Įžymybės gelbėja į antisanitarines sąlygas patekusius beglobius gyvūnus

Kino ir įvairių mados projektų makiažo meistrė Vaida Venckutė kartu su bičiuliais stengiasi išgelbėti 100 benamių šuniukų, patekusių į antisanitarines sąlygas Vilniaus mieste. Ji socialiniame tinkle „Facebook“ kilniai misijai suvienijo Lietuvos dizainerius, atlikėjus, sportininkus ir verslininkus, kurie dovanojo savo asmeninius daiktus. Jie bus parduodami sekmadienį vykstančiame mados turgelyje Kaune. Tik juos pardavus lėšos pasieks šiuos gyvūnus.

Akciją organizavo V. Venckutė (kairėje). Norėdami išgelbėti beglobius gyvūnus įžymybės aukojo savo daiktus. Prie jų mielai prisijungė J. Statkevičius ir G. Baikštytė.<br>"Lietuvos ryto" archyvas.
Akciją organizavo V. Venckutė (kairėje). Norėdami išgelbėti beglobius gyvūnus įžymybės aukojo savo daiktus. Prie jų mielai prisijungė J. Statkevičius ir G. Baikštytė.<br>"Lietuvos ryto" archyvas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 18, 2013, 10:22 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:28 PM

„Jau trejus metus draugauju su beglobis.lt, o mano namuose glaudžiasi du šios organizacijos išgelbėti šuniukai. Kai prieš kelias savaites Vilniaus miesto savivaldybė juos iškėlė į šiai veiklai nepritaikytą teritoriją su apgriuvusiu nameliu Naujoje Vilnioje, jie atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje be elektros ir vandens. Norėdama jiems padėti, paprašiau, kad ir bičiuliai liktų neabejingi. Taip susirinko apie 100 žmonių, kurie sutiko prisidėti savo daiktais“, – pasakojo V. Venckutė.

Prie gražios iniciatyvos moteris pritraukė beveik 100 Lietuvoje žinomų žmonių. Savo asmeninius daiktus labdarai dovanojo: Juozas Statkevičius, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Nerijus Juška, Emilis Vėlyvis, Simas Jasaitis, Sandra Straukaitė, Violeta Vosylė, Martynas Pocius, Leonardas Pobedonoscevas, Vaiva Mainelytė, Gražina Baikštytė ir kiti. „Emilis Vėlyvis, sumušęs Lietuvos lankomiausio filmo rekordus, padovanojo kino pliauškę, kuri „filmavosi“ ne vienoje kurtoje kino juostoje. Krepšininkas Martynas Pocius pasidalino Madrido „Real“ marškinėliais, o J. Arlauskaitė skyrė savo kompaktinę plokštelę bei koncertinį kostiumėlį. Jų dovanotus daiktus Kauno miesto gyventojai ir svečiai galės įsigyti sausio 20 ir 27 dienomis „Megoje“.

Lietuvos gyvūnų globos draugija yra savanoriška gyvūnų globos organizacija, kuriai reikalinga ne tik finansinė parama, bet taip pat savanoriai, kurie galėtų padėti prižiūrėti beglobius šuniukus. Šiuo metu gyvūnų draugija vienija 10 aktyvių žmonių. Iškėlus jos patalpas iš Fabijoniškių, savanoriams labai sudėtinga atvykti iki naujosios buveinės. Be to, išaugo beglobių gyvūnų transportavimo kaštai, suprastėjo sanitarinės sąlygos, beglobių gyvūnų prižiūrėtojams iškilo ir kitų problemų.

Iniciatoriai tikisi, kad šios socialinės akcijos metu pavyks surinkti bent 5000 litų, kurių reikia patalpų remontui, santechnikos sutvarkymui bei elektros įsivedimui.

Įsigyti žinomų žmonių daiktus ir prisidėti prie šių gyvūnų išsaugojimo bus galima šį ir ateinantį sekmadienius nuo 11 iki 16 val. Kauno prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ mados turgelyje II aukšte. 100 proc. lėšų bus skirta beglobis.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.