Dizainerė A. Bunikienė garsiems draugams namuose surengė vakarėlį

Reikia sustoti ir prisiminti draugus. Tokia mintis sustabdė skubančią kaunietę drabužių dizainerę Audronę Bunikienę (54 m.). Netrukus jos namai buvo pilni šurmulio. Pasiplepėjimams, šokiams ir vaišėms naktis buvo per trumpa.

Rasa Arlauskienė (kairėje) ir Mantas Petruškevičius šeimininkei padovanojo šampano bei gėlių.<br>M. Patašius
Rasa Arlauskienė (kairėje) ir Mantas Petruškevičius šeimininkei padovanojo šampano bei gėlių.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė ("Stilius")

2013-01-23 14:26, atnaujinta 2018-03-13 10:18

Erdviuose namuose prestižinėje Kauno dalyje, Žaliakalnyje, A. Bunikienė svečių laukė nuo pietų.

Po kelių rytinių susitikimų su klientėmis dizainerė nuvyko į parduotuvę, kur smaguriams bičiuliams pavaišinti įsigijo gardėsių: įvairių rūšių pelėsinio sūrio, vytinto kumpio ir dešros, marinuotų alyvuogių, česnakų, itališkos duonelės.

Namų virtuvėje ruošdama užkandžius šeimininkė klausėsi lyriškų ir melodingų italo Eroso Ramazzotti dainų, kurių žodžius jau moka atmintinai. Mat Italija – A. Bunikienės svajonių šalis.

Didelį indą prikrovusi gardumynų dizainerė ėmėsi ruošti svarbiausią patiekalą – karališkąsias krevetes.

Feta, pomidorais savose sultyse, česnakais ir raudonėliais gardintų jūrų gėrybių receptą A. Bunikienė taip pat parsivežė iš Italijos.

Nors italai taip paruoštas krevetes paprastai valgo neataušusias, kaunietė jas labiau mėgsta šaltas. Tokį patiekalą ji paruošė ir bičiuliams.

Likus pusvalandžiui iki 19 valandos, kai pradėjo rinktis pirmieji svečiai, šeimininkė kartu su dvejais metais vyresniu vyru verslininku Kęstučiu pradėjo maišyti itališkus kokteilius.

Viešėdama Milane ji išmoko ruošti aperityvui puikiai tinkantį gėrimą su itališku likeriu „Aperol Spritz”, kuris primena „Campari”, tačiau yra saldesnis ir turi apelsininio gaivumo. Kokteilį kaunietė ruošė likerį maišydama su apelsinų sultimis, ledu, gazuotu vandeniu ir putojančiu vynu „Prosecco”.

Prieš paskambinant svečiams į duris K. Bunikis pakūrė židinį, kuris visą vakarą maloniai traškėdamas suteikė jaukumo.

Audronė uždegė keletą į senovinę žvakidę įsmeigtų žvakių. Liepsnojo ir italų interjero dizainerio Alessandro Agrati sukurta žvakė.

Vieną po kito snieguotu kiemo taku at-skubėjusius svečius prie durų pasitiko abu šeimininkai. K. Bunikis kiekvienai viešniai padėjo nusivilkti apsnigtą paltą. Batų nusiauti nebuvo prašoma, todėl svečiai darė kaip kam patogiau.

Nė vienas neatėjo tuščiomis. Rankose dažnas laikė butelį prancūziško šampano „Moët & Chandon” ar gero vyno.

Verslininkė Inga Budrienė šeimininkei atnešė glėbį baltų tulpių – kad pavasaris greičiau ateitų.

Tarp svečių buvo ir daug metų pažįstamų A. Bunikienės draugų, kurie dizainerės namuose lankosi dažnai, ir tokių, su kuriais ji susibičiuliavo neseniai.

A.Bunikienė ilgiausiai iš visų susirinkusiųjų pažįsta modelių agentūros „Modilina” savininkę Jolantą Sadauskienę. Dirbdama modeliu ji daugiau nei prieš du dešimtmečius demonstravo A. Bunikienės kuriamas kolekcijas.

Tarp ilgamečių bičiulių buvo paminėti ir iš Vilniaus atvykusi verslininkė Rasa Arlauskienė, su kuria dizainerė prieš keliolika metų susipažino Vokietijoje, Frankfurto oro uoste.

Viešnia šeimininkei lauktuvių atvežė ne tik šampano, bet ir taures, skirtas šiam gėrimui.

