Po skyrybų 20 mln. litų praradęs D. Kasparaitis trečią kartą vesti neskuba

Buvęs ledo ritulininkas Darius Kasparaitis (40 m.) ir trijų jo vaikų motina Lisa Carrol (28 m.) jau turi sužadėtuvių žiedus. Tačiau du kartus išsiskyręs vyras vesti neskuba.

Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė ("TV Antena")

2012-10-21 11:15, atnaujinta 2018-03-15 23:29

Kodėl D. Kasparaitis delsia kelti vestuves? „Lisa nori didelių iškilmių, o aš pinigų turiu tik skyryboms”, — kreivai šyptelėjo buvęs sportininkas. Atvirą pokalbį su juo praėjusią savaitę matė TV3 laidos „Gyvenimas yra gražus” žiūrovai.

D. Kasparaitis teigia, kad dvejos skyrybos su ankstesnėmis žmonomis jam kainavo beveik 20 milijonų litų.

„Dabar suprantu, kad turiu keistis. Tai labai sunku, bet bandau, nes šalia manęs yra nuostabi moteris. Gyvenime viskas praeina, o šeima lieka”, — apie sužadėtinę buvusią švedų krepšininkę L. Carrol kalbėjo D. Kasparaitis. Jiedu šiuo metu gyvena Švedijoje.

Malonūs tėvystės rūpesčiai

Daugiau nei 10 metų stipriausioje pasaulio lygoje NHL žaidęs ir dėl kirkšnies traumos karjerą nutraukęs D. Kasparaitis mėgino imtis trenerio darbo, tačiau tai jam buvo per sunku.

Todėl dabar buvęs profesionalus sportininkas visą laiką skiria trims savo ir Lisos vaikams: keturmetėms dvynėms Liv ir Lilly bei dvejų metų sūnui Marley Jonui. Rytais Darius nuveža juos į darželį, o vakarais pasiima. Kai dvynukės buvo susirgusios, tėvas su jomis atsigulė į ligoninę. “Auginti vaikus yra kur kas sunkiau, nei kasdien sportuoti ir siekti karjeros aukštumų”, — prisipažino į tėvystės rūpesčius pasinėręs D. Kasparaitis.

Jo mylimoji dirba jųdviejų įkurtoje bendrovėje „LivLy”, prekiaujančioje drabužiais vaikams. Netrukus D. Kasparaitis su šeima ketina persikelti į Ameriką. Ten, kur ryškiai švietė Dariaus žvaigždė, kur jis pelnė chuligano vardą.

Grėsmė — patekti į kalėjimą

Dariaus karjera prasidėjo Elektrėnuose. „Kai buvau 14 metų, Sovietų Sąjungos čempionate žaidėme su Maskvos „Dinamo” komanda. Jos treneris ir paklausė manęs, ar noriu žaisti Maskvoje. Tėvas su juo išgėrė po taurelę, ir viskas”, — įspūdingos karjeros pradžią prisiminė Darius.

Mamai buvo baisu išleisti paauglį sūnų taip toli, tačiau vaikino meilė ledo rituliui buvo stipresnė už jos baimę.

“Pirmuosius metus buvo labai sunku — ilgėjausi tėvų, draugų. Per mėnesį gaudavau vos 200 JAV dolerių”, — apie gyvenimą Maskvoje pasakojo Darius.

Karjeros lūžis įvyko 1992 metais Albervilyje iškovojus aukso medalį. Vaikinas buvo pakviestas žaisti Amerikoje.

Čia Darius pasinėrė ne tik į sportininko gyvenimą. “Gyvenau kaip Holivude. Mums leisdavo išgerti alaus, tačiau aš alumi vakaro niekuomet nebaigdavau, puldavau ieškoti nuotykių”, — prisiminimais apie audringą gyvenimą dalijosi D. Kasparaitis.

Po pirmo sezono sportininkas girtas prie vairo įkliuvo policijai ir 4 mėnesiams buvo praradęs vairuotojo pažymėjimą.

