Progą pasportuoti M.Obama rado ir Pekine

JAV pirmoji ponia Michelle Obama šiuo metu lankosi Kinijoje. Per oficialią viešnagę moteris spėjo ne tik įvykdyti pareigas, bet ir papramogauti. Vienoje Kinijos vidurinėje mokykloje sportuoti mėgstanti Michelle sužaidė stalo teniso partiją.

M.Obama su dukterimis lankosi Kinijoje.<br>AP nuotr.
M.Obama su dukterimis lankosi Kinijoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 21, 2014, 11:01 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:52 AM

Dar penktadienį su dukterimis ir motina apžiūrėjo buvusius imperatoriškuosius rūmus Pekine. M.Obama, jos dukterys Malia ir Sasha, taip pat – Michelle motina Marian Robinson buvo nufotografuotos greta Kinijos pirmosios ponios Peng Liyuan centriniame didžiulio Uždraustojo miesto paviljone, kuris yra vadinamas Aukščiausiosios harmonijos paviljonu.

M.Obamos vizito metu, kaip pabrėžia Baltieji rūmai, bus mažai politikos ir daug asmeninės diplomatijos.

Abiejų pirmųjų ponių vyrai, Barackas Obama ir Xi Jinpingas, kitą savaitę turi susitikti Nyderlanduose, viršūnių susitikimo dėl branduolinio saugumo užkulisiuose.

M.Obama pirmą kartą lankosi Kinijoje. Tai yra trečia jos užsienio kelionė be JAV prezidento nuo to laiko, kai jie atsikraustė į Baltuosius rūmus.

Pekinas ir Vašingtonas šį jos vizitą vadino proga abiem pirmosioms ponioms akcentuoti švietimo ir kontaktų tarp žmonių svarbą.

Tačiau kritikai Jungtinėse Valstijose atkreipia dėmesį į signalus, kad jos vizito darbotvarkėje nėra žmogaus teisių klausimo, nors M.Obama turi valgyti tibetiečių restorane Čengdu, ir į šios kelionės kainą mokesčių mokėtojams, kurią Baltieji rūmai atsisakė paskelbti.

M.Obama, jos šeima ir Peng Liyuan savo programą pradėjo 2-ojoje mokykloje prie Pekino pedagoginio universiteto. Nuotraukose, kurias internete paskelbė Kinijos valstybinė socialinės žiniasklaidos priemonė „Legal Evening News“, matyti, kad jos mokykloje stebėjo, kaip mokiniai mokosi kurti robotus.

Grupė taip pat dalyvavo kaligrafijos demonstracijoje, per kurią viešnios iš Amerikos stebėjo, kaip Peng Liyuan parašė: „Didelė dorybė skatina augimą“. Paskui ji įteikė užrašą viešniai, pranešė „Legal Evening News“.

Tačiau klausimas dėl M.Obamos kelionės kainos sulaukė dėmesio abiejose Ramiojo vandenyno pusėse.

Kinų socialinių tinklų vartotojai išplatino Kinijos nacionalinio radijo pranešimą apie prabangų, 52 tūkst. juanių (8,4 tūkst. dolerių) už naktį viešbučio numerį, kuriame, kaip teigiama, apsistojo M.Obamos šeima.

Viešbučio interneto svetainėje rašoma, kad tas numeris yra 320 kv.m ploto, kad jame yra virtuvė, baras, sauna, sūkurinė vonia, pietų stalas šešiems asmenims ir bėgtakis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.