„Iksmenų“ režisierius kaltinamas seksualine prievarta nepilnamečio atžvilgiu

Holivudo režisierius Bryanas Singeris, labiausiai garsėjantis keturiais „Iksmenų“ (X-Men) filmais, teisme apkaltintas seksualine prievarta 17-mečio paauglio atžvilgiu.

 Bryanas Singeris.<br> ViDA Press nuotr.
 Bryanas Singeris.<br> ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 8, 2017, 2:04 PM

Kaip rodo ketvirtadienį teismui Siatle pateikti dokumentai, B. Singeris yra kaltinamas Cesario Sanchezo-Guzmano užpuolimu 2003 metais, per vakarėlį režisieriaus turtingo draugo jachtoje.

Dokumentuose teigiama, kad B. Singeris pasisiūlė aprodyti paaugliui jachtą, o tada įviliojo jį į kambarį, „uždarė duris ir pareikalavo, kad Cesaris atliktų oralinio sekso“ aktą.

Jaunuoliui atsisakius, „Singeris privertė jį atlikti oralinio ir analinio sekso aktus“.

Po incidento B. Singeris, kaip teigiama, priėjo prie C. Sanchezo- Guzmano ir pasakė jam, kad yra Holivudo prodiuseris ir „galėtų padėti Cesariui tapti aktoriumi, jeigu Cesaris niekada neprasitartų apie incidentą“.

Tada B. Singeris pasakęs Cesariui, „kad niekas juo nepatikėtų, jeigu jis kada nors praneštų apie tai, kas įvyko, ir kad jis galėtų nusisamdyti žmonių, galinčių sugriauti žmogaus reputaciją“.

B. Singerio advokato išplatintame pareiškime spaudai režisierius „kategoriškai neigia šiuos įtarimus“ ir sako, kad „įnirtingai ginsis iki pat galo“.

52 metų B. Singeris dėl panašaus elgesio su paaugliais buvo kaltinamas ir dviejose ankstesnėse bylose, kurios galiausiai buvo nutrauktos.

2014 metais aktoriumi norėjęs tapti Michaelas Eganas iškėlė bylą B. Singeriui ir teigė, kad režisierius panaudojo prieš jį seksualinę prievartą. 1997 metais bylą režisieriui iškėlė 14-metis, kuris tvirtino, kad filmuojant sceną duše buvo priverstas išsirengti nuogai.

Tarp B. Singerio režisuotų filmų taip pat yra 1995-ųjų „Įprasti įtariamieji“, 2006-ųjų „Supermenas: sugrįžimas“ ir 2008-ųjų „Valkirija“.

Šią savaitę B. Singeris po virtinės nepaaiškintų nepasirodymų darbe buvo atleistas į filmo apie velionį „Queen“ dainininką Freddie Mercury „Bohemijos rapsodija“ režisieriaus pareigų. Likus dviem savaitėms iki filmavimo pabaigos jas perėmė britų aktorius ir režisierius Dexteris Fletcheris, lietuvių režisierės Dalios Ibelhauptaitės vyras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.