“Man buvo pasakyta — jeigu dar kartą įkliūsiu išgėręs prie vairo, pateksiu į kalėjimą”, — pasakojo D. Kasparaitis.

Skyrybos — brangios

Šalyje, kurioje ledo ritulys yra itin populiarus, sportininkus tiesiog persekioja merginos. Darius taip pat mėgavosi populiarumu.

Tačiau vieną dieną Sočyje jis susipažino su septyneriais metais vyresne manekene iš Rusijos Irina Kuznecova. Pora susituokė. Gimė duktė.

Sutuoktinių santykiai pamažu ėmė šlyti. “Žmona man tapo lyg mama. Aš nuo jos vis bėgdavau, mes nuolat bardavomės, ginčydavomės”, — prisiminė Darius.

Skyrybos lietuviui jau kainavo 4 milijonus JAV dolerių (dabartiniu kursu — apie 10,5 mln. litų), tačiau buvusi pirma žmona pinigų reikalauja iki šiol.

“Kiek duodi, vis jai maža. Sako — vaikui reikia ir to, ir kitko. Pavyzdžiui, reikia nuskristi iš Maskvos į Majamį pirmąja klase. Aš jai tapau kaip bankas. Tai mane labai nervina”, — guodėsi iki šiol teismų slenksčius minantis 15-metės Elizabeth Marijos tėvas.

D. Kasparaitis buvo vedęs ir antrą kartą. Su švedų supermodeliu Ingela Munter jis gyveno dvejus metus.

Buvęs sportininkas guodžiasi, kad už juos sumokėjo su kaupu. Nors pora vaikų nesusilaukė, lietuvis buvusiai žmonai turėjo pakloti 5,5 milijono litų.

Priklausomybė nuo vaistų

Antras skyrybas Darius išgyveno itin sunkiai: jautėsi išnaudotas, nežinojo, kaip toliau gyventi. Tad ėmė švaistyti pinigus prabangiems automobiliams. Jo garaže atsirado ir “Ferrari”, ir “Bentley”. Tuo metu Darių pakirto trauma. Ji ne tik pristabdė įspūdingą karjerą, bet ir lėmė priklausomybę nuo nuskausminamųjų vaistų.

“Kai pasijusdavau blogai, manydavau, kad išgėrus tabletę pagerės. Pagerėdavo trumpam. Vaistai slopindavo ne tik skausmą, bet ir mąstymą — atrodydavo, kad visos bėdos dingdavo. Tai buvo narkotiniai vaistai”, — pasakojo D. Kasparaitis.

Jis įtaria, kad būtent dėl vaistų ėmė strigti ir karjera. Specialistai pastebėjo, kad ledo ritulininkas praranda formą. Jis buvo priverstas pereiti į žemesnę lygą.

Kartą rūbinėje sportininką ištiko panikos priepuolis.

“Pasijutau taip blogai, kad atrodė, jog tuoj mirsiu”, — lemtingą dieną prisiminė D. Kasparaitis. Jis pateko į ligoninę, paskui buvo priverstas visą mėnesį ilsėtis.

Rengiasi vesti trečią kartą?

Iš bėdų liūno išsikapstęs ledo ritulininkas atgavo formą ir grįžo į aukščiausiąją lygą. Vyras buvo nusprendęs nebesusidėti su moterimis, tačiau kartą viename restorane netikėtai sutiko L. Carrol.

“Ji man pasirodė labai graži moteris. Sutarėme kartu pasportuoti. Po to nuvažiavome pailsėti ir — bučinys po bučinio... Staiga suvokiau, kad vėl įklimpau”, — juokėsi Darius.

Tuomet jis ėmė vis dažniau iš Amerikos skraidyti į Italiją, kur krepšinį žaidė jo mylimoji. Dabar D. Kasparaitis sako esąs laimingas augindamas vaikus ir kasdien laukdamas iš darbo grįžtančios mylimosios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.