Mirė soulo žvaigždė Aretha Franklin

Užgeso soulo karaliene vadinamos Arethos Franklin (76 m.) gyvybė.  

Pasaulis gedi Arethos Franklin.<br>AP nuotr. 
Pasaulis gedi Arethos Franklin.<br>AP nuotr. 
Pasaulis gedi Arethos Franklin.<br>AP nuotr. 
Pasaulis gedi Arethos Franklin.<br>AP nuotr. 
Pasaulis gedi Arethos Franklin.<br>AP nuotr. 
Pasaulis gedi Arethos Franklin.<br>AP nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 16, 2018, 5:08 PM, atnaujinta Aug 16, 2018, 6:58 PM

„The Associated Press“ praneša, kad moteris mirė savo namuose, Detroite, ketvirtadienį, 9 val. 50 min. vietos (16 val. 50 min. Lietuvos) laiku savo namuose Detroite. Jos šeimos pranešime sakoma, kad A.Franklin mirė nuo kasos vėžio.

Į Amerikos muzikos istoriją A. Franklin įėjo dėl savo galingo, skardaus balso; ji galėjo išdainuoti keturias oktavas. Jos kelis dešimtmečius trukusi karjera aprėpė įvairius žanrus, pradedant nuo soul ir baigiant ritmenbliuzo, gospelo ir popmuzikos kūriniais.

„Su giliu liūdesiu pranešame apie Arethos Louise Franklin (Aretos Luis Franklin), soul karalienės mirtį“, – sakoma dainininkės šeimos pranešime.

„Vieną tamsiausių savo gyvenimo akimirkų nerandame tinkamų žodžių išreikšti skausmą savo širdyse. Praradome savo šeimos matriarchę ir kertinį akmenį“, – priduriama jame.

Apie tai, kad atlikėja rimtai serga, šią savaitę žiniasklaidai patvirtino jos šeimai artimas šaltinis, pranešė „CBS News“. Daugiau detalių šia tema pateikta nebuvo. Socialiniuose tinkluose netruko pasipilti užuojautos kupinos žinutės. 

Soulo atlikėja anksčiau šiemet atšaukė savo koncertus, remdamasi medikų rekomendacijomis: jie primygtinai rekomendavo A.Franklin susilaikyti nuo aktyvios koncertinės veiklos ir pailsėti. Praėjusiais metais 76-erių metų atlikėja pranešė pasitraukianti iš scenos. Soulo legenda Aretha Franklin tuomet pareiškė planuojanti baigti muzikinę karjerą, kad galėtų daugiau laiko praleisti su anūkais, informavo BBC.

74 metų amžiaus atlikėja kartu su Stevie Wonderiu įrašė paskutinį albumą ir planavo užbaigti šlovingą karjerą.

„Privalau jums pasakyti, kad šiais metais pasitraukiu“, – televizijai teigė soulo karalienė ir pridūrė esanti džiaugsmingai nusiteikusi dėl savo planų.

1987-aisiais A.Franklin tapo pirmąja moterimi, įtraukta į Rokenrolo šlovės muziejų. 2010-aisiais žurnalas „Rolling Stone“ skyrė jai pirmą vietą geriausių visų laikų dainininkų šimtuke.

18 „Grammy“ statulėlių laimėjusi muzikantė įkvėpė gausybę dainininkių, pradedant popmuzikos deive Mariah Carey ir velione Whitney Houston ir baigiant Alicia Keys, Beyonce, Mary J. Blige ir velione Amy Winehouse.

Be to, ji dainavo dviejų JAV prezidentų – Billo Clintono ir Baracko Obamos – inauguracijos ceremonijose.

Tarp populiariausių A. Franklin dainų yra „Respect“, „Day Dreaming“, „Jump to It“, „Freeway of Love“, and „A Rose Is Still A Rose“ ir 1986-ųjų duetas su George'u Michaelu (Džordžu Maiklu) „I Knew You Were Waiting (For Me)“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.