Šokėja L. Chatkevičiūtė namų svetainę pavertė prieskonių oaze

Lietuvos standartinių (klasikinių) šokių čempionė Lina Chatkevičiūtė (32 m.) pajuto turinti daržininkės gyslelę.

L. Chatkevičiūtė svetainėje augina rozmarinus, mėtas, bazilikus.<br>Asmeninis archyvas
L. Chatkevičiūtė svetainėje augina rozmarinus, mėtas, bazilikus.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

2013-03-15 21:05, atnaujinta 2018-03-09 22:08

Neseniai su bendraamžiu šokių partneriu ir gyvenimo draugu Donatu Vėželiu į nuosavą namą Kaune įsikėlusi L. Chatkevičiūtė svetainę pavertė prieskoninių augalų oaze. Betoninis lovelis su prieskoniais dera skandinavišku stiliumi įrengtame name. Vešli ir kvapni prieskoninė augmenija atstoja įprastus kambarinius augalus.

Pabandžiusi į platų ir ilgą vazoną pasėti mėtų, rozmarinų ir bazilikų sėklų, šokėja džiaugiasi ne tik kvapnia augmenija, bet ir tuo, kad namuose išaugintais prieskoniais gali pagardinti patiekalus.

Europos standartinių šokių bronzos laimėtojai, žinomų pedagogų Jūratės ir Česlovo Norvaišų auklėtiniai D. Vėželis ir L. Chatkevičiūtė po treniruočių ir darbo savo studijoje „Šokio stilius“ vakarais mėgaujasi aromatinga mėtų arbata.

Lina mėgsta šeimininkauti virtuvėje, todėl kaskart ruošiamus patiekalus pagardina savo išaugintomis žolelėmis.

Šokėja neatsitiktinai pasirinko namuose auginti rozmarinus, mėtas ir bazilikus. Mat šiuos prieskonius ji dažniausiai naudoja. L. Chatkevičiūtė rozmarinais ir bazilikais gardina mėsos valgius, daržovių salotas.

Mėtomis ji puošia desertus.

Nors šokėja naudoja nemažai pačios rankomis išaugintų prieskonių, ji pastebėjo, kad nuskinti prieskoniniai augalai kaipmat išleidžia ūglius ir vėl džiugina naujomis šakelėmis ir lapeliais. Tad pastaruoju metu moteriai nebereikia bėgti į parduotuvę pirkti prieskonių.

Dažnai užsienyje į varžybas ar meistriškumo pamokas vykstanti pora, turėdama laisvo laiko, mėgsta užsukti pietauti ar vakarieniauti į vietos restoranus. Lina pastebėjo, kad dažno restorano pasididžiavimas – pačių kulinarų išauginti prieskoniai. Jie dažnai auginami loveliuose restoranų terasose ar kieme.

L. Chatkevičiūtė mano, kad kiekvienos šeimininkės pasididžiavimu turėtų tapti namuose auginami prieskoniai.

Kai pavasarį orai bus palankūs daržininkystei, kaunietė svarsto kieme paskirti šiek tiek ploto daržui.

Žinoma moteris lysvėse, be prieskonių, ketina auginti svogūnus, ridikėlius, kad bet kada galėtų paruošti mėgstamų salotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.