V. Cololo dėl dailių kūno formų ryžosi slaptai operacijai (papildyta)

Apie Vitalijaus Cololo (38 m.) apsisprendimą gultis po grožio chirurgų peiliu nežinojo net žmona. Humoristas nenorėjo, kad Druskininkuose gyvenanti šeima jaudintųsi ar būtų ėmusi atkalbinėti nuo šio žingsnio. Bet 30 kilogramų svorio atsikračiusiam vyrui iki visiškos laimės trūko dailių kūno formų – pilvo nepuošė nukarusi oda, vadinama prijuoste. Po ilgų svarstymų vyras ryžosi grožio operacijai.

Dėl grožio nemažai pastangų įdėjęs humoristas V. Cololo juokavo, kad dabar nebebijotų į sceną išeiti net nuogas.<br>V. Ščiavinskas
Dėl grožio nemažai pastangų įdėjęs humoristas V. Cololo juokavo, kad dabar nebebijotų į sceną išeiti net nuogas.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė („Lietuvos rytas”)

Feb 23, 2013, 11:03 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 5:13 AM

Televizijos laidos vedėjas ir humoristas V. Cololo operaciją profesoriaus Kęstučio Vitkaus klinikoje vis atidėliojo.

Operacija, per kurią šalinamas odos perteklius, atsiradęs netekus didelio kūno svorio, buvo suplanuota sausio 28-ąją. Tačiau tądien V.Cololo plastinės chirurgijos klinikoje „Vitkus Clinic” nepasirodė.

Operuoti susiruošusiems gydytojams pacientas pranešė turįs neatidėliotinų darbų televizijoje.

Prieš operaciją „Gyvenimo būdo” žurnalistei kalbantis su V. Cololo susidarė įspūdis, kad vyras dėl savo apsisprendimo juto nerimą ir jį bandė įveikti laidydamas pokštus.

Tai, kad V. Cololo turi puikų humoro jausmą, suspėjo įsitikinti ir keletą kartų jį konsultavę ir vadinamosios prijuostės šalinimo operaciją suplanavę chirurgai K. Vitkus ir Darius Jauniškis.

Vilniaus medikai kaskart leipdavo juokais išgirdę garsenybės svarstymus apie tai, kaip po operacijos jis nesigėdys mūvėti kelnaites su virvele ir net nebijos išeiti į sceną nuogas.

Operacijos klinikoje sustyguotas dienų ir minučių tikslumu. Tad chirurgams nieko kito neliko, kaip pasiūlyti humoristui gultis ant operacinio stalo savaitgalį.

Vasario 8-ąją V. Cololo su žmona Inga (35 m.), vienoje Druskininkų mokykloje dirbančia dailės mokytoja ir raštinės vadove, Vilniuje dalyvavo dainininkės Natalijos Bunkės trisdešimtmečio proga surengtame vakarėlyje.

Žmonai išvykus vasario 9-ąją artistas dar vedė sutuoktuvių pobūvį, po kurio beveik nespėjo nė bluosto sudėti: vasario 10-osios 4 valandą ryto grįžo į Vilniuje nuomojamą butą, o dešimtą valandą jau gulėsi ant operacinio stalo klinikoje.

Atsibudęs po operacijos V. Cololo juokaudamas prasitarė labai puikiai pailsėjęs.

Po operacijų nemažai ligonių būna ramūs, jaučiasi lyg prislopinti, tačiau humoristo optimizmas ir energingumas nepažabojami.

„Jaučiu, kad buvo padarytas pjūvis, tačiau skausmo nejaučiu. Juk dabar medicina pažengusi toli. Ne moliu juk mane aplipdė”, – prabėgus parai po operacijos sakė V. Cololo.

Humoristas nesigailėjo, kad apie operaciją iš anksto nepasakojo žmonai.

„Inga nežino, kad visa tai jau įvyko. Nenoriu, kad žmona atlėktų pažiūrėti į išpjaustytą vyrą”, – džiaugėsi sutuoktinę nuo streso apsaugojęs V. Cololo.

2013-ųjų vasario 10-oji V. Cololo tapo įsimintina dėl ryžto atsikratyti nukarusios odos, o jo žmonai ir dukrai Evitai (11 m.) – dėl Rytų šalyse švenčiamų Naujųjų metų, nes juodvi yra gimusios Gyvatės metais.

„Joms turiu dovaną – tai, ką chirurgai nupjovė, sudėjo į maišelį”, – juokavo laimingas po operacijos pasijutęs V.Cololo.

Linksmai nusiteikęs pacientas sakė netgi šiek tiek savo odos susitaręs perduoti vienam ansambliui būgnams aptraukti, o mainais galėsiąs nemokamai lankytis koncertuose.

Humoristas prisipažino laukęs, kada po operacijos jį užplūs skausmai ar kiti nemalonūs pojūčiai, tačiau to nepatyrė.

„Daug mano pažįstamų numetė nemažai svorio. Jiems taip pat nukaro oda, tačiau niekas nežino, kaip atsikratyti jos pertekliaus.

Dabar galėsiu patarti. Juk pramogų pasaulio užkulisiuose dažnai kalbama apie krūtų didinimą, botulino toksino injekcijas”, – atsiduso pašnekovas.

Nors bičiuliai jo vis dar klausinėja, ar nebuvo baisu, jis visus nuramina, kad visiškai nebaisu, be to, klinikoje gerai maitina.

Pastarąjį pusmetį V. Cololo nemažai nerimavo. Nors jam pavyko pasitelkus dietą ir sportą atsikratyti 30 kilogramų, tarp Druskininkų ir Vilniaus gyvenantį humoristą kamavo nemalonūs pojūčiai – nukarusi oda atrodė neestetiškai, trukdė daryti pilvo preso stiprinimo pratimus, suprakaitavusi šusdavo.

„Išleiskite oro iš pripūsto baliono ir jis subliūkš. Tai atsitiko ir man numetus svorio: atsirado prijuostė”, – išgyveno vyras.

Humoristas tikėjosi, kad oda susitrauks masažuojama. Tačiau įvairūs masažai, net ir vakuuminiai, nedavė rezultatų. Vitalijus naudojo ir odą tempiančius kremus, bet nepadėjo.

Prieš operaciją vyras, žvelgdamas į savo subliūškusį pilvą, juokavo, kad anksčiau buvo nėščias, o dabar – lyg po gimdymo.

Vitalijus palaukė metus tikrindamas save, ar turės pakankamai valios ir vėl netaps lyg nėščias.

„Jeigu atsišersiu, tapsiu kaip nėščias, oda vėl įsitemps. Bet nebepavyksta tapti nėščiam”, – įsitikino humoristas, prieš pasiryždamas atverti plastinės chirurgijos klinikos duris.

V. Cololo prisipažino, kad nelabai ko bijo, išskyrus į sceną išeiti nuogas. „Bet po operacijos jau ir to nebijosiu”, – šmaikštavo Vitalijus. Scenoje jam niekada neteko apsinuoginti. Tačiau sykį jis susapnavo baisų sapną.

„Išeinu į sceną nuogas ir nežinau, koks renginys – šermenys, vestuvės, gimtadienis”, – V. Cololo prisipažino, kad šis sapnas padėjo greičiau apsispręsti dėl vizito pas chirurgus.

Kokia buvo K. Vitkaus reakcija išvydus klinikoje humoristą?

„Vitalijaus vizitas man sukėlė šypseną, nes iki tol jį buvau matęs tik humoro laidose. Konsultacija nebuvo ilga, nes problema buvo akivaizdi.

Man Vitalijus ir toks gražus, bet galime padaryti taip, kaip jis norėtų atrodyti ir jaustis. Šnekėjomės ir apie tai, kokius drabužius jis norėtų apsirengti, kokį auskarą įsisegti. Chirurgai gali greitai bent kiek pakeisti kūno formas”, – tvirtino K. Vitkus.

Humoristas prieš operaciją svėrė 120 kilogramų. Chirurgai K. Vitkus ir D. Jauniškis tikino, kad po operacijos Vitalijus palengvės dar dešimt kilogramų, nes panašiai tiek galėtų sverti nukarusi vadinamoji odos prijuostė, esanti papilvėje.

K. Vitkus neabejojo, kad pacientas jausis patenkintas tapęs dar šiek tiek lengvesnis: „Kaip sako skulptorius Romas Kvintas, vyras kuris nesveria šimto kilogramų, negali turėti savo nuomonės.”

Vadinamosios odos prijuostės šalinimo operacijos dažniau atliekamos moterims po gimdymo. Vyrams tokios operacijos daromos rečiau.

V. Cololo įsitikinęs, kad vyrai nemėgsta mesti svorio, todėl ir nesikreipia į chirurgus arba jie netgi nėra girdėję apie tokias operacijas.

„Bet kuriame Europos medicinos žurnale rašoma nemažai straipsnių apie bariatrinę chirurgiją – stambių pacientų, netekusių svorio, chirurgiją.

Dėl šios chirurgijos netgi keičiami operaciniai stalai, instrumentai. Atsirado instrumentų net ir šlaunims patempti”, – apie chirurgijos prisitaikymą prie įvairiausių pacientų poreikių kalbėjo K. Vitkus.

Profesorius, konsultuodamas V.Cololo, taip pat tryško sąmoju.

„Daktaras D. Jauniškis stiprus, nes pasaulį jachta apiplaukė. Dabar jam reikės dvi su puse valandos išlaikyti pakeltą Vitalijaus „prijuostę”, – apie darbų dalijimąsi su D. Jauniškiu užsiminė K. Vitkus.

Pasiteiravus, ar tos „prijuostės”, medikų lotyniškai vadinamos paniculus per magna, negalima kaip nors pakabinti, kad gydytojui nereikėtų laikyti, V. Cololo akivaizdžiai sunerimo.

Humoristas nenorėjo girdėti apie operacijos eigą.

Tačiau jį konsultavę chirurgai įspėjo, kad ši operacija, kaip ir kiekviena, yra susijusi ir su nemaloniais išgyvenimais.

„Bet šiais laikais sterilumas yra garantuotas, infekcijos tikimybė labai minimali, po operacijų skiriama aukštos kokybės vaistų. Todėl pacientai didelio diskomforto nejaučia.

Nesu turėjęs nė vieno paciento, kuris pašalinus odos perteklių nebūtų buvęs laimingas. Ši operacija užprogramuota žmogų padaryti laimingą”, – pacientą įtikino D.Jauniškis.

Bet Vitalijus vėl vertė kvatotis chirurgus, kai ištarė, kad poilsiaudamas prie ežero vasarą, kai apsimaus kelnaites su virvele, visi supras, kas jam buvo atlikta.

Profesorius K. Vitkus pacientui garantavo, kad net ir pjūvio rando nebus matyti – jis liks pilvo apačioje, tad jį slėps glaudės.

„Todėl nedaug moterų pamatys tą randą. O kurios pamatys, toms pasiseks”, – juokavo Vitalijus.

Nors V. Cololo kūrė planus, kaip kuo ilgiau išlaikyti operacijos paslaptį, žodžio kišenėje neieškantys chirurgai jį patikino, kad nuo žmonos to nebus įmanoma nuslėpti.

„Juk tie nukarę audiniai užkrinta, viską uždengia. Po tos operacijos vyriškumas labai padidėja”, – ryžtis operacijai humoristą įtikino K. Vitkus.

Garsiam pacientui paaukojo sekmadienį

Plastinės chirurgijos profesorius K.Vitkus garsųjį savo pacientą humoristą V. Cololo operavo daugiau nei keturias valandas. Operacija chirurgijos klinikoje „Vitkus Clinic” artistui buvo atlikta ne darbo dieną. Grožio chirurgą dar kartą pakalbinome praėjus savaitei po operacijos.

– Ar kilo kokių nors nesklandumų, kad operacija buvo nukelta į sekmadienį?

– Keletą kartų mums teko nukelti operaciją dėl Vitalijaus filmavimo darbų, taip pat dėl mano užimtumo tiek universitetinėse, tiek privačioje klinikose.

Kadangi mūsų pacientas ypatingas, o įprastą dieną klinikoje vyksta įtemptas darbas, nusprendėme jį operuoti sekmadienį.

– Ar viskas klostėsi taip, kaip planavote?

– Operacijai ruošėmės iš anksto, viską kruopščiai planavome, tad viskas vyko sklandžiai.

Prieš operaciją svarbu, kad paciento sveikata būtų gera, todėl buvo atliekami išsamūs tyrimai. Vitalijus prieš operaciją sąžiningai laikėsi režimo. Kai pacientas ir komanda siekia to paties tikslo, pasiekiama geriausių rezultatų.

– Kokių reikalavimų po operacijos turės laikytis Vitalijus: kada jis galės vėl pradėti sportuoti? Kada grįš į darbą?

– Vitalijus nepaprastai greitai atsigavo. Kai prieš operaciją jis pokštavo, įspėjome, kad po jos mažiausiai keletą parų nebus taip linksma.

Tačiau, mūsų nuostabai, Vitalijus po tokios ilgos ir sudėtingos operacijos jau tą patį vakarą jautėsi puikiai, šmaikštavo. Per kelias dienas stacionare jis sulaukė svečių, o jau antrą parą po operacijos kibo į naujos laidos scenarijaus rašymą.

Pirmuosius sporto pratimus kartu su klinikos kineziterapeutu Arūnu Junda Vitalijus pradėjo daryti dar būdamas klinikoje.

Jam sudaryta speciali programa, kaip vėl greičiau pradėti sportuoti. Pooperacinis režimas labai svarbus galutiniam operacijos rezultatui. Prieš operaciją su Vitalijumi aptarėme gijimą, psichologinę ir fizinę reabilitaciją.

– Kiek po operacijos Vitalijus neteko svorio? Minėjote, kad po odos pertekliaus pašalinimo jis palengvės apie dešimt kilogramų. Ar taip ir atsitiko?

– Iš tiesų operacijos metu buvo pašalinta net 10 kilogramų audinių pertekliaus. Tokiais atvejais kaip Vitalijaus tai vienintelė išeitis žmogui padėti išspręsti tiek fiziologines, tiek psichologines problemas.

Kantriai siekė dailių kūno formų

Tokia pati operacija buvo atlikta audinių salono savininkei 54 metų Laimai Mertinienei (nuotr.).

70 kilogramų atsikračiusi moteris taip pat nesidžiaugė nukarusia oda. Šviesaus atminimo prezidento Algirdo Brazausko duktė prieš šešerius metus „Vitkus Clinic” ryžosi sudėtingai plastinei operacijai.

K. Vitkus neslėpė šios operacijos bijojęs ir pats. Ir dėl to, kad sunku operuoti draugus, ir dėl to, kad operacijos baigtis nebuvo visiškai prognozuojama.

L. Mertinienės kūnas, netekęs daug svorio, buvo patyręs nemažai ekstremalių išbandymų. Vienu metu nerimą kėlė jos kraujo tyrimai.

Net ir operacijos pradžioje kilo nerimo tada, kai pradėjus daryti rėžį nugaroje pjūviai ėmė labiau kraujuoti negu įprasta. Kraujavimą pavyko sustabdyti. Daugiau netikėtumų nebuvo.

Devynias valandas trukusios operacijos metu L. Mertinienė lyg skulptūra buvo apipjaustyta aplink visą juosmenį. Jos kūnas įgavo dailias moteriškas formas.

Pastaruoju metu L. Mertinienė priaugo svorio ir dėl to kūno formos pakito (nuotr.), tačiau moteris nesigaili dėl atliktos grožio operacijos.

„Dabar jaučiuosi normaliai. Šiek tiek priaugau svorio, bet operacija nenuėjo perniek. Juk mano svoris nepasiekė didžiausios buvusios ribos. Dabar neanalizuoju savo kūno formų, nes ne mano amžiaus ir ne mano profesijos moteriai reikėtų būti tobulos figūros. Juk ne iš to duoną valgau”, – prisipažino kovai dėl grožio daug pastangų įdėjusi L. Mertinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.