„Fox News“ vadovas traukiasi užvirus skandalui dėl priekabiavimo

Pats R.Ailesas tuos kaltinimus neigė.

„Fox News“ vadovas traukiasi dėl lytinio priekabiavimo skandalo.<br>Scanpix nuotr.
„Fox News“ vadovas traukiasi dėl lytinio priekabiavimo skandalo.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-22 10:47, atnaujinta 2017-05-18 03:36

R.Ailesą pakeitė Rupertas Murdochas – holdingo bendrovės „21st Century Fox“ vadovas ir žiniasklaidos imperijos, apimančios „Fox News“, įkūrėjas.

Bendrovė savo pranešime nurodė, kad sprendimas dėl atsistatydinimo įsigaliojo iškart ir kad 85 metų R.Murdochas perims televizijų „Fox News Channel“ ir „Fox Business Network“ valdybos pirmininko bei generalinio direktoriaus pareigas.

Ši žinia buvo paskelbta praėjus dviem savaitėms po to, kai R.Ailesas buvo įvardytas ieškinyje, pateiktame populiarios „Fox News“ laidų vedėjos Gretchen Carlson, kuri tvirtina, jog buvo atleista, kai atstūmė prie jos priekabiavusį bendrovės vadovą.

Ieškinyje dėl lytinio priekabiavimo, pateiktame Naujojo Džersio valstijos teismui, sakoma, kad R.Ailes atleido 50 metų G.Carlson, 1989 metais tapusia grožio konkurso „Mis Amerika“ laureate, iš keršto, kai negavo, ko norėjo. R.Ailesas „ėmėsi neteisėto atsako prieš Carlson ir sužlugdė jos karjerą, nes ji atmetė jo seksualines priekabes ir pasiskundė dėl rimto ir skvarbaus lytinio priekabiavimo“, sakoma ieškinyje.

Pats R.Ailesas tuos kaltinimus neigė.

Kai buvo iškelti tie kaltinimai, pasirodė pranešimų, kad kelios kitos „Fox News“ darbuotojos irgi skundėsi dėl priekabiavimo – tarp jų populiari laidų vedėja Megyn Kelly.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.