Nuo naivuolės iki skandalistės. Kodėl kito Miley Cyrus įvaizdis?

Praėjusį savaitgalį internete pasklido nuotraukos, kuriose užfiksuota, kaip nuo marihuanos apsvaigusi Miley Cyrus (21 m.) tatuiruojasi neseniai nugaišusio savo mylimo šuns atvaizdą. Jos galėjo šokiruoti tik tuos, kurie pastaruosius kelerius metus nieko apie šią žvaigždę nėra girdėję.

Ar kas nors galėtų pasakyti, kad prieš kelerius metus Miley Cyrus įvaizdis buvo miela šviesiaplaukė mergaitė?<br>AOP nuotr.
Ar kas nors galėtų pasakyti, kad prieš kelerius metus Miley Cyrus įvaizdis buvo miela šviesiaplaukė mergaitė?<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 14, 2014, 6:53 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:18 AM

Atlikėja Miley Cyrus socialiniame tinkle „Instagram“ pasidalijo nuotraukomis, kuriose ji su keliais draugais tatuiruojasi savo šuns atvaizdus. (Mylimą atlikėjos keturkojį balandį sudraskė kojotas.)

Kitose nuotraukose ta pati kompanija matyti su marihuanos suktinėmis.

Panašūs dainininkės išsišokimai seniai nestebina jos gerbėjų.

„Lady Gagai, Madonnai ir kitoms žymūnėms, kurios laiko save skandalistėmis, seniai laikas į pensiją. Jų vaizduotė išseko“, – maždaug tokiais komentarais Miley Cyrus išsišokimą palydėjo internautai, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „TV antena“.

Vaizdo klipas šokiravo

Prisimenate Miley Cyrus vaidinamą šviesiaplaukę naivuolę iš jaunimo pamėgto TV serialo „Hana Montana“? Dabar atrodo, kad Miley su ja neturi nieko bendra.

Neseniai grupė tėvų, su savo mažamečiais vaikais išvydusių dainininkės naująjį šou „Bangerz Tour“, pareikalavo jį uždrausti kaip pornografinį.

Su šia programa atlikėja iki birželio pabaigos gastroliavo po Europą ir Ameriką.

Drovuolius šokiravo ir pernai pasirodęs vaizdo klipas „Wrecking Ball“, kuriame visiškai nuoga Miley Cyrus suposi ant rutulio, skirto pastatams griauti. Per MTV Europos muzikos apdovanojimų ceremoniją jis buvo pripažintas geriausiu. Miley Cyrus, atsiimdama apdovanojimą už jį, scenoje užsirūkė marihuanos suktinę.

O kas neprisimena, kaip praėjusių metų rugpjūtį per MTV vaizdo klipų apdovanojimo ceremoniją Niujorke Miley Cyrus energingai kratė savo užpakaliuką, priglaudusi jį prie 36 metų dainininko Robino Thicke’o?

Tuomet jos elgesiu pasipiktino ir aktorė Brooke Shields, TV seriale „Hana Montana“ įkūnijusi Miley Cyrus herojės motiną. „Aš tik noriu žinoti, kas jai patarinėja ir kodėl tai yra būtina?“ – sutrikusi kalbėjo B.Shields.

„Toks mano darbas, o jo esmė – linksminti žmones“, – jai ir kitiems kritikams atsikirto Miley Cyrus.

Visagalis įvaizdis

Dabar JAV retas muzikinis šou apsieina be Miley Cyrus. Spalį pasirodęs jos albumas „Bangerz“ jau pirmąją dieną daugiau nei 50 pasaulio šalių atsidūrė populiariausiųjų sąraše.

Socialiniame tinkle „Twitter“ Miley Cyrus turi 18 milijonų gerbėjų.

Žurnalo „Forbes“ sudarytame įtakingiausių garsenybių sąraše ji užima 13-ąją vietą. Praėjusiais metais dainininkė uždirbo 76,5 milijono dolerių. Atlikėjos gerbėjai teigia, kad visa tai įmanoma tapo po to, kai 2012-aisiais ji iš esmės pakeitė įvaizdį – iš mielos mergaitės staiga tapo nevaldoma nutrūktgalve.

Anksčiau dainininkė to sau leisti negalėjo – saistė griežta sutartis su TV kanalu „Disney“.

Gerai apgalvoti žingsniai

Po tokių pokyčių daug kas nusprendė, jog merginą ištiko pavėluota paauglystės krizė. Tačiau, ko gero, priežastis daug paprastesnė.

