R. De Niro tikina, kad jo sūnus autistu tapo po vienos vakcinos

Kino pasaulyje pastarąją savaitę kilo skandalas dėl naujausio aktoriaus Roberto De Niro dokumentinio filmo „Vaxxed: From Cover-up to Catastrophe“, kurį pristatė Tribcca kino festivalyje. Dėl šio filmo jis jau sulaukė aršaus visuomenės puolimo.

R.De Niro įsitikinęs, kad jo sūnus autistu tapo dėl raudonukės skiepų.<br>„Scanpix“ nuotr.
R.De Niro įsitikinęs, kad jo sūnus autistu tapo dėl raudonukės skiepų.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-15 14:22, atnaujinta 2017-05-28 20:22

Aktorius atsiprašė, tačiau sakė nesigailintis susukęs juostą apie tai, kaip skiepai nuo raudonukės nemažai vaikų visame pasaulyje sukėlė autizmą. Pats R.De Niro aiškina, kad jo sūnus autistas pasikeitė per naktį būtent po to, kai buvo paskiepytas nuo raudonukės.

Sulaukęs lavinos kritikos strėlių aktorius veteranas viešai patikslino savo poziciją šiuo klausimu: pareiškė, kad nėra prieš vakcinas, tačiau pasisako tik už saugius skiepus. Jis taip pat patikino, kad net po visko nenorėtų atsisakyti filmo idėjos, ir mano, kad žmonės jį turėtų pamatyti.

„Viskas, ko aš norėjau, kad žmonės pamatytų filmą ir po to patys savarankiškai pasidarytų išvadas, – televizijos laidoje „The Today“ sakė jis. – Išsiaiškinkime tiesą, tiesiog išsiaiškinkime.“ 

Jis patikino dar neišsiaiškinęs visos tiesos, tačiau žada tai padaryti.

R.De Niro, auginantis 18-kos autistą sūnų Elliotą, sakė tikintis, kad filmas pakvies diskusijai ir pakvies išsiaiškinti, koks iš tiesų yra ryšys tarp raudonukės vakcinos ir susirgimo autizmu.

„Yra daug nepaviešintų dalykų. Panašu, niekas nenori mesti kaltinimų, o jei ir buvo apkaltinta, viskas toliau slepiama. Tačiau yra daugybė žmonių, kurie matė, kaip jų vaikai pasikeitė per naktį. Ir mano žmona taip tvirtina (ji sekė, kaip pasikeitė vaikas). Aš neatsimenu. Tačiau mano vaikas yra autistas“, – apie skaudų dalyką kalbėjo aktorius.

Jis tikino, kad būdamas autisto tėvu nori žinoti tiesą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.