Aktorė Ashley Judd pratrūko: atsivėrė apie tris išprievartavimus ir nėštumo nutraukimą

Prieš kelias dienas 50-metė aktorė Ashley Judd dalyvavo Niujorke vykusioje konferencijoje „Moterys visame pasaulyje“. Kalbėdama apie moterų vaidmenį, Ashley paaiškino, kodėl prieštarauja naujam įstatymui, draudžiančiam abortus.

 Ashley Judd.<br> Scanpix nuotr.
 Ashley Judd.<br> Scanpix nuotr.
 Ashley Judd ir Harvey Weinsteinas.<br> Scanpix nuotr.
 Ashley Judd ir Harvey Weinsteinas.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2019, 11:04 PM

A.Judd laikosi tvirtos pozicijos: turi būti galimybė moterims nutraukti nėštumą. Pasirodo, tai Ashley išgelbėjo pačiu juodžiausiu gyvenimo etapu.

„Atvirai visiems pasakoju, kad esu patyrusi tris išprievartavimus. Po vieno jų pastojau. Labai džiaugiausi, kad galėjau teisėtai ir saugiai nutraukti nėštumą. Nenorėjau auginti vaiko nuo prievartautojo. Kadangi prievartautojas, kaip ir aš, gyvena Tenesyje, būtų turėjęs visas teises į tėvystę. Demokratija prasideda nuo mūsų kūno. Ar nemanote, kad visi įstatymai primena serialą „Tarnaitės pasakojimas“? – kalbėjo ji.

Tris išprievartavimus ir smurtą Ashley patyrė jaunystėje. Žinoma, kad šias nuoskaudas prisimins visą gyvenimą.

„1984 metų vasara man buvo labai sunki. Suaugęs vyras mane du kartus išprievartavo. Kitas nuolat mane persekiojo. Jei norėdavau kam nors pasiskųsti, jis visuomet rasdavo žmogų, kuris visa tai paneigdavo. Aš bijojau. Aš ilgai negalėjau atsigauti, gydžiausi moralinę traumą, buvau atsargi ir pažeidžiama“, – atviravo Ashley.

Primename, kad A.Judd buvo viena pirmųjų, apkaltinusių garsų Holivudo prodiuserį Harvey Weinsteiną seksualiniu priekabiavimu. Po jos išpažinties daugybė aktorių viešino šiurpias savo istorijas. 

Tačiau sausio mėnesį teismas atmetė judėjimo #MeToo pradininkės A.Judd ieškinį Holivudo magnatui H.Weinsteinui, bet pareiškė, kad ji gali bandyti laimėti bylą dėl žalos reputacijai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.