Stilistas Mantas Petruškevičius iš Milano parvežė butelį „Martini Dolce & Gabbana”. Jo rankose taip pat buvo amarilių puokštė.

„Audrute, žinau, kaip mėgsti gėles, todėl be jų pas tave važiuoti nedrįsau”, – teikdamas puokštę kalbėjo Mantas.

Visų svetainės duris pravėrusių svečių akys krypo į vaizdą pro didelius langus – buvo puikiai matyti, kaip romantiškai už stiklo šoka snaigės. Ne mažesnį įspūdį svečiams padarė kambaryje stovinti aukšta, plataus vainiko vis dar papuošta Kalėdų eglė.

„Ši eglė – iš mūsų kiemo. Ją su Kęstučiu pasodinome prieš 25-erius metus. Kai ją kirtome, man iš skausmo plyšo širdis. Kodėl ji stovi čia?

Jau kurį laiką ji trukdė kieme augti obeliai – ją skiepijo mano tėvelis, kurio jau nebėra tarp mūsų. Todėl su obelimi susiję prisiminimai man gerokai brangesni”, – apie kelių metrų aukščio žaliaskarę pasakojo A. Bunikienė.

Moteris eglės žadėjo nenupuošti iki vasario 2-osios, Kristaus paaukojimo (Grabnyčių). Iki tos dienos Kalėdų eglės džiugina žmones ne tik kai kuriuose namuose, bet ir miestų aikštėse.

Pakvietusi svečius prie stalo, A. Bunikienė pasiūlė vaišintis aperityvu. Vakarėlį ji pradėjo pasakodama apie dieną, kuri ją privertė susimąstyti apie gyvenimą, draugystę, tarpusavio santykius.

Šeimininkė namuose surengti krevečių vakarėlį draugams žadėjo dar praėjusią vasarą. Tačiau susitikimą ilgą laiką atidėliojo.

„Sau ir jums vis teisinausi užgriuvusiais darbais, rūpesčiais, laiko vaišėms paruošti stygiumi, svečiams priimti iki galo neparengtais namais.

Diena, kuri privertė jus visus prisiminti, iš pirmo žvilgsnio niekuo nesiskyrė nuo kitų. Kaip visada spėriai kulniavusi gatve tąkart netikėtai stabtelėjau pasigrožėti šerkšnu pasipuošusiais medžiais. Nors vaizdas buvo kerintis, prisiminiau, jog ilgai stoviniuoti negaliu sau leisti. Juk laukia darbai.

Mėginau žengti žingsnį, bet negalėjau. Staiga suvokiau: jeigu kada nors visų šio pasaulio greitkelių pabaigoje manęs kas nors paklaus, ką nuveikiau ir kam atidaviau savo gyvenimą, turėsiu juokingą ir kartu apgailėtiną atsakymą: aš skubėjau”, – svečiams kalbėjo šeimininkė.

A.Bunikienė tąkart iš rankinės išsitraukė mobilųjį telefoną ir puolė kviesti draugų į svečius.

Bendravimo tą vakarą netrūko. Šeimininkės ruoštoms krevetėms pagyrų negailėdami svečiai gurkšnojo iš Italijos parvežtą vyną. Bičiuliai taip pat turėjo progos paragauti 2002 metų gamybos kolekcinio rožinio šampano „Moët & Chandon”, kurį A.Bunikienė gavo dovanų iš vienos jos kūryba besižavinčios gerbėjos.

Pokalbių temos buvo labai įvairios – apie muziką, koncertus, keliones, vakarėlius, maistą, gėrimus, kvepalus, meilę.

Viena viešnių kaunietė advokatė Raimonda Kazlauskienė sulaukė sveikinimų. Iš laimės švytinčios moters akys ir ant rankos suspindęs žiedas su briliantu išdavė, kad jai pasipiršo mylimasis.

Apžiūrėti žiedą panoro ne tik vakarėlyje dalyvaujančios moterys, bet ir vyrai.

Skambant romantiškoms dainoms A. Bunikienė pasiūlė vakarėlio svečiams pakilti nuo stalo ir pašokti.

Po vidurnakčio bičiuliams šeimininkai pasiūlė kavos, arbatos ir tortą. Jį suvalgius kalbos ir linksmybės nesibaigė. Svečiai skirstytis pradėjo tik paryčiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?