Žaibiškai išgarsėjusi L.Nyong'o - būsima legenda iš Afrikos

Pelnytas „Oskaras“ ir kitų tarptautinių premijų lavina, mados specialistų pranašaujama stiliaus dievaitės šlovė – aktorė Lupita Nyong’o (31 m.) suvaidino vos tris kartus ir jau sulaukė tokio stulbinamo pasisekimo.

Re­ži­sie­riaus Ste­ve’o McQuee­no fil­me „12 ver­go­vės me­tų“ at­li­ku­si ant­ro­jo pla­no vaid­me­nį, Lu­pi­ta va­di­na­ma me­tų at­ra­di­mu.<br>Kadras iš filmo „12 ver­go­vės me­tų“.
Re­ži­sie­riaus Ste­ve’o McQuee­no fil­me „12 ver­go­vės me­tų“ at­li­ku­si ant­ro­jo pla­no vaid­me­nį, Lu­pi­ta va­di­na­ma me­tų at­ra­di­mu.<br>Kadras iš filmo „12 ver­go­vės me­tų“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2014, 8:30 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:23 PM

Režisieriaus Steve’o McQueeno filme „12 vergovės metų“ atlikusi antrojo plano vaidmenį, Lupita vadinama metų atradimu, perspektyvia debiutante, ryškiausia kino industrijos naujoke, rašo žurnalas „Stilius".

Mados namai rikiuojasi į eilę dėl teisės aprengti L.Nyong’o pasirodymams ant raudonojo kilimo, jos nuotraukomis autoritetingi žurnalai puošia savo viršelius.

Interviu po „12 vergovės metų“ premjeros aktorė atsiskleidė kaip įdomi asmenybė. Ji, žurnalistų teigimu, demonstruoja aukščiausią klasę – tiek savo apsirengimu, tiek ir elgesiu.

Tuo metu, kai ant raudonojo kilimo Holivudo žvaigždės stengiasi atrodyti nei nuogos, nei apsirengusios, puikią figūrą turinti Lupita nesistengia parodyti visko, ko jai nepašykštėjo gamta.

Šlovė Lupitai vargu ar susuks galvą – ji toli gražu ne vaikas ir žino savo kainą.

„Kadaise nieko neveikiau, o dabar mano laikas suskaičiuotas minutėmis“, – sako per naktį žvaigžde tapusi Lupita.

Ji neturėjo nė mažiausios vilties būti pakviesta filmuotis.

„Sužinojusi, kad S.McQueenas kurs filmą, o Bradas Pittas bus vienas prodiuserių, pamaniau: kaip būtų šaunu ir man ten atsidurti. Kai gavau vergės Petsės vaidmenį, mane apėmė panika“, – sako L.Nyong’o.

Prestižinio Yale’io universiteto dramos mokykloje vaidybos mokslus baigusi L.Nyong’o papirko režisierių S.McQueeną vos tik jis pamatė jos vaizdo juostą, nors prieš tai į atrankas buvo sukvietęs daugiau kaip tūkstantį merginų.

„Aš ieškojau moters, kuri taptų naująja legendine heroje, naująja Skarlet O’Hara iš Margaret Mitchell romano „Vėjo nublokšti“ ekranizacijos. Vienu metu pamaniau, kad man nepavyks jos atrasti, ir štai tuomet pamačiau L.Nyong’o. Ji lyg nužengė iš knygos puslapių“, – sakė režisierius S.McQueenas.

Aktorė L.Nyong’o gimė Meksikoje. Prie dėmesio ji įprato vaikystėje, nes jos tėvas – buvęs Kenijos sveikatos apsaugos ministras Peteris Anyang’ Nyong’o (68 m.).

Jis dėstė politologiją Nairobio universitete, pasisakė už demokratinius pertvarkymus Kenijoje. Šeima gyveno autokratinio režimo sąlygomis ir po nemalonių įvykių, įskaitant ir Lupitos dėdės Aggrey Nyong’o dingimą, tėvas kuriam laikui pasirinko politinio pabėgėlio gyvenimą Meksikoje.

Ji – antra iš šešių šeimos atžalų.

Kodėl pasuko į kiną?

Kaip teigia L.Nyong’o, tokį sprendimą nulėmė Steveno Spielbergo filmas „Purpurinė pieva“.

„Pirmą kartą ekrane pamačiau žmogų, labai panašų į mane. Aktorės Whoopi Goldberg plaukai ir oda tokie kaip ir mano. Pamaniau, kad ir aš galėčiau užsidirbti pragyvenimui iš aktorystės“, – sakė L.Nyong’o.

Bet baigusi mokyklą, savo tėvų ir artimųjų nuostabai, ji išvyko į JAV, Masačusetse, esantį Hampšyro koledžą studijuoti kino kūrimo ir Afrikos kultūros. Ji nusprendė įgyvendinti planą B, nes dar nebuvo pasiruošusi planui A.

Pastarąjį pradėjo įgyvendinti prieš dešimt metų, kai pradėjo dirbti kino žvaigždės Ralpho Fienneso asistente. Jie susibičiuliavo.

Ir dabar Lupita prisimena, kaip R.Fiennesas, išgirdęs apie jos svajones, giliai atsiduso ir pasakė: „Rinkis aktorystę, jei be jos negali kvėpuoti.“

Filme „12 vergovės metų“, sukurtame pagal autobiografinę Solomono Northupo to paties pavadinimo knygą, suvaidinusi vergės Petsės vaidmenį L.Nyong’o tvirtai įsitikinusi: ji pasirinko teisingą gyvenimo kelią.

Praėjusiais metais aktorė su savo žaviuoju broliu Peteriu Nyong’o apsigyveno Brukline,

Niujorke. Jis lydi seserį ir į viešus renginius. Tačiau tikraisiais savo namais Lupita laiko tuos, kurie yra Kenijoje ir kuriuose gyvena visa jos šeima.

Geidžiama garsių vyrų

Su talentingąja L.Nyong’o netrukus susitiksime dar kartą – trileryje „Non-Stop“, kur jos partneriai – Holivudo žvaigždės Liamas Neesonas ir Julianne Moore.

L.Nyong’o yra nusifilmavusi televizijos seriale „Shuga“, kuris pasakoja apie jaunus kenijiečius, prieš penkerius metus apie Kenijos albinosus sukūrė dokumentinį filmą „In My Genes“. L.Nyong’o laisvai kalba ispanų, anglų, suahelių ir džuluo – Kenijoje ir Tanzanijoje gyvenančių etninių grupių kalbomis. Po Auksinių gaublių teikimo ceremonijos prekybininkai iš džiaugsmo trynė rankas: Lupitos vilkėta „Ralph Lauren“ suknelė buvo graibstoma dailiosios lyties atstovių, nepagailėjusių 7 tūkstančių dolerių (apie 17 500 litų). L.Nyong’o tapo vienu naujų „Miu Miu“ pavasario kolekcijos veidų. Muzikos grupės „30 Seconds to Mars“ lyderis 42 metų aktorius Jaredas Leto buvo supirštas su Lupita – vasario pradžioje jie buvo pastebėti viename Niujorko restoranų. Liudininkų teigimu, jie visą vakarą buvo susiglaudę ir elgėsi tikrai ne kaip draugai ar kolegos. Angelina Jolie iškėlė pavydo sceną B.Pittui, kai jis išreiškė susižavėjimą naujuoju Holivudo atradimu L.Nyong’o. Iš Kenijos kilusios merginos grožį jis pagyrė viešai per JAV prodiuserių gildijos apdovanojimų teikimo ceremoniją. Angelina pasakė, kad Bradas neturįs rodyti savo susižavėjimo Lupita visam pasauliui. Tai neva panašu į nerūpestingo vienišiaus elgesį. Per JAV prodiuserių gildijos apdovanojimų ceremoniją B.Pittas ir L.Nyong’o artimai bendravo. Kai ant raudonojo kilimo Leonardo DiCaprio juodaodę gražuolę pabučiavo į skruostą, B.Pittas priėjo prie „Titaniko“ žvaigždės ir juokdamasis jį perspėjo: „Ei, vaikine, laikykis toliau nuo mano mergaitės!“ Bradas taip susižavėjęs Lupita, kad veda derybas dėl filmo, kur galėtų vaidinti kartu, be to, trokšta jos kaip pagrindinės herojės ir savo juostoje. Tai visai neįkvepia Angelinos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.