Du garsūs muzikantai susikirto dėl namo remonto

Dar gruodį atrodė, kad 5 metus trunkantis dainininko Robbie Williamso (44 m.) ir jo kaimyno „Led Zeppelin“ gitaristo Jimmy Page’o (75 m.) konfliktas užglaistytas, tačiau R.Williamsas toliau tampo nervus.

 J.Page’as (kairėje) ir R.Williamsas penkerius metus susitikdavo teismuose.
 J.Page’as (kairėje) ir R.Williamsas penkerius metus susitikdavo teismuose.
J.Page’as.
J.Page’as.
 R.Williamsas.
 R.Williamsas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-01-18 23:33

Abu muzikantai turi senovinius namus prestižiniame Londono rajone.

Praėjusį mėnesį R.Williamsas praėjus penkeriems metams po to, kai įsigijo būstą, gavo oficialų leidimą jį remontuoti ir pažadėjo tai daryti kuo atsargiau, neleisti muzikos per garsiai, kad dėl nepageidaujamos vibracijos nenukentėtų senovinis kaimyno pastatas.

Bet vietos valdžia dar negreitai pamirš muzikantą ir jo kaimyną: gruodžio pabaigoje ji gavo skundą.

Jame rašoma, kad R.Williamsas, vos pamatęs į kiemą išėjusį J.Page’ą, visu garsu paleidžia 8-ojo dešimtmečio roko muzikos įrašus („Black Sabbath“, „Pink Floyd“, „Deep Purple“ – visų grupių, išskyrus „Led Zeppelin“).

Beje, muzikantas žino, kaip tai erzina jo kaimyną.

Be to, R.Williamsas dažnai sukinėjasi po savo namo kiemą užsidėjęs ilgų garbanotų plaukų peruką ir prisirišęs prie pilvo pagalvę. Skundo autoriaus nuomone, taip dainininkas parodijuoja „Led Zeppelin“ solistą Robertą Plantą (70 m.), ypač šaiposi iš jo ilgainiui atsiradusio „alaus pilvo“.

Skundo autorius pasirašė Johnny vardu, bet žiniasklaida įsitikinusi, kad slapyvardžiu prisidengęs ne kas kitas, o J.Page’as.

2013 metais R.Williamsas už 26 mln. dolerių Londone įsigijo 46 kambarių Viktorijos laikų namą ir iškart pradėjo remontą.

Be kita ko, jis planavo įsirengti požeminį baseiną. Tačiau darbus teko atidėti penkeriems metams – tiek truko bylos teisminis nagrinėjimas, kai J.Page’as, sužinojęs apie Robbie planus, padavė jį į teismą.

J.Page’o nuomone, baseino įrengimas „sukels vibracijų ir pakenks“ jo senoviniam namui, kuris 1949 metais įtrauktas į architektūros paminklų sąrašą.

Pasak Jimmy, jis namie netgi neleidžia garsiai muzikos, kad nesugadintų senovinių vitražų.

Gruodžio mėnesį kaimynai tarsi rado kompromisą: Robbie pažadėjo, kad darbininkai dirbs tik rankiniais įrankiais, o Jimmy galės kontroliuoti vibraciją specialia telefono programėle. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.