuo metu išgyvena sunkų laikotarpį – Žana serga vėžiu. Kovojame dėl jos ir nė sekundę nenustojame tikėti, kad viskas susitvarkys.

Prašome tik vieno – palaikykite mus gražiu žodžiu ir maldomis, palinkėkite mums geros kloties!“ – viltingai prašė Ž.Friske vyras Dmitrijus Šepeliovas.

Apie dukterį užklupusią ligą su ašaromis akyse prabilo ir atlikėjos tėvas: „Kad Žana serga, sužinojome praėjus keliems mėnesiams po gimdymo. Diagnozė buvo tiesiog siaubinga – smegenų vėžys, operacija gali kainuoti mano dukteriai gyvybę. Šiuo metu Žana gydosi Niujorke, kartu su ja yra motina, sesuo ir vyras. Mes skyrėme labai daug pinigų jai gydyti – jau dabar esu atidavęs viską, ką turiu. Dmitrijus taip pat. Lieka tik melstis už mūsų dukterį.“

Dabar Ž.Friske ir jos artimieji – nebe vieni. Atlikėją palaiko šimtatūkstantinė jos gerbėjų armija. Vos per vieną vakarą Rusijos televizijos Pirmasis kanalas, bendradarbiaudamas su Rusijos labdaros ir paramos fondu „Rusfond“, surinko beveik 67 milijonus rublių (daugiau nei 9 milijonus litų). Ši suma gerokai didesnė, nei kainuoja Ž.Friske gydymas, tad likę pinigai atiteks sunkiai sergantiems vaikams.

Žmonių kilnumo sujaudinta Ž.Friske pareiškė padėką Rusijos labdaros ir paramos fondo puslapyje.

„Ačiū! Negalėjau net įsivaizduoti, kad tokiu man ir mano šeimai sunkiu laikotarpiu šimtai tūkstančių žmonių atsilieps į mūsų pagalbos šauksmą, palaikys mane geru žodžiu, maldomis ir suteiks finansinę paramą. Dėkoju visiems už rūpinimąsi – tai išties suteikia man jėgų“, – Ž.Friske padėką perdavė Rusijos labdaros fondas.

Parengė Kristina Solomnikova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.