Prieš koncertus „Arijos iš dušo“ dainininkė A. Grigorian nusirėžė plaukus

Vilniaus miesto operos teatralizuotuose koncertuose „Arijos iš dušo” kovo 28 ir 29 d. pasirodys solistė Asmik Grigorian, grįšianti į Lietuvą po Piotro Čaikovskio operos „Mazepa” premjeros Berlyne. Šiame spektaklyje ji sukūrė pagrindinį Marijos vaidmenį.

Operoje "Mazepa" A. Grigorian įkūnijo Mariją – pragmatišką, modernią, savimi pasitikinčią moterį trumpa šukuosena.
Operoje "Mazepa" A. Grigorian įkūnijo Mariją – pragmatišką, modernią, savimi pasitikinčią moterį trumpa šukuosena.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 16, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:09 PM

A. Grigorian įkūnija Mariją – pragmatišką, modernią, savimi pasitikinčią moterį trumpa šukuosena, kuri savo nuostabiu dainavimu paskutinėje scenoje galutinai įtikina žiūrovą savo sielos kančiomis”, – negailėjo pagyrų lietuvių dainininkei kritikai po „Mazepos” premjeros.

Kaip solistei jį sekėsi kurti? Ar teko ką nors paaukoti dėl šio vaidmens?

Pirmiausia į akis krinta radikaliai pasikeitusi Asmik šukuosena – visiškai trumpi plaukai vietoj buvusių vešlių sruogų.

„Jei klausimas apie plaukus, tai juos paaukojau ne dėl to, – nusijuokia A. Grigorian. – Žinoma, visada aukoji laiką, nervus, kelerius gyvenimo metus. Šis vaidmuo buvo labai sudėtingas psichologiškai. Ką tiksliai paaukojau, pamatysime po kelerių metų. Kol kas dar nematyti.”

„Mazepa”, kaip ir dauguma operų, – apie meilę ir mirtį. Pagal Aleksandro Puškino poemą „Poltava” sukurtas muzikos kūrinys pasakoja istoriją apie etmono Ivano Mazepos dalyvavimą Poltavos mūšyje per Švedijos ir Rusijos karą.

A. Grigorian herojė Marija – spektaklio traukos centras. Ši mergina beprotiškai įsimyli vyresnį vyrą, viską dėl jo palieka, o operos finale išprotėja.

Spektaklį kūrė Olandijoje šiuo metu labai populiarus režisierius Ivas van Hove. Operos veiksmą jis perkėlė į mūsų dienas ir tarsi komentuoja dabar vykstančius karus.

„Režisierius mane vadimo „my nightmare” (išvertus iš anglų kalbos – „mano košmaras”), – juokėsi Asmik. – Dirbant su juo atsirado keblumų dėl kalbos barjero, bet iš tiesų puikiai sutarėme ir jis sakė, jog mielai norėtų dar kada nors dirbti kartu. Žinoma, aš – taip pat.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.