Netrukus gimsiantis karališkasis kūdikis nebūtinai bus britas

Praėjus beveik 250 metų po Jungtinių Valstijų revoliucijos, per kurią valstijos atsikratė Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos valdymo, netrukus pasaulį išvysiantis britų karališkosios šeimos kūdikis gali būti amerikietis.

Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix nuotr.
Princas Harry ir Meghan Markle.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 25, 2019, 7:12 PM

Naujoji buvusių kolonijų atžala, būsianti septinta eilėje perimti sostą iš karalienės Elizabeth II, gali pakeisti karališkąją šeimą iš vidaus ir dar labiau padidinti monarchijos populiarumą.

Sasekso kunigaikščio princu Harry ir prieš metus Sasekso kunigaikštiene tapusios Meghan Markle kūdikis jau greitai turėtų išvysti šį pasaulį.

Vadinamasis Sasekso kūdikis bus dviejų kultūrų vaisius: jo tėvą galima laikyti britų kultūros simboliu, o motina yra tikrų tikriausia amerikietė – savo jėgomis iškilusi televizijos žvaigždė, baltojo ir afroamerikietės duktė.

Šis mažylis veikiausiai niekada netaps karaliumi ar karaliene, tačiau vien dvigubą pilietybę pasirinkti galinčio pusiau amerikiečio atsiradimas turėtų atšviežinti karališkąją šeimą, panašiai kaip Meghan įsiliejimas įnešė modernumo į didingą, bet kartais gana nuobodžią Vindzorų dinastiją.

„Visai gali būti, kad kūdikis patirs didelę amerikietišką įtaką, – sakė karališkosios šeimos biografas Hugo Vickersas. – Karališkoji šeima prie tokių dalykų nėra visai nepratusi. Žinoma, kad praeityje kūdikius yra gimdžiusios motinos graikės arba vokietės, tačiau Meghan yra pirmoji motina amerikietė, tokia artima karališkajai šeimai.“

Suprantama, kad Meghan nesilaiko jokių karališkų ceremonijų, susijusių su pasiruošimu kūdikio gimimui.

Kitaip nei Harry brolis princas Williamas ir jo sutuoktinė Kate, Harry ir Meghan nusprendė viešai neskelbti, kaip ruošiasi vaikelio sutikimui, nepaisant didelio žiniasklaidos susidomėjimo artimiausiomis savaitėmis gimti turinčiu mažyliu, o galbūt būtent dėl jo.

Pora neatskleidė, kaip Meghan ketina gimdyti. Todėl tikėtina, kad visą parą prie ligoninės budinčių žiniasklaidos atstovų būrio – kaip buvo per visus tris Kate gimdymus, kai pasaulį išvydo princas George'as, princesė Charlotte ir princas Louisas – šį kartą nebus.

Taip pat nereikėtų tikėtis tobulai atrodančios ir laimingos iš ligoninės išeinančios šeimos nuotraukos, padarytos praėjus vos kelioms valandoms po gimdymo. Harry ir Meghan sako, kad nori vaikelio gimimą atšvęsti privačiai, pagausėjusioje šeimoje, ir tik paskui šią žinią pranešti pasauliui.

Karališkųjų rūmų pareigūnai, pratę surežisuoti svarbiausių įvykių karališkoje šeimoje paskelbimą, nerimauja, kad Harry ir Meghan apie vaikelio gimimą pirmiausia nepaskelbtų savo naujoje socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje, taip pat įkėlę ten jo nuotrauką.

Suprantama, kad Harry patiria mažesnį spaudimą laikytis karališkojo protokolo nei Williamas, mat pastarasis laikomas realiu būsimu Britanijos karaliumi, paveldėsiančiu sostą iš savo 70-mečio tėvo princo Charleso.

Dėl šios priežasties kūdikio amerikietiškos šaknys nėra itin didelė problema: kad Sasekso kūdikis paveldėtų karūną, princo Williamo šeimoje šeimoje turėtų įvykti daugybė tragedijų.

Tačiau tai netrukdo britų žiniasklaidai spekuliuoti, kad Meghan rinksis auklę amerikietę – kad kur prasmegtų ta Merė Popins! – ir galbūt net auklės vaidmenį patikės vyriškiui. Yra manančių, kad Meghan reikalaus dvigubos pilietybės savo vaikui, nes tokią galimybę numato abiejų šalių įstatymai.

Žurnalo „Majesty“ vyresnysis redaktorius Joe Little'is sako, kad dauguma neįžvelgia problemų dėl besikeičiančių monarchijos tradicijų.

„Mūsų karališkoji šeima, kaip ir visos kitos Europos karališkosios šeimos, daugiau nebesituokia vien su kitų karališkų šeimų atstovais, todėl tai yra neišvengiamas – ir daugelis dar pasakytų, kad geras – dalykas“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.