J. Statkevičiaus kostiumą vilkėjusiai D. Ibelhauptaitei - Holivudo žvaigždžių komplimentai

Originalus sumanymas būna įvertintas. Režisierė ir prodiuserė Dalia Ibelhauptaitė (45 m.), lydėjusi savo vyrą aktorių ir režisierių Dexterį Fletcherį (47 m.) į britų Oskarais vadinamą kino apdovanojimų BAFTA ceremoniją Londone, sulaukė pagyrimų dėl kostiumo.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė („Lietuvos rytas")

Feb 22, 2013, 11:23 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 6:28 AM

Dalios vyras D. Fletcheris buvo nominuotas už režisūrinį debiutą – filmą „Laukinis Bilas”, tad buvo dėmesio centre su kitais savo kolegomis.

Visi nominantai turi galimybę išsirinkti kokio nors dizainerio drabužį – kelias dienas prieš šventę jie „Savoy” viešbutyje laukė būsimų klientų ir juos lydinčių asmenų.

Taip pat buvo galima pasiskolinti papuošalų, atlikti įvairias grožio procedūras.

„Paprastai nesijaudinu, kaip atrodau, bet iš pagarbos šventei ir savo vyrui ne juokais buvau sunerimusi. Tačiau kaip tik prisiminiau savo svajonę kada nors apsivilkti mano statytai operai „Manon Lesko” Juozo Statkevičiaus kurtą paltą. Prie jo tiko ir solistės suknelė. Tik milžiniškos plunksnų karūnos nesiryžau dėtis”, – smagiai apie pasiruošimo rūpesčius pasakojo kūrėja.

Nenorėdama atrodyti taip pat, kaip dauguma aktorių ar garsenybių palydovių, lietuvė neprašovė pro šalį. Nors drabužiai kurti XX amžiaus pradžios dvasia, atrodo šiuolaikiškai.

Nedalyvavusieji garsiojoje raudonojo kilimo šventėje mano, kad viskas lengva ir paprasta, tačiau Dalia patyrė – toli gražu taip nėra.

Vasario 10-ąją orai Londone buvo bjaurūs – šalta, šlapdriba, ant raudonojo kilimo telkšojo balos. Kol žvaigždės juo nueina iki „Covent Garden” pastato, turi atlikti pareigą – duoti trumpus interviu pasaulio žiniasklaidai. Dexteris tam užtruko beveik valandą.

Per tiek laiko lengva sustirti, o juk fotografuojamasi tik po to. Dalia žavėjosi aktorėmis, kurios, nepaisydamos šalčio, sugebėjo pozuoti fotografams ir atrodyti „kaip už milijoną”. O po to žengė į karališkosios operos „Covent Garden” rūmus.

Dalia į šią šventę ėjo ne tik dėl vyro. Ji norėjo artimiau susipažinti su aktoriumi Danieliu Day-Lewisu ir režisieriumi Quentino Tarantino.

„Pastarasis yra tarsi atšokęs nuo gyvenimo. Bet tai ne vaidmuo – Q. Tarantino toks yra iš tikrųjų, – režisierių apibūdino lietuvė. – Jis ne vulgarus, o aštrus, daug kalba.”

Ji šiltai pabendravo ir su George’u Clooney, Benu Afflecku, Samueliu Jacksonu.

„Dažnai klaidingai įsivaizduojame, kad žymūs žmonės yra šalti ir arogantiški. Nieko panašaus! Nors jiems nebūtina su manimi bendrauti, nes aš nesisuku kino industrijoje, jiems įdomu, ką veikiu, ką kuriu.

Dexteris juokauja: visi pradeda kalbėtis su juo, o baigia su manimi”, – įspūdžiais dalijosi D.Ibelhauptaitė.

Ar ji gerai jaučiasi tuomet, kai tenka būti tik Dexterio žmona? Dalia didžiuojasi savo vyru ir jo darbais, siekiais. Jie abu ne tik džiaugiasi vienas kito laimėjimais, bet ir padeda jų siekti. Dalios manymu, jų santuoka sėkminga, nes jie – puiki komanda.

Kadangi kiekviena šventė neapsieina be kuriozų, jų buvo ir šįkart. Per ceremoniją karališkojoje operoje Dalia avėjo juodus lakinius „Jimmy Choo” aukštakulnius. Tačiau neketino su jais kankintis vėliau viešbutyje „Grosvenor”, kur vyko vakarienė.

Tarp iš anksto nominantams atsiųstų brangių dovanų buvo mados namų „Cocorose London” kurti sulankstomi baleto bateliai – elegantiškas ir patogus apavas pavargusioms kojoms. Dalia nerimavo, kad be aukštakulnių atrodys blogai, tačiau be reikalo.

„Maloniai nustebau, kai pusė tų nuostabių žavingų moterų padarė tą patį – antroje vakaro dalyje avėjo patogius lygiapadžius”, – pasakojo Dalia, tik patvirtindama mintį, kad žvaigždžių padangėje viskas taip pat kaip ir žemėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.