Už ką garsenybės neįleidžiamos į viešbučius, teatrus, valstybes?

Agresyvus charakteris, nevaldomas liežuvis, paprasčiausias nemandagumas ar tiesiog pomėgis vėluoti. Tai priežastys, dėl kurių kino teatrai, viešbučiai, mados namai, televizijos kanalai ir valstybės neįsileidžia kai kurių ekrano bei scenos įžymybių, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-30 17:43, atnaujinta 2018-02-15 00:18

Šlovino Adolfą Hitlerį

Šiemet Berlyno kino festivalyje režisierius Larsas von Trieras (54 m.) pasirodė su juodais sportiniais marškinėliais, papuoštais Kanų kino festivalio Auksine palmės šakele ir užrašu „Persona non grata”.

Taip jis pasauliui priminė skandalą, kilusį 2011 metais per Kanų kino festivalį. Tuomet apokaliptinės dramos „Melancholija” autorius reiškė simpatijas A.Hitleriui ir prisipažino esąs nacis.

Festivalio vadovybė paskelbė jį nepageidaujamu asmeniu. Danų režisierius buvo priverstas išvykti namo. Nuo to laiko jis Kanuose nėra laukiamas.

Nepageidaujama Indonezijoje

2012-aisiais ekscentriškoji amerikiečių atlikėja Lady Gaga (27 m.) ketino surengti koncertą Indonezijoje, bet prieš ją piestu stojo musulmonų religinių grupių atstovai.

„Lady Gaga – vulgari atlikėja, dainuojanti vien su kelnaitėmis ir liemenėle. Be to, ji ne kartą pareiškė esanti šėtono pasiuntinė ir skleidžianti jo mokymą”, – piktinosi Islamo gynėjų fronto atstovas, tvirtindamas, kad skandalingajai dainininkei nėra ko vykti į Indoneziją.

Stengdamasi išvengti masinių protesto akcijų, galinčių kilti dėl Lady Gagos koncerto, Indonezijos valdžia atlikėjos pasirodymui griežtai tarė „ne”.

Nevykęs pokštas

2009-aisiais į Kiniją buvo uždrausta atvykti dainininkei bei aktorei Miley Cyrus (21 m.). Tuo metu jai buvo viso labo 16 metų, ji dar nebuvo tokia skandalinga provokatorė kaip dabar.

Tačiau Kinijos vizos mergina vis tiek negavo. Kaip spėja M.Cyrus gerbėjai, veikiausiai dėl to, kad į internetą atlikėja įkėlė nuotrauką, kurioje su draugais demonstruoja „kinų akis”.

Gali būti, kad tikroji priežastis kita, tačiau dėl nevykusio pokšto jaunajai žvaigždei teko atsiprašyti.

Šiurpino restorano lankytojus 

2007-aisiais amerikiečių popmuzikos atlikėja Britney Spears (32 m.) buvo paprašyta palikti žinomo Holivudo viešbučio „Chateau Marmont” restoraną. Priežastis – netinkamas tuo metu į rimtą psichologinę krizę patekusios dainininkės elgesys.

Restorano lankytojų akivaizdoje B.Spears maistu išsitepliojo visą veidą.

Viešbučio administracija pareiškė, kad daugiau nenorėtų dainininkės matyti savo apartamentuose. Jais pasekė ir konkurentai „Four Seasons”.

Tiesa, kai B.Spears pakeitė savo gyvenimo būdą, draudimas buvo atšauktas.

Atsisakė rodyti filmus

Holivudo aktorė Sharon Stone (56 m.) po 2008 metais Kiniją supurčiusio žemės drebėjimo leptelėjo, kad ši gamtos stichija yra bausmė iš aukščiau už tai, kad kinai blogai elgiasi su tibetiečiais.

Šie „Esminio instinkto” žvaigždės žodžiai Kinijoje sukėlė nepasitenkinimo bangą, o stambus šalies kino teatrų tinklas atsisakė rodyti filmus, kuriuose ji vaidina. Aktorė buvo priversta atsiprašyti.

Į tarnautoją sviedė telefoną

2005-aisiais Niujorko viešbutyje „The Mercer” pasižymėjo iš Naujosios Zelandijos kilęs aktorius Russellas Crowe (49 m.) – sviedė telefoną į viešbučio tarnautoją.

Vėliau aktorius teisinosi, kad jį iš pusiausvyros išvedė tai, kad niekaip negalėjo prisiskambinti savo žmonai į Australiją.

Viešbučio atstovai pareiškė, kad šios agresyvios įžymybės daugiau nenori nė matyti. Maža to, R.Crowe grėsė byla už ginkluotą užpuolimą. Mat advokatai tikino, kad telefonas tokiomis aplinkybėmis gali būti prilygintas šaltajam ginklui. Tad R.Crowe galėjo atsidurti už grotų.

Vis dėlto jam pavyko atsipirkti pinigine bauda. Tik tuomet, kai aktorius viešai atsiprašė, viešbutis „The Mercer” panaikino visus draudimus.

