Shakirą vėl užklupo nemalonumai dėl mokesčių: Ispanijai liko skolinga 14,5 milijono eurų

Muzikos žvaigždė Shakira Ispanijoje įtariama mokesčių vengimu. Prokurorai mano, kad per dvejus metus atlikėja šaliai liko skolinga 14,5 milijono eurų.

 Shakira.<br> AP nuotr.
 Shakira.<br> AP nuotr.
 Shakira.<br> AP nuotr.
 Shakira.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 15, 2018, 7:11 PM

Anot teisėsaugos, Shakira nuo 2012-jų iki 2014-jų daugiausiai laiko praleido Ispanijoje, nors gyvenamąją vietą buvo deklaravusi kitur. Prokurorai dabar svarsto ar surinktų įrodymų pakanka, kad būtų galima kreiptis į teismą.

Iš Kolumbijos kilusi pop žvaigždė Ispaniją savo gyvenamąja vieta paskelbė tik 2015-aisiais. Biudžeto surinkimą gerinanti Ispanija pastaraisiais metais itin aktyviai kovoja su mokesčių vengimu, o pareigūnų nemalonę užsitraukė ir futbolo garsenybės – Lionelis Messi ir Cristianas Ronaldo.

Shakiros turtas vertinamas didesne kaip 200 mln. dolerių suma, todėl, remiantis Ispanijos žiniasklaidos pranešimais, nesumokėtų mokesčių suma gali siekti dešimtis milijonų eurų. Atlikėjai artimi šaltiniai neigia, kad Shakira slėpė kokius nors mokesčius ir tvirtino, jog dainininkė didžiąją laiko dalį buvo net ne Ispanijoje. Šių šaltinių teigimu, Shakira visada vykdė mokesčių prievoles. Pasaulinio lygio atlikėja, kuri taip pat žinoma dėl labdaringos veiklos, yra Ispanijos futbolininko Gerardo Piquė partnerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.