Po Žanos Friskės mirties jos vyrą užgriuvo nemalonūs klausimai

Tūkstančiai gerbėjų linkėjo, kad Žana Friske nugalėtų smegenų vėžį. Tačiau liga buvo negailestinga pirmadienį pranešta, kad vos 40-ies sulaukusi Rusijos popžvaigždė mirė. Dabar žvilgsniai krypsta į jos vyrą, kurio vienas poelgis daug kam pasirodė keistas.

Ž.Friske ir D.Šepeliovas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Ž.Friske ir D.Šepeliovas.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-06-16 21:18, atnaujinta 2017-11-22 01:20

Paskutiniai trys mėnėsiai – itin sunkūs

Gražuolė, praeityje dainavusi merginų grupėje „Blestiaščije“, įvairių televizijos projektų dalyvė, aktorė – Ž.Friske gyvenimas negailėjo karjeros aukštumų.

Tačiau jos gyvenimą nutraukė liga – vėlų pirmadienio vakarą Žana mirė savo namuose netoli Maskvos. Paskutinius tris gyvenimo mėnesius ji buvo itin sunkios būklės.

Nuo 1997-ųjų scenoje buvusi dainininkė baisią žinią išgirdo 2013-ųjų viduryje.

Ne tik karjera, bet ir asmeninis dainininkės gyvenimas klostėsi gerai – atlikėja ištekėjo už devyneriais metais jaunesnio TV laidų vedėjo Dmitrijaus Šepeliovo, pora dažnai leisdavo laiką Vakaruose. 2013-ųjų balandį Žana pagimdė sūnų Platoną.

Netrukus moteris pradėjo skųstis galvos skausmais. Dainininkę apžiūrėję medikai pribloškė blogomis žiniomis – piktybinis smegenų auglys, kurio negalima operuoti. Dainininkė kreipėsi į keletą gydytojų – visi patvirtino ketvirtos stadijos smegenų vėžio diagnozę.

Iš pradžių dainininkė norėjo nuslėpti šią žinią – pasklidus gandams apie ligą, jos artimieji karštai juos neigė. Tiesa, įtarimų kilo tada, kai iki tol internete bendrauti su gerbėjais mėgusi atlikėja nustojo tai daryti.

Reabilitavosi ir Jūrmaloje

2014-aisiais atlikėja gydėsi JAV ir Vokietijoje. Gydymas buvo brangus – pramogų versle jos ir vyro pinigai greitai išseko. Tada gerbėjai ir išgirdo apie atlikėjos nelaimę. Rusijos televizija surengė labdaros akciją, kurios metu žiūrovai paaukojo nemažą sumą. Prie lėšų rinkimo prisidėjo ir britų televizijos žvaigždė Sharon Osbourne.

Reabilitacijos kursą dainininkė pernai vasarą praėjo Jūrmaloje, kur šventė ir savo keturiasdešimtmetį. D.Šepeliovas Rusijos spaudoje paprašė gerbėjų už ją pasimelsti. Dainininkė pakilo iš neįgaliojo vežimėlio, pati galėjo vaikščioti, sugrįžo dėl auglio suprastėjęs regėjimas.

Vėliau moteris grįžo į Rusiją, tačiau pablogėjus būklei praėjusių metų pabaigoje vėl buvo gydoma JAV.

Šių metų vasarį dainininkė davė paskutinį interviu, kuriame sakė, kad nepraranda vilties, ir užsiminė apie ketinimus steigti kovos su vėžiu fondą. Visi gerbėjų paaukoti, bet Žanos nepanaudoti pinigai bus skirti vėžiu sergantiems vaikams.

Iš JAV į Rusiją grįžusi dainininkė buvo sunkios būklės – šių metų pradžioje medikai pranešė jos artimiesiems, kad niekuo padėti nebegali. Žana laiką leido namie, dažnai prarasdavo sąmonę, prie jos nuolat budėjo motina ir sesuo. Jos atsisakė samdomų slaugių – kai viena paliko Žaną be priežiūros, o ši vos neužduso.

Artimųjų šalia nebuvo

Pirmadienio vakarą Ž.Friske mirė, tačiau šiandien paaiškėjo, kad vyro ir dvejų metų sūnaus šalia jos tuo metu nebuvo.

Jie tuo metu laiką leido viename Bulgarijos kurortų. Kol kas detalių žinoma nedaug, bet Rusijos žiniasklaida praneša, kad D.Šepeliovas į Rusiją grįžo antradienio rytą. Taip pat pranešta, kad vaikas esą liko Bulgarijoje – prižiūrimas artimų žmonių. Jis nebus atvežtas į motinos laidotuves, kad nepatirtų traumos, vaikui nėra pasakyta, kad mamos nebėra.

Kodėl D.Šepeliovas su sūnumi, Ž.Friske esant sunkios būklės, išvyko atostogauti? Šis klausimas jau skamba daugelyje interneto forumų.

Dalis gerbėjų smerkia vyrą, kuris su sūnumi tokiu metu išvyko atostogų. Kiti sako, jog jis tiesiog saugojo vaiką – suprasdamas, kad liūdna pabaiga jau arti, nenorėjo, jog sūnus matytų motinos paskutines gyvenimo akimirkas.

Tokios versijos laikosi ir kai kurie jo kolegos – TV laidų vedėjo ginti jau stojo aktorė ir dainininkė Evelina Bledans.

„Mes nepasidavėme ir kovojome. Sako, kad dveji metai tokioje situacijoje – daug, bet mums tai labai mažai“, – liūdnai internete prisipažino D.Šepeliovas.

Ž.Friske laidotuvės planuojamos ketvirtadienį. Skelbiama, kad gerbėjams bus suteikta galimybė su ja atsisveikinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.