Juosta įžeidė kinus

Kinija su neįtikusiomis įžymybėmis elgiasi bene griežčiausiai. Holivudo žvaigždė Bradas Pittas (50 m.), suvaidinęs 1997-aisiais pasirodžiusioje biografinėje nuotykių dramoje „Septyneri metai Tibete”, šioje šalyje tapo nepageidaujamu asmeniu. Mat kino juostoje kalbama apie Tibeto nepriklausomybę.

Savo sprendimą valdžia paaiškino taip: šiame filme neigiamai vaizduojami Kinijos generolai ir armija, o jaunasis Dalai Lama nepelnytai iškeliamas kaip herojus.

Be B.Pitto, keliauti į Kiniją buvo uždrausta ir kitam dramoje „Septyneri metai Tibete” vaidinusiam aktoriui britui Davidui Thewlisui, taip pat jos režisieriui prancūzui Jeanui Jacques’ui Annaud.

Neįleis į kino teatrus

Neseniai vieno Niujorko kino teatrų tinklo vadovas pareiškė, kad savo salėse nenori daugiau matyti skandalingosios dainininkės Madonnos (55 m.).

Gal atlikėja į kino seansą atėjo nuoga ir taip papiktino nepilnamečius žiūrovus? Gal išplūdo teatro darbuotoją?

Ne. Įžymybė per dramos „12 metų vergovės” premjerą viso labo rašinėjo trumpąsias žinutes. Šalia sėdinčius žiūrovus tai trikdė, o į jų pastabas dainininkė piktai atsikirto.

Kai ši informacija pateko į žiniasklaidą, griežtomis taisyklėmis garsėjančio kino teatrų tinklo vadovas pareiškė, kad nuo šiol Madonnai kelias į jo valdomas kino sales užkirstas.

Atsidūrė už borto

Prieš keletą metų dėl savo aštraus liežuvio nukentėjo garsus britų dizaineris Johnas Galliano (54 m.). Į internetą pateko vaizdo įrašas iš vieno Paryžiaus naktinio baro, kur tuometis mados namų „Dior” dizaineris įžeidinėjo žydus ir reiškė susižavėjimą A.Hitleriu.

Nors vėliau J.Galliano teisinosi buvęs visiškai girtas ir net nepamenantis, ką vebleno, mados namai „Dior” atsisakė jo paslaugų.

Dizainerio bylą nagrinėjo teismas. Jis buvo pripažintas kaltu dėl antisemitizmo ir turėjo sumokėti 6 tūkst. eurų baudą. Po šio įvykio nuo J.Galliano nusisuko visas mados pasaulis. Beveik dvejus metus dizaineris negalėjo rasti darbo, kol galiausiai jo pasigailėjo amerikiečių prekių ženklo „Oscar de la Renta” atstovai ir pasiūlė laikinai bendradarbiauti. Vėliau pagalbos ranką J.Galliano ištiesė ir jo tėvynainė britų supermodelis Kate Moss. Moteris paprašė sukurti jai vestuvinę suknelę.

Į atsiprašymą nekreipė dėmesio

Žodžio kišenėje neieškantis aktorius Alecas Baldwinas (55 m.) 2009 metais užrūstino Filipinus. Į populiarųjį Davido Lettermano šou pakviesta Holivudo žvaigždė pradėjo samprotauti, kaip būtų gerai iš šios šalies „išsirašyti” nuotaką, kad ši prigimdytų jam vaikų.

Oficialūs Filipinų valdžios atstovai reagavo žaibiškai – A.Baldwino žodžius jie įvertino kaip įžeidžiamus ir įtraukė Holivudo žvaigždę į nepageidaujamų užsieniečių sąrašą. Aktoriaus atsiprašymas išgirstas nebuvo.

Dainininkę išvijo

Dėl nemandagaus elgesio neseniai per nosį gavo žinoma amerikiečių ritmenbliuzo atlikėja Beyonce Knowles (32 m.). Lankydamasi Egipte dainininkė sumanė apžiūrėti garsiąsias piramides.

Organizuoti ekskursiją pasišovė pasaulinio garso egiptiečių archeologas Zahi Hawassas, tačiau į susitikimą su juo dainininkė pavėlavo.

Vėliau Z.Hawassas teigė, kad būtų neįsižeidęs, jei atlikėja būtų atsiprašiusi. To padaryti ji nesiteikė net ir gavusi pastabą.

Archeologo teigimu, Beyonce elgėsi arogantiškai. Todėl dainininkei jis pareiškė ateityje nenorintis drauge turėti jokių reikalų ir ją paprasčiausiai išvijo.

Nusiaubė viešbutį

Holivudo žvaigždė Charlie Sheenas (49 m.) yra visų Manhatano viešbučių juoduosiuose sąrašuose. Ten jis atsidūrė, kai 2010 metais surengė tikrą pogromą garsiajame Niujorko viešbutyje „The Plaza”.

Tada aktorius, kurį, jo žodžiais tariant, blogai paveikė kažkokie vaistai, suniokojo savo prabangius apartamentus. Ch.Sheeno padaryti nuostoliai buvo įvertinti 20 tūkst. JAV dolerių.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.