Žinomumas svaigina: JAV aktorius inscenizavo rasistinį puolimą prieš save

Vienas juodaodis JAV televizijos aktorius inscenizavo prieš jį nukreiptą išpuolį, išnaudodamas „skausmą dėl rasizmo“, kad taptų žinomesnis, ir tuo pačiu suteršdamas trečiojo pagal dydį Amerikos miesto reputaciją, ketvirtadienį pareiškė policija.

Jussie Smollettas. <br>Scanpix nuotr.
Jussie Smollettas. <br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2019, 8:32 PM

Serialo „Imperija“ aktorius Jussie Smollettas „pasinaudojo skausmu ir pykčiu dėl rasizmo savo karjerai paskatinti“, žurnalistams sakė Čikagos policijos vadovas Eddie Johnsonas.

„Smollettas sumokėjo 3 500 dolerių (apie 3 080 eurų), kad inscenizuotų šį užpuolimą ir tuo pačiu išvoliotų Čikagos reputaciją purve“, – pridūrė pareigūnas.

J.Smollettas buvo suimtas anksti ketvirtadienį. Jam gali būti pateikti baudžiamieji kaltinimai už netinkamą elgesį ir policijos klaidinimą.

Minimas incidentas iš pradžių atrodė atitinkantis Jungtinėse Valstijose didėjantį nepakantumą ir išprovokavo aktorių palaikančių pareiškimų.

Tačiau ker kelias vėlesnes savaites 36 metų J.Smolletas iš aukos virto įtariamuoju.

Jis teigė, kad sausio 29 dieną du kaukėti vyrai vėlai vakare sumušė jį Čikagos centre, šūkaliodami rasistinius ir homofobinius įžeidimus.

Miesto, kuriame pastaruoju metu įvykdoma daug ginkluotų nusikaltimų, policijai aktorius taip pat sakė, kad užpuolikai apipylė jį balikliu ir ant kaklo užnėrė kilpą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.