G. Valaitytė apie Vilniaus Šachmatinį chorą: „Nesuprantu, kodėl žmonės mūsų nemėgsta“

„Nemeluosiu – mums labai liūdna. Kai sekmadienį pamatėme, kad žiūrovų balsavimo lentelėje likome paskutiniai – nusviro rankos. Gaila, kad žmonės mūsų nemėgsta“, – pasakojo Vilniaus Šachmatiniam chorui TV3 muzikiniame projekte „Chorų karai“ vadovaujanti Gintarė Valaitytė.

Vilniaus Šachmatinis choras turi neva sėkmę nešantį ritualą: prieš kiekvieną pasirodymą visa komanda sudeda rankas ir garsiai sušunka: „Juoda-balta, juoda-balta – šach-ma-tai!“<br>J. Stacevičius
Vilniaus Šachmatinis choras turi neva sėkmę nešantį ritualą: prieš kiekvieną pasirodymą visa komanda sudeda rankas ir garsiai sušunka: „Juoda-balta, juoda-balta – šach-ma-tai!“<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Mar 20, 2013, 1:12 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:47 PM

Jos nuomone, palaikymo choras nesulaukia dėl to, kad jo pavadinime yra užkoduotas sostinės vardas. „Jau nebe pirmi metai, kai Vilniui atstovaujantis choras sulaukia mažiau dėmesio nei kiti. Tačiau juk dauguma choristų taip pat nėra vilniečiai: aš - mažeikiškė, Ieva – kaunietė, komandoje yra daug narių iš Ukmergės, Molėtų, Plungės... mes tik gyvename Vilniuje“, – guodėsi grupės „ŠarkA“ narė G. Valaitytė.

Pasak atlikėjos, labiausiai apmaudu dėl to, kad tiek ji, tiek kita choro generolė, kolegė Ieva Stasiulevičiūtė, tiek visa kūrybinė komanda į kiekvieną pasirodymą įdeda itin daug darbo, kurį palankiai įvertina kompetentinga komisija: choras nuolat giriamas už profesionalias aranžuotes, subtilų įvaizdį, šiuolaikišką požiūrį.

„Norime būti kitokie. Aišku, galime pasirinkti visiems puikiai žinomą dainą, pasitrumpinti sijonus ir bandyti papirkti žiūrovus pigiu paprastumu. Tačiau norime eiti sudėtingesniu keliu, ieškoti originalesnių sprendimų, – portalui lrytas.lt pasakojo G. Valaitytė. – Gaila, kad esame nesuprasti.“

Dėl intensyvių repeticijų vien šią savaitę „ŠarkA“ atsisakė dviejų koncertų Šiauliuose ir Panevėžyje. Pasak G. Valaitytės, leisti sau vykti koncertuoti, o ne ruoštis projektui šiuo metu joms būtų didelė prabanga. „Gal nuskambės įžūliai, tačiau pasakysiu atvirai - į projektą ėjome nugalėti. Ne veltui subūrėme stiprią komandą, intensyviai ruošėmės kiekvienam pasirodymui“, – pasakojo G. Valaitytė. Ji užsiminė, kad dirbti tenka tikrai daug, o didžiausia prabanga šiuo metu jai – miegas. „Artimieji pyksta, kad pokalbiuose nebeegzistuoja jokios kitos temos, išskyrus „Chorų karus“, bet aš kitaip nebemoku“, – juokėsi ji.

Dainininkės teigimu, Šachmatinio choro pasirodymais tiek ji, tiek I. Stasiulevičiūtė yra patenkintos, todėl staiga imti ir išduoti savo idėjas bei rinktis paprastesnį kelią – būtų labai sunku. G. Valaitytė pasakojo, kad komisijos pirmininkė, operos solistė Kristina Zmailaitė ne kartą džiaugėsi, kad choras nepataikauja liaudžiai. „Tiesa, kiekvieną pirmadienį pagalvojame, kad gal vis dėlto reiktų viską daryti paprasčiau, tačiau galiausiai nusprendžiame – ne“, – teigė ji.

Pasak jos, laikotarpis, kai žengiant į sceną užteko iš keturių natų sudarytų dainų – jau praeityje. Dabar „ŠarkA“ merginos nori įrodyti, jog jos moka eiti kitu keliu. „Aš scenoje jau septynerius metus, Ieva – ketverius. Neturime nieko prieš gundantį įvaizdį, tačiau per tiek metų supratome, kad atėjo laikas paieškoti ko nors originalesnio“, – pasakojo G Valaitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.