Esminiai atlikėjos išvaizdos ir elgsenos pokyčiai – gerai apgalvoti žingsniai.

Miley Cyrus nė neslepia daranti tai, kas turėtų patikti jos tikslinei auditorijai.

„Man svarbu rodyti tai, ką, mano nuomone, ir nori pamatyti jaunimas, – sakė skandalingoji atlikėja. – Stengiuosi patikti tokiems žmonėms, kurie laužo nusistovėjusias taisykles, trokšta laisvės.“

Seserį stengiasi apsaugoti

Tačiau skandalingoji atlikėja prisipažino, jog nenorėtų, kad jos pėdomis sektų 14-metė sesuo Noah.

„Savo aistruoliams sakau: „Būk tas, kas esi, daryk ką nori!“ O seseriai aiškinu: „Jokiu būdu!“

Stengiuosi Noah atriboti nuo suaugusiųjų gyvenimo pagundų, o ji, kaip ir visi šiuolaikiniai vaikai, bręsta labai greitai“, – neslepia atlikėja.

Tad provokaciniai Miley Cyrus šou – tai tik būdas išsilaikyti pramogų versle, galimybė išsiskirti, patraukti dėmesį ir galiausiai uždirbti daug pinigų.

Apsimetinėti įkyrėjo

Bet atlikėja neneigia, kad naujasis įvaizdis jai patinka. O itin drąsius pokyčius aiškina tuo, kad iki tol nuo visų slėpė savo tikrąjį „aš“.

„Aš pernelyg ilgai vaidinau svetimą vaidmenį. Pagaliau atėjo laikas, kai galiu būti sąžininga ir atvirai pareikšti: „Štai kokia esu iš tikrųjų!“ – sako Miley Cyrus.

Atlikėja teigia, kad jos herojė iš televizijos serialo „Hana Montana“ jai labai tolima.

„Kai buvau jaunesnė, šis vaidmuo man tiko. Bet dabar darau tai, ko visuomet norėjau. Galiu pakeisti muzikos pasaulį, kuriam kaip oro trūksta jaunų ir vežlių atlikėjų. Ir man visai nesvarbu, ką apie mane mano kiti“, – pareiškė Miley Cyrus.

Blogos šlovės nėra?

Dainininkė tikina, kad skandalistės įvaizdį pasirinko ir dėl vaikystės išgyvenimų.

„Buvau vidurinis vaikas iš penkių, – pasakojo atlikėja. – Man teko varžytis su vyresniuoju broliu ir seserimi arba mokyti gyvenimo tiesų jaunesniuosius.

Į tokį vaiką paprastai niekas nekreipia dėmesio. Dėl to jį slegianti psichologinė būsena vadinama vidurinio vaiko sindromu.“

Suprasti Miley Cyrus padeda ir dar vienas jos prisipažinimas: „Viduje jaučiuosi 12-metė mergaitė. Uždirbu milijonus, turiu namus, bet širdyje vis dar esu vaikas. Man teko anksti subręsti, todėl dabar smaginuosi kaip vaikas.“

Norėdama, kaip ir vaikystėje, ilgam būti visuotinio dėmesio centre, Miley Cyrus nesiliauja provokuoti publikos.

„Mano krikštamotė Dolly Parton (žinoma amerikiečių kantri muzikos atlikėja, aktorė, muzikantė. – Red.) visuomet sako: „Nėra blogos šlovės. Tiesiog elkis taip, kad žmonės kalbėtų apie tave“, – kalbėjo dainininkė.

Atrodo, kad su šiuo uždaviniu Miley Cyrus susidoroja puikiai.

Paliko sužadėtinis

Maištingi siekiai Miley Cyrus iškrėtė piktą pokštą. Apie metus ji buvo susižadėjusi su australų kilmės aktoriumi Liamu Hemsworthu.

Bet praėjusį rugsėjį pora išsiskyrė. Teigiama, kad L.Hemsworthą atkalbėjo bičiuliai – esą skandalingasis Miley Cyrus įvaizdis gali neigiamai paveikti jo karjerą.

„Išsiskyrimas buvo tikrai skaudus, – sakė atlikėja. – Anksčiau jaudindavausi dėl to, kad galiu likti be sužadėtinio ir be kanalo „Disney“. Dabar esu laisva ir nuo vieno, ir kito. Tačiau jaučiuosi puikiai.“

Parengė Ona Kacėnaitė  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.