Aktorė S.Johansson įsiaudrino dėl romano

Holivudo aktorė Scarlett Johansson iškėlė bylą vienam prancūzui rašytojui, reikalaudama neturtinės žalos atlyginimo už tai, kad vieno jo romano veikėja turi su ja daug panašumų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 19, 2014, 10:58 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:01 PM

Žvaigždė reikalauja 50 tūkst. eurų kompensacijos iš rašytojo Gregoire’o Delacourt’o ir leidybos namų „JC Lattes“ dėl bestseleriu tapusio romano „Pirmasis dalykas, į kurį žvelgiama“ („La premiere chose qu’on regarde“).

Romano veikėja Jeanine Foucaprez labai primena S.Johansson. Pirmoje romano dalyje siužetas pasakojamas automechaniko, kuris „panašus į geresnį Ryano Goslingo variantą“ ir kuris mano, kad prie jo slenksčio pasirodė S.Johansson, lūpomis.

Aktorė teigia, kad rašytojas ir leidykla pasinaudojo jos įvaizdžiu ir žinomumu romano reklamos tikslais.

Ji siekia, kad teismas uždraustų versti romaną į kitas kalbas ar jį ekranizuoti.

2013 metų kovą pasirodžius šiam romanui buvo parduota 100 tūkstančių knygos egzempliorių.

„Romane vaizduojami meilės ryšiai, kurių niekuomet nebuvo, – sakė S.Johansson atstovaujantis teisininkas Vincentas Toledano. – Jis kaip bulvarinis laikraštis – ten rašoma bet kas.“ V.Toledano teigimu, „kūrybos laisvė“ nereiškia, kad autorius gali naudotis S.Johansson intelektinės nuosavybės teisėmis be jos sutikimo.

Tačiau gynybai atstovaujanti Anne Veil tikina, kad nebuvo padaryta jokių privatumo pažeidimų. Esą romane apstu fantazijų ir flirto, bet nerašoma apie ryšius.

„Jei G.Delacourt’as būtų žinojęs, kad S.Johansson pakels tokį triukšmą, jis savo knygai būtų pasirinkęs kokią nors kitą garsenybę“, – pridūrė A.Veil.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.