A. Valentaitė, J. Leitaitė ir B. Gutkauskas viešai prabilo apie savo baimes

Dainininkei Juditai Leitaitei (52 m.) prireikė net pustrečių metų, kad po kraupios kelyje patirtos avarijos ji įveiktų baimę sėsti prie vairo. Tačiau stilistė Asta Valentaitė (31 m.) taip ir neatsikratė vandens baimės – ja ji užsikrėtė po to, kai vaikystėje kartą skendo. O vienas geriausių Lietuvos raitelių Benas Gutkauskas (25 m.), neseniai per varžybas Maskvoje kritęs kartu su žirgu ir patyręs sunkių traumų, trokšta kuo greičiau sėsti ant balno. „Aš nejaučiu baimės”, – tikino raitelis.

Vaikystėje skendusi manekenė A. Valentaitė filmuodamasi reklamai vilkėjo maudymosi kostiumėlį, tačiau atsisakė nerti į vandenį.<br>R. Danisevičius
Vaikystėje skendusi manekenė A. Valentaitė filmuodamasi reklamai vilkėjo maudymosi kostiumėlį, tačiau atsisakė nerti į vandenį.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė ("Gyvenimo būdas")

Sep 16, 2012, 11:36 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:01 PM

Patempti kojos raiščiai, išniręs raktikaulis, smegenų sukrėtimas – taip netikėtai B.Gutkauskui baigėsi Maskvoje vykusios penkių žvaigždučių konkūrų varžybos.

Rugpjūčio 26-ąją atliekant greičio rungtį kumelė Celly Negra, šokdama per kliūtį, užkliudė kartelę, nusileidusi suklupo ir, versdamasi per galvą, visu kūnu užgriuvo raitelį.

B. Gutkauskas skubiai buvo išvežtas į vieną Maskvos ligoninių. Po kelių dienų jam buvo atlikta raktikaulio operacija. Medikai prognozuoja, kad lietuviui bent dviem mėnesiams teks pamiršti sportą. Tačiau sportininkas trykšta optimizmu: „Jau po mėnesio norėčiau grįžti į varžybas – pasiilgau sporto.”

Be sporto jam nuobodu. Nors vyras turi įvairių pomėgių, jiems reikia rankų, o viena jų dabar – traumuota.

„Negaliu sėsti nei ant žirgo, nei ant motociklo, nei žaisti krepšinio ar futbolo, tik mašiną galėčiau vairuoti viena ranka”, – atsiduso vietoje nenustygstantis sportininkas.

Šiaulietis raitelis jau maždaug po mėnesio ketina startuoti su tuo pačiu žirgu, kuris jį užgriuvo per varžybas Maskvoje.

„Aš visiškai nejaučiu baimės. Aukštis, greitis – man didelis malonumas”, – tikino B. Gutkauskas.

Sunkiai sužeistas raitelis baiminosi tik dėl žirgo – kad jis nebūtų patyręs traumų. Tačiau paaiškėjo, kad kumelei nieko nenutiko.

„Devynerių metų Celly Negra – puikus žirgas, tiktai neturi didelės varžybų patirties. Maskvoje dieną iki nelaimės su ja laimėjome vieną greičio konkūrą. Antrajame konkūre turėjome nemažai šansų laimėti, bet įvyko tai, ko nesitikėjome”, – pasakojo vieną sunkiausių traumų per sportinę karjerą patyręs raitelis.

Prieš aštuonerius metus B. Gutkauskas taip pat patyrė traumą – krisdamas žirgas sulaužė raiteliui šonkaulius, tačiau tai neatvėsino vaikino noro tęsti karjeros.

„Nežinau, kas turėtų įvykti, kad atsisakyčiau sporto”, – tikino patyręs raitelis.

Automobilio neatsisakė ir kraupią avariją kelyje patyrusi dainininkė J. Leitaitė, tačiau baimei įveikti prireikė pustrečių metų.

Pirmas jos maršrutas nauju automobiliu driekėsi ne į koncertą ir ne į darbą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje arba Vilniaus B. Dvariono muzikos mokykloje.

Žinoma moteris pirmiausia pasuko į bažnyčią pasimelsti. Malda jai grąžino pasitikėjimą prie vairo: „Po įvykusios avarijos automobilis buvo visiškai sumaitotas. Likau gyva per atsitiktinumą, todėl vėl sėsti prie vairo nebuvo drąsu.”

J. Leitaitė į avariją pateko 2010 metų sausio 29 dieną netoli Pirčiupių kaimo Varėnos rajone.

Dainininkės vairuojamas „Subaru Forester” slidžiame kelyje įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir trenkėsi į atvažiuojantį krovininį „Volvo FM”. Nuo smūgio J. Leitaitės automobilis buvo nublokštas į griovį, įsirėžė į medį.

Iš smarkiai aplamdytos mašinos ištraukta atlikėja buvo nuvežta į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę ir paguldyta į reanimacijos skyrių.

Po avarijos dainininkė nebuvo praradusi sąmonės. Jai lūžo šeši šonkauliai, trys pėdos kaulai.

Po kiek laiko jai buvo atlikta pėdos operacija.

