Po koronaviruso pražudyto sūnaus – 80-metė televizijos legenda S. Morgunova stojasi ant kojų

Greitai bus du mėnesiai, kaip Rusijos televizijos legenda Svetlana Morgunova (80m.) palaidojo savo vienintelį sūnų Maksimą (52m.). Vyras mirė nuo koronaviruso sukeltų komplikacijų. Po jo mirties Svetlana nematė prasmės gyventi, bet artimieji stengiasi jai padėti.

Svetlana Morgunova.<br>Scanpix/IR nuotr.
Svetlana Morgunova.<br>Scanpix/IR nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2020, 4:53 PM

Kas būtų pamanęs, kad koronavirusas atims jos vienintelį sūnų. Vyras buvo pilnas jėgų, nepriklausė rizikos grupei – nei žalingų įpročių, nei lėtinių ligų.

Po teigiamo COVID-19 testo rezultato jis gydėsi namuose vienas, šeimos nariai tuo metu gyveno užmiestyje. Nors ir laikėsi visų gydytojų rekomendacijų, tačiau liga jį įveikė vos per kelias dienas. Dėl įvykusios plaučių edemos Maksimas negalėjo kvėpuoti – tai ir buvo mirties priežastis.

Svetlana Morgunova su sūnumi palaikė labai artimus ryšius, kasdien kalbėdavo telefonu. Maksimas visais būdais stengėsi padėti mamai, labai saugojo ją pandemijos metu, draudė eiti iš namų, pats pristatydavo prie buto durų maisto produktus.

Po jo mirties Morgunova buvo palaužta ir net prisipažino draugams, kad daugiau nebenori gyventi. Tačiau jie nuolatiniu palaikymu ir rūpesčiu, stengiasi neleisti jai pasiduoti.

„Matėme ją neseniai prie Maksimo kapo, – starhit.ru pasakojo Morgunovos draugė Larisa Kulikova. – Sugniuždyta, bet stengiasi laikytis. Širdis, kraujo spaudimas... Kaip visiems pagyvenusiems.

Liūdi, nuolat peržiūri sūnaus fotografijas. Sako, jog gyvens dėl anūkės. Vienos Svetlanos nepalieka: visą parą su ja būna pagalbininkė, dažnai atvyksta anūkė su marčia ir sesuo“.

Nepalieka ir draugės – nuolat skambina, kalbasi su ja, dalinasi prisiminimais.

„Aš prieš kelias dienas skambinau Svetai. Tai labai baisu, šitiek skausmo. Tai, kas nutiko jai – blogiausia, kas gali nutikti žmogui. Ji liko viena, be vienintelio maitintojo, pačio artimiausio draugo. Žinoma, mes visi jos gailime. Ir kol galėsime, tol padėsime – taip pat ir finansiškai“, – starhit.ru kalbėjo Nelli Kobzon.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.