Vaiko teisių apsaugos kontrolierė E. Žiobienė laukiasi trečio vaiko

„Būsimu kūdikiu džiaugiasi visa šeima. Vyras palepina,perimdamas didesnę dalį namų ruošos darbų, dukterys renka vardus naujagimiui, rūšiuoja žaislus ir jau iš anksto skirstosi vyresniųjų seserų pareigomis. Dvasiškai jaučiuosi gerai, gal tik fiziškai sunkiau judėti”, – kalbėjo vaiko teisių apsaugos kontrolierė Edita Žiobienė (39 m.).

„Dabar tenka kelis kartus kruopščiai peržiūrėti dokumentus prieš juos pasirašant, kad nepriimčiau nesąmoningų sprendimų. Nenoriu, kad žmonės sakytų, jog Žiobienei nėštumas trukdo dirbti”, – juokėsi Edita.<br>R. Neverbickas
„Dabar tenka kelis kartus kruopščiai peržiūrėti dokumentus prieš juos pasirašant, kad nepriimčiau nesąmoningų sprendimų. Nenoriu, kad žmonės sakytų, jog Žiobienei nėštumas trukdo dirbti”, – juokėsi Edita.<br>R. Neverbickas
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė ("Stilius")

Oct 16, 2012, 6:41 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:47 AM

Veikli, energinga, darbui atsidavusi socialinių mokslų daktarė save vadina darboholike.

Prieš dvejus metus Edita tapo vaiko teisių apsaugos kontroliere ir drąsiai bei atsakingai ėmėsi naujų pareigų. Už tai 2010 metų gruodį žurnalas „Stilius” ją išrinko Metų moterimi.

Tačiau ne mažiau nei darbui ši moteris yra pasiaukojusi šeimai. E. Žiobienė su vyru Norbertu augina dvi dukteris – septynerių ir vienuolikos metų. Netrukus šeimoje atsiras dar viena atžala.

E. Žiobienės dukterys džiaugiasi būsimu šeimos padidėjimu ir renka būsimai atžalai vardus, bando įsivaizduoti, kaip kūdikis atrodys, žada juo rūpintis.

Mergaitės ne kartą lankėsi ligoninėje, stebėjo per echoskopą mamos pilve judančią gyvybę. Matydamos, kad mamai sunku pasilenkti, mergaitės pasisiūlo jai užrišti batų raištelius.

Ar Edita nesibaimina, kad kūdikis reikalaus labai daug dėmesio ir vyresnėlės dukterys gali pasijusti atstumtos?

„Mes daug apie tai su dukterimis kalbamės, joms aiškinu, kad šeimoje atsiradus dar vienam nariui teks dėmesį dalinti.

Manau, kad lengvas dėmesio atitraukimas ir vaikų savarankiškumo ugdymas yra sveika. Mes su vyru juokaudami sakome, kad vyresnioji mūsų duktė buvo priversta užaugti sulaukusi trejų metų. Tuo metu gimė antroji duktė, kuri iki šiol neužauga. Dabar atėjo laikas ir jai išsiveržti iš mažiausio vaiko kokono”, – kalbėjo E. Žiobienė.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierė darbo klausimais laikosi tvirtos pozicijos, tačiau namuose ji yra kitokia – šiltesnė, mėgsta palepinti dukteris.

„Mes nuolat apsikabinusios. Jos prie manęs glaudžiasi, meilės mūsų šeimoje daug.

Su vyru turime ir reiklumo, ir atsakomybės, ir meilės. Popietę susiskambiname, kuris parveš vaikus. Jei vyras, žinau, kad vaikai bus nuprausti, pamaitinti ir man vakarienė bus paruošta. Apima nepaprastai geras jausmas, kai atidarius namų duris pakvimpa blynais”, – apie šeimą kalbėjo E. Žiobienė.

Pagal įstatymus Edita jau galėtų išeiti motinystės atostogų, tačiau dar nori užbaigti pradėtus darbus.

E. Žiobienės darbo sutartis galioja iki 2015 metų. Tad jei viskas šeimoje klostysis gerai, paauginusi vaiką moteris planuoja ir toliau dirbti vaiko teisių apsaugos kontroliere.

Laukdamasi kūdikio E. Žiobienė jaučiasi dvasiškai rami. Nei charakteris, nei valgymo įpročiai nepasikeitė. Gal tik kiek sunkiau fiziškai judėti, be to, nėštumas lėmė išsiblaškymą.

„Dabar tenka kelis kartus kruopščiai peržiūrėti dokumentus prieš juos pasirašant, kad nepriimčiau nesąmoningų sprendimų. Nenoriu, kad žmonės sakytų, jog Žiobienei nėštumas trukdo dirbti”, – juokėsi Edita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.