J. Leitaitė ilgai gydėsi ne tik kūno traumas, bet ir bandė įveikti baimę.

Lankydamasi besikuriančioje vienuolijoje Panaros kaime Varėnos rajone dainininkė sustiprėjo dvasiškai.

„Grįžau prie Dievo: pradėjau daugiau melstis, ir man pavyko atsikratyti vairavimo baimės”, – tvirtino prieš du mėnesius į sūnaus Dainiaus išrinktą „Audi” automobilį sėdusi J. Leitaitė.

Prieš savarankišką kelionę dainininkė atgaivino vairavimo įgūdžius važinėdamasi su sūnumi sostinės Valakampių miške.

„Iš pradžių būdavo baisoka, kai kelyje pamatydavau vilkiką.

Bet nugalėjau save – persižegnoju prieš sėsdama prie vairo ir važiuoju”, – neslėpė solistė.

J.Leitaitė ne kartą automobiliu važiavo ir pro lemtingą avarijos vietą. Ją pasiekus kaskart suvirpa širdis.

Kelio Vilnius–Druskininkai 49-asis kilometras žinomai moteriai vis dar kelia nerimą, tačiau pravažiavusi šį ruožą dainininkė tradiciškai užsuka į kavinę Valkininkuose pavalgyti lietuviškų valgių.

Avarijos dieną ji taip pat ketino stabtelėti prie šios užeigos ir užsisakyti cepelinų, bet nespėjo.

Po ilgos pertraukos sėsti prie automobilio vairo J. Leitaitei tapo būtinybe – taip ji kur kas greičiau gali nuvykti į koncertus kituose miestuose. Iki šiol solistė visur vykdavo viešuoju transportu. Nors neretai ir pavėluodavo, troleibuse ar autobuse turėdavo progų šnektelėti su gerbėjais.

„Važiuoti savo automobiliu – labai patogu. Jei blogi orai, nebetenka gatvėje šlapti ar šalti. Sėdu į mašiną ir važiuoju, kur reikia”, – vairavimo malonumu vėl džiaugiasi vilnietė klasikos dainininkė.

Vaikystėje skendusi A. Valentaitė dar ir dabar bijo tamsių vandens gelmių.

Būdama aštuonerių Asta įkrito į ežerą ir pradėjo skęsti.

Ją iki šiol gąsdina prisiminimai, kai ji panirusi po vandeniu išvydo dumbliais, samanomis ir žolėmis apaugusius tilto kuolus.

Laimė, ant ežero kranto buvo daugiau žmonių – gelbėdamas skęstančią mergaitę į ežerą su marškiniais šoko vyriškis.

Nelaimėlę pavyko išgelbėti, tačiau ji buvo labai išsigandusi.

Stilistė dar ir dabar bijo bristi į tamsius vandens telkinius, maudytis jūroje ar vandenyne. Jai grėsmingai atrodo vanduo, jeigu nematyti dugno.

„Moku plaukti. Baseine man nebaisu plaukioti, tačiau atviri vandenys – kur kas baisiau. Nesu įveikusi vaikystėje patirtos baimės”, – tvirtino vilnietė A. Valentaitė.

Neseniai buvusi manekenė filmavosi vienoje reklamoje Ispanijos saloje Ibisoje. Jai teko vilkint maudymosi kostiumėlį paplūdimyje gurkšnoti kokteilius, o vėliau šokti į baseiną.

Tačiau A. Valentaitė patikino, kad jai nereikėjo šokti į vandenį: „Filmavimo vaizdas buvo sumontuotas.”

Užsienio žvaigždės ko nors bijo

Australų aktorės Nicole Kidman (45 m.) didžiausias košmaras – vabzdžiai. Ji su siaubu pripažino: „Nebijau vorų ar gyvačių, tačiau labai bijau drugelių.”

Amerikiečių aktorius Matthew Davidas McConaughey (42 m.) nekenčia besisukančių durų, kurios dažnai būna įrengtos prekybos centruose. Jam taip pat nemalonu važiuoti automobiliu per tunelius.

Aktorė Sarah Michelle Gellar (35 m.) paniškai baiminasi, kad bus palaidota gyva. Dėl to amerikietė vengia lankytis kapinėse.

Atrodo neįtikėtina, tačiau žmogų-vorą vaidinantis amerikietis Tobey Maguire’as (37 m.) bijo aukščio.

Anglų futbolininkas Davidas Beckhamas (37 m.) – pedantiškas švaruolis, todėl jį apima panika pamačius netvarką.

Kovinių filmų herojus Bruce’as Willisas (57 m.) naktimis virsta mažu berniuku, kuriuo kadaise buvo. Jam patinka, kai per naktį dega šviesa. Mat amerikietis bijo tamsos.

Vokiečių kilmės topmodelis, laidų vedėja Heidi Klum (39 m.) oro uoste šypsosi. Taip ji stengiasi padrąsinti save. Skrydžiai jai – tikras siaubas: „Sėdėti lėktuve ir nieko negalėti padaryti – tai baisu.” Jai labiau patiktų, jei galėtų kontroliuoti situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.