Mados istorikas A. Vasiljevas savo gerbėjus nudžiugino lietuviška knyga

Mados istorikas, kolekcininkas, meno žinovas Aleksandras Vasiljevas savo gerbėjams Lietuvoje ketvirtadienio vakarą pateikė staigmeną. Visame pasaulyje garsus mados žinovas pristatė pirmąją į lietuvių kalbą išverstą knygą „Šiandien esu madingas/100 atsakymų į klausimus apie madą ir save“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 27, 2012, 11:07 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:36 PM

Knygos pristatymui A. Vasiljevas pasirinko Taikomosios dailės muziejų, kuriame šiuo metu veikia jo kolekcijų parodos. Tad jį pasveikinti susirinkę svečiai galėjo apžiūrėti ir A. Vasiljevo kolekcionuojamus drabužius.

Tarp susirinkusiųjų buvo galima išvysti ir gerą Aleksandro draugą dizainerį Juozą Statkevičių, Seimo narę Dalią Teišerskytę, verslininką Darių Katiną su žmona Vaidile, verslininką Aleksandą Ciupijų bei daug kitų garsių veidų.

„Labai džiaugiuosi dar viena Aleksandro knyga. Atsimenu pirmąją jo knygą, skaičiau ją rusų kalba. Godžiai skaitau jo tekstus, nes jie labai įdomūs, linksmi, pamokantys“, - kalbėjo J. Statkevičius.

Dizaineris tikina perskaitęs visas 29 A. Vasiljevo parašytas knygas.

Beveik pustrečio šimto puslapių apimties paskutinėje jo knygoje „Šiandien esu madingas/100 atsakymų į klausimus apie madą ir save“ galima sužinoti, nuo ko prasidėjo A. Vasiljevo kolekcionavimo aistra, kokios buvo jo gyvenimo Maskvoje ir Paryžiuje peripetijos, apie sutiktus įdomius ir garsius žmones, patarimus, kaip išsiugdyti savitą stilių, pasirinkti tinkamus drabužius ir aksesuarus bei daug kitų įdomių ir naudingų dalykų.

Knygos leidėjai džiaugėsi, kad knygynuose knyga tiesiog tirpsta.

Plačiai žinomas mados istorikas, teatro dailininkas, kolekcininkas A. Vasiljevas yra daugelio knygų, albumų, parodų projektų, kelių dokumentinių filmų apie mados kryptis ir pokyčius autorius, veda laidą vienoje iš Rusijos televizijų, rengia seminarus ir skaito paskaitas.

Gimęs 1958 m. Maskvoje A. Vasiljevas būdamas 24-erių emigravo į Paryžių, bet sako jaučiantis stiprų ryšį su Vilniumi - jo senelio brolis buvo vienas iš Pavilnio rajono kūrėjų, čia išlikusiame name mados istorikas dažniausiai apsigyvena atvykęs į Vilnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.