Holivudo grietinėlė rinkosi į „Oskarų“ ceremoniją

Los Andžele iškilmingai 87-ąjį kartą išdalintos „Oskarų“ statulėlės. Čia rinkosi ir garsiausios Holivudo žvaigždės. Ant raudonojo kilimo spindėjo aktorės Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Naomi Watts, Julianne Moore, dainininkės Rita Ora, Jennifer Lopez, Lady Gaga bei daugelis kitų.

Holivudo grietinėlė rinkosi į „Oskarų“ ceremoniją.<br>AP nuotr.
Holivudo grietinėlė rinkosi į „Oskarų“ ceremoniją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-02-23 08:58, atnaujinta 2018-01-07 13:11

Ryškiausios kino žvaigždės sekmadienį ant „Oskarų“ raudonojo kilimo spinduliavo „senosios mokyklos“ eleganciją, kuri buvo perteikiama balta ir sidabro spalvomis, ir kuriai per svarbiausią Holivudo mados paradą negalėjo pakenkti net lietus. 

Be ledo spalvų paletės, kita tendencija buvo karoliukai ir perlai: daug prie „Dolby Theatre“ pademonstruotų suknelių buvo išdabintos kiek tik įmanoma. 

Laimei, organizatoriai įrengė baldakimą, kad apsaugotų damas ir jų apdarus nuo dulksnos. 

Julianne Moore, kuri pelnė geriausios aktorės “Oskarą“ už lingvistikos profesorės, kenčiančios nuo ankstyvos Alzheimerio ligos stadijos, vaidmenį juostoje “Ta pati Elis“ (Still Alice), vilkėjo pagal užsakymą pasiūta, karoliukais siuvinėta balta „Chanel“ suknele be petnešėlių, su juodais akcentais. Rausvi jos plaukai buvo susukti į kuodą. 

„Karlas Lagerfeldas sukūrė tai man!“ – sušuko aktorė. 

„Oskarą“ iš ankstesnių metų turinti prancūzė Marion Cotillard, kuri šiemet vėl buvo nominuota geriausios aktorės kategorijoje, taip pat pasirinko baltą spalvą: taškuotą „Dior“ suknelę be rankovių, su geišos stiliaus išpučiančia pagalvėle nugaroje. 

„Svajojau apie kino šlovę, žinoma ... Bet niekada nebūčiau pamaniusi, kad būsiu šios amerikiečių kino šeimos dalis“, – sakė ji televizijos „E!“ vedėjui Ryanui Seacrestui.

Geriausia antrojo plano aktore už jaudinamą darbą “Vaikystėje“ (Boyhood) paskelbta 46 metų Patricia Arquette atvyko anksti, su keliais savo vaidinančios šeimos nariais. Ji švytėjo su vieną petį apnuoginusia „Rosetta Getty“ suknia drapiruota balta viršutine dalimi ir siauru juodu sijonu. Paprasta aukšta šukuosena jos išvaizdai suteikė graikų deivės bruožų. 

„Tai nuostabi istorija apie žmones ir augančius vaikus“, – televizijai CNN sakė aktorė apie „Vaikystę“, kuri buvo nominuota šešiose kategorijose, bet gavo tik vieną „Oskarą“. 

Lupita Nyong'o, kuri pernai pelnė geriausios antrojo plano aktorės „Oskarą“ už vaidmenį filme „12 vergovės metų“ (12 Years a Slave) ir iškart tapo mados pasaulio numylėtine, šįkart pasirinko specialiai jai pasiūtą, perlais išsiuvinėtą „Calvin Klein“ suknelę be rankovių. 

„Spaudimo nebėra, – sakė ji. – Tiesiog galiu pasipuošti ir mėgautis šou“. 

Laura Dern, kuri buvo nominuota už darbą “Laukinėje“ (Wild) ir kuri į ceremoniją pasikvietė tėvą Bruce'ą, taip pat aktorių, pasipuošė dramatiška sidabro spalvos „Alberta Ferretti“ suknele be petnešėlių, verta kokios nors karingos princesės. 

Blyškų pilko sidabro atspalvį pademonstravo geriausios aktorės kategorijoje nominuota Felicity Jones, kurios rankų darbo, perlais išsiuvinėta Sarah Burton iš “Alexander McQueen“ suknelė patiko ne visiems ekspertams. 

Lady Gaga, kuri ceremonijos metu įtaigiai atliko popuri 50-metį mininčio miuziklo „Muzikos garsai“ (The Sound of Music) garbei, vilkėjo „kosminę“ žėrinčią baltos ir sidabro spalvų „Azzedine Alaia“ suknią ir raudonas pirštines, kurios kai kam pasirodė labiau tinkančios indams plauti. 

Mados ir papuošalų dizaineriams jų kūriniais pasipuošusios žvaigždės ant „Oskarų“ raudonojo kilimo reiškia iš esmės nemokamą reklamą visame pasaulyje. 

Blyškių spalvų tendencijos nepaisė britų aktorė Rosamund Pike, kuri buvo nominuota už įspūdingą darbą trileryje „Dingusi“ (Gone Girl). Ji atrodė „karštai“ su raudona „Givenchy“ suknele ir dideliu jos skeltuku priekyje. 

Tuo tarpu Scarlett Johansson pasipuošė figūros linkius išryškinančia smaragdo žalumo „Versace“ suknia, prie kurios priderino kritikams nepatikusį tokios pat spalvos vėrinį. 

Apdovanojimų favoritai

Geriausiu filmu šiemet pripažintas „Žmogus–paukštis“ (angl. „Birdman“).

„Oskaras“ užsienio filmo kategorijoje lenkų režisieriaus Pawelo Pawlikowskio dramai „Ida“ – to turbūt nesitikėjo niekas. 

Už borto liko ir Andrejaus Zviagincevo Leviatanas, ir tik ką septynis prancūzų „Cezarius“ susižėręs juodaodžio afrikiečio Abdarrahane‘o Sissako „Timbuktu“.

Pagrindinės „Oskarų“ favoritės – Alejandro Gonzalezo Inarritu juodoji komedija „Žmogus-paukštis“ ir šmaikšti Weso Andersono juosta „Viešbutis „Grand Budapest“, nominuotos net 9 kategorijose, gavo po keturias statulėles. Tačiau neabejotinu šiemečių apdovanojimų lyderiu tapo „Žmogus-paukštis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.