Aktorius G. Girdvainis ligoninėje daug miega ir apie darbus negalvoja

„Guliu ligoninėje prijungtas prie lašelinių. Gydytojai nesako, kiek ilgai dar reikės taip gydytis“, - portalui lrytas.lt antradienį paaiškino Vilniaus mažojo teatro (VMT) aktorius G. Girdvainis.

Ligoninėje G. Girdvainis dėl vaistų poveikio negali skaityti knygų.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Ligoninėje G. Girdvainis dėl vaistų poveikio negali skaityti knygų.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2013-04-10 01:17, atnaujinta 2018-03-08 13:40

Ketvirtadienį ryte 69-erių vyrui suskaudo širdį. Artimieji nuvežė jį į ligoninę. Tądien planuotas VMT spektaklis buvo pakeistas kitu.

Iki šiol neaišku, kada aktorius galės grįžti į sceną. „Kai duoda vaistus, nieko nesinori, nebent tik miegoti“, - paaiškino G. Girdvainis. Aktorius negali net knygų skaityti – vartodamas vaistus, kuriuos paskyrė medikai, jis jaučiasi silpnas ir mieguistas.

Dažnai su vyru ligoninėje būna žmona, aktorė Kristina Andrejauskaitė. Žinomą vilnietį taip pat aplanko brolis.

Telefono ragelyje pasigirdus moteriško balso aidui – greičiausiai gydytoja, o gal žmona užėjo į palatą – G. Girdvainis pabėrė keletą nerišlių žodžių, kad jau turi baigti pokalbį.

„Ačiū, viso gero“, - skubėjo atsisveikinti.

Žinios apie G. Girdvainio ligą pirmą kartą viešojoje erdvėje pasirodė praėjusią savaitę. Iki tol vyras viešumoje jokiais skausmais nesiskundė.

Spektaklių kol kas neatšaukia

„Dar nekeitėme repertuaro. Viliamės, kad greitai mielas Girdvainis pasveiks ir grįš į mūsų teatrinį gyvenimą“, - kalbėjo VMT reklamos skyriaus vadovas Evaldas Eidukas.

Labiausiai jam nerimą kelia šis penktadienis ir kitas trečiadienis, kai numatyti spektakliai, kuriuose vaidina G. Girdvainis.

Penktadienį VMT turėtų rodyti spektaklį „Damos vizitas“, kuriame G. Girdvainis atlieka burmistro vaidmenį. Kitą trečiadienį – „Tris seseris“. Jame aktorius – karo gydytojas Čebutykinas.

„Galvojame, gal nereikės atšaukti. Penktadienio spektaklyje nereikia didelės fizinės ištvermės. Balandžio mėnesį daugiau spektaklių (su G. Girdvainiu. – Red.) nenumatyta“, - kalbėjo E. Eidukas. Vėliau aktoriaus vėl prireiks po mėnesio – gegužės 9 dieną spektaklyje „Damos vizitas“.

Ligoninėje atsidūręs aktorius neturi dublerio nė viename minėtame spektaklyje. Režisieriai, anot E. Eiduko, nenorėjo nieko kito matyti tuose vaidmenyse.

Jei G. Girdvainio sveikata liks prasta, teatras greičiausiai keis spektaklius kitais, kaip jau darė praėjusią savaitę – vietoj „Maskarado“ rodė „Motiną“.

„Buvo geras sprendimas. Tik 20 proc. grąžino bilietus. Buvo negirdėjusių apie spektaklio keitimą, dėl to nepatenkintų. Bet mes viską paaiškinome. Didžioji dalis suprato situaciją“, - kalbėjo VMT reklamos skyriaus vadovas.

Neseniai teatras keitė spektaklius ir dėl lūžusios aktoriaus Jokūbo Bareikio kojos. „Labai sudėtinga situacija teatruose apskritai. Kai dublerio nėra, kai žmogus yra toks vienas ir nepakartojamas, tada ir yra tokia (spektaklių keitimo. – Red.) grėsmė“, - aiškino E. Eidukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.