Norėdami sumažinti savižudybių skaičių garsūs žmonės aukojo savo daiktus

Savižudybės – jautri ir aktuali tema, kuriai neabejingi ir gausūs Lietuvos žmonės. Vienas jų – dainininkas Andrius Mamontovas, nusprendęs pirmąjį savo grupės „Foje“ albumą padovanoti aukcionui. Taip jis bei keletas kitų garsių žmonių prisidėjo prie savižudybių prevencijos.

Marijononas Mikutavičius paaukojo krepšinio kamuolį.<br>J. Stacevičius
Marijononas Mikutavičius paaukojo krepšinio kamuolį.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-29 12:16, atnaujinta 2018-03-15 00:39

Trečiadienio vakarą į viešbutį „Šekspyras“ A. Mamontovas, Nomeda Marčėnaitė, Marijonas Mikutavičius, Donatas Katkus, Dalia Michelevičiūtė, Jūratė Stauskaitė atėjo nešini jiems brangiais daiktais.

Juos jie padovanojo advokatų kontoros „Borenius“ surengtam aukcionui, kurio metu surinkti pinigai bus skirti emocinės paramos fondui „Jaunimo linija“. Vilniaus „Jaunimo linija“ nuo sausio 1 dienos turi persikelti į naujas patalpas, kurios bus žymiai patogesnės ir ekonomiškesnės. Tačiau iš pradžių jas reikia suremontuoti. Tam reikia 25 tūkst. litų, iš kurių kol kas yra surinkta 6 tūkst. litų. Naujose patalpose pamainomis dirbs 100 savanorių, kurie vien per 2013-us metus atsilieps daugiau į 50 tūkst. skambučių ir virš 1 tūkst. laiškų.

Šios linijos savanoriai šiais metais per pirmus tris ketvirčius atsiliepė į 79 tūkstančius skambučių ir 1 tūkst. laiškų.

A. Mamontovas šį vakarą atsisveikino su viniline, dar 1989 metais įrašyta „Foje“ plokštele „Žodžiai į tylą“, ant kurios išraitytas dainininko parašas.

N. Marčėnaitė padovanojo keramikinę, ornamentais dekoruotą lėkštę. Fotomenininkas, vienas pirmųjų lietuviškosios fotografijos avangardistų, avangardo klasikas Algirdas Šeškus– fotografiją ir albumą, kuriame sudėtos 1975–1983 metų fotografijos. M. Mikutavičiaus paaukojo autografu papuoštą krepšinio kamuolį su užrašu „Juk esame pasaulyje tik trys milijonai“ bei solinio albumo kompaktinį diską „Pasveikinkim vieni kitus“.

Aukcione buvo parduodamas D. Michelevičiūtės kompaktinis diskas, kuriame Dalia skaito vienos svarbiausių šių dienų Lenkijos poetės Wislawos Szymborskos eiles.

Daina Gudzinevičiūtė „Jaunimo linijai“ aukojo oficialius Lietuvos olimpinės rinktinės marškinėlius su savo parašu.

Dirigentas D. Katkus nusprendė atiduoti savo asmeninę batutą ir J. Čekatauskaitės knygą „Lietuva išėjo iš mados“, o J. Stauskaitė padovanojo savo paveikslą.

Aukciono metu surinkta suma -13 600 Lt. bus skirta emocinės paramos tarnybai „Jaunimo linija“.

Daugiausia buvo paaukota įsigyjant M. Mikutavičiaus (3300 Lt)  ir A. Mamontovo (3000 Lt) įsteigtas dovanas. Tai padarė bendrovės „Topo grupė“ valdybos pirmininkas Aurelijus Rusteika ir bendrovės „Reenpro“ direktorius Mindaugas Jaruševičius.  Trečdalį kitų garsių žmonių daiktų nupirko advokatų kontora „Borenius“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų