A. Rimiškis: „Dar porą metų ir į sceną lipsime su dukra“

Andrius Rimiškis kviečia dailiosios lyties atstoves į specialiai joms skirtą Moters dienos koncertą.

Andrius Rimiškis kviečia dailiosios lyties atstoves į specialiai joms skirtą Moters dienos koncertą.<br>Organizatorių nuotr.
Andrius Rimiškis kviečia dailiosios lyties atstoves į specialiai joms skirtą Moters dienos koncertą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 6, 2013, 5:05 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:01 PM

„Gyvenu gražių moterų, mergaičių, merginų apsuptyje, todėl man ši diena labai svarbi ir net įsimintinesnė negu vyrų. Koncertas taip pat bus kupinas malonių staigmenų: nuo gerai žinomų ir naujų dainų, emocijų, dėmesio kiekvienai ir nebevardinsiu visko“, – intriguoja dainininkas Andrius Rimiškis.

Romantiškasis Andrius Rimiškis sutiko papasakoti, kuo šiandien gyvena, t. y. kam dabar daugiausiai savo laiko skiria.

Didžiausią dėmesį ir laiką jis skiria šeimos mergaitėms – du metus ir du mėnesius atšventusiai dukrelei Lėjai ir žmonai Vaidai. Taip pat ir kūrybai, nes dirba prie naujojo albumo. O dar ir mokslams stengias „atplėšti“ gabalėlį laiko. Kaip pats sako, deja, visur, kur kviečia, jis nebespėja sudalyvauti. 

– Gal mažoji Lėja jau pati prašo tėčio padainuoti? O gal ir dainuoja kartu?

– Labai daug prašymų nereikia, dukrelė ypatingai mėgsta dainuoti pati. Mano visas dainas dainuoja. Iš knygučių žino mintinai visas eiles . Apskritai dabar yra toks amžius, kai „sergame“ šnekėjimo manija. Ir mums tai tikrai sekasi - mes labai gražiai ir jau aiškiai susišnekame. Lėja mums jau beveik viską gali pasakyti pati. Dar porą metų ir, manau, kartu į sceną lipsime (juokiasi).

– Kokios dainos ar melodijos Lėjai mieliausios?

– Mėgstamiausios eilės pagal knygą „Zuikis Puikis“ ir „Meškiukas Rudnosiukas“. Abi jas moka atmintinai. Dainuoja labai daug ir kitų. Štai prieš kelias dienas man buvo labai keista, kai sudainavo visą dainą „Mes vyrai“.

– Gal naujojo albumo dainos gimsta bedainuojant dukrai lopšines? Ar išgirsime jų Kovo-8osios koncerte?

– Lopšinių įtaka labai didelė (šypsosi). O dėl lopšinės koncerte – spręsti publikai.

– Gal turite tradicijų, skirtų Moters dienai?

Didelių tradicijų neturiu, bet vos išaušus šventiniam rytui, galvoja žiūrėk jau ir sukasi idėja, kaip nustebinti grožį, esanti šalia. Juk mes vyrai be moterų, kas esame? Niekas.

– Dainos ar gėlės dažnesnė dovana žmonai?

Sunku suskaičiuoti. Bet šiais metais ryte ypatingai pasistengsiu būti dėmesingas. Dar ir todėl, kad vėliau visą vakarą negalėsiu to padaryti – koncertuosiu ir stebinsiu Lietuvos moteris Vilniuje. Pateiksiu intrigą – koncerte staigmenų tikrai bus ne viena, pradedant nuo aplinkos, repertuaro, mažų dovanėlių.

– Kovo- 8oji - dar viena proga moterims padovanoti gėlių - asociacija su sovietiniu laikotarpiu? O gal diena, kuri savyje talpina viską – ir moteriškumą, ir pagarbą moteriai, kuri turi lygias teisias su vyrais dirbti norimą darbą, užsiimti mėgstamomis veiklomis, turėti nuomonę?

Pagarbą moteriai, manau, būtų juokinga prisiminti ir rodyti tik šią dieną. Tai turi būti nuolatos. Sovietiniai laikai – neįstrigo. Man ši diena daugiau simboliška, kuomet vyrai gali parodyti dėmesį, pasakyti gražų žodį, įteikti gėlių. Ir ne tik antrajai pusei, bet ir mamai, dukrai, kolegėms ir apskritai moterims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.