L. Karalius kapituliavo – po konfliktų su kaimynais iškrausto savo restoraną

Sekmadienio popietę, kai daugelis vilniečių mėgavosi po ilgos pertraukos pasirodžiusia saule, buvęs Seimo narys Linas Karalius uždarinėjo savo restoraną. Į automobilio priekabą vyras krovė baldus ir kitą įrangą.

L. Karalius sekmadienio popietę dirbo net sušilęs. Po lauką vyras vaikščiojo tik vilkėdamas marškinėlius.<br>D. Umbrasas
L. Karalius sekmadienio popietę dirbo net sušilęs. Po lauką vyras vaikščiojo tik vilkėdamas marškinėlius.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2013, 1:48 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:52 PM

„Pikti kaimynai padarė savo“, - pripažįsta iš politikos į pramogų pasaulį vėl paniręs L. Karalius. Jo restoranas Vilniaus senamiestyje veikė vos metus. Uždaryti verslą esą privertė tame pačiame name gyvenantis kaimynas – Jaunimo teatro vadovas Algirdas Latėnas, užpylęs skundais įvairias institucijas.

Dėl A. Latėno iš tos pačios vietos išsikraustė ir anksčiau čia veikusios maitinimo įstaigos. Ant pastato langų jau kabo kito restorano iškabos, tačiau jis durų taip pat neatvers.

„Jie negavo leidimų. Kaimynai daro viską, kad čia nebūtų jokių maitinimo įstaigų. Manau, kad šioje vietoje  bus atidaryta kokia nors parduotuvė, kuri gyventojams kels mažiau rūpesčių“, - sakė L. Karalius.

L. Karalius su drauge Gintare Gurevičiūte praėjusių metų pavasarį sostinės Klaipėdos gatvėje atidarė azijietiškų vegetariškų patiekalų restoraną. Tuomet imtis verslo šioje vietoje juos sugundė mažos patalpų nuomos kainos. Tačiau L. Karalius greitai suprato, kodėl tos patalpos buvo tokios pigios – toje vietoje jokie nuomininkai neužsibūna.

Nors buvęs Seimo narys restoraną atidarė kartu  su Gintare, sekmadienį moters buvusio restorano patalpose nebuvo matyti. Jau kuris laikas sklando kalbos, kad pora išsiskyrė. G. Gurevičiūtė yra viešai paskelbusi esanti vieniša.

„Apie asmeninius reikalus nekalbėsiu. Esu dainininkas, dabar tai mano pagrindinė vieša veikla. Turiu ir kitokios veiklos, tačiau  nenoriu apie ją pasakoti. Tai jau mano asmeninis reikalas“, - tvirtino L. Karalius.

Nors uždaryti verslą nėra malonu, L. Karalius atrodė linksmas ir gerai nusiteikęs.  Jis neatskleidė, ar bandys imtis maitinimo verslo kurioje nors kitoje vietoje. Pastaruoju metu pasirodė informacija, kad parduodamas laikinas statinys Palangos paplūdimyje, kuriame L. Karalius su G. Gurevičiūte vasarą buvo įrengę barą.

Dėl šio baro nuolat kildavo skandalų, jo veiklą dėl pažeidimų buvo sustabdę veterinarai. Mokesčių inspekcija nustatė, kad šiame bare nelegaliai samdomi darbuotojai - jie žurnalistams skundėsi buvę ilgai maitinami pažadais, tačiau už darbą taip ir negavę žadėto atlyginimo. Galiausiai aplinkosaugininkai restorano vietoje rado užkastą talpyklą, į kurią iš baro buvo leidžiami teršalai.

Iš tos vietos utilizuoti buvo išvežta apie 12 kubinių metrų virtuvės nuotekomis užteršto smėlio. Šiuos darbus atlikusi Palangos savivaldybė 3862 litų sąskaitą pateikė leidimą paplūdimio kavinės veiklai gavusios įmonės „Sėkmingi projektai“ direktorei G. Gurevičiūtei.

Už nuotekomis užterštą paplūdimį Palangos aplinkosaugininkai G. Gurevičiūtei bandė surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą, tačiau vilnietę prisikviesti į pajūrį palangiškiams nepavyko.

Skandalas buvo kilęs ir L. Karaliui bei G. Gurevičiūtei įrengiant barą Vilniuje. Tuomet jie buvo kaltinami niokoją senamiesčio pastatą.

Iš Seimo per apkaltą pašalintas L. Karalius tvirtina artimiausiu metu neketinantis grįžti į politiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?