Knygą parašęs M. Wizard siūlo pažvelgti per iliuzionisto petį

Iliuzionistas Mantas Wizard (27 m.), kurio tikrasis vardas Mantas Žmuidinavičius, pristato naują ir kitokį iliuzijos meno veidą. Nuo 12 metų iliuzijos menu besidomintis jaunas vyras balandžio pabaigoje išleis knygą „Kaip pradanginti dramblį ir kiti nesudėtingi triukai“. Pusę metų knygos leidimą laikęs paslaptyje Mantas Wizard apie jos kūrimą sutiko papasakoti naujienų portalui lrytas.lt.

Į knygą "Kaip pradanginti dramblį ir kiti nesudėtingi triukai".sudėta per 15 metų sukaupta Manto Wizard patirtis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Į knygą "Kaip pradanginti dramblį ir kiti nesudėtingi triukai".sudėta per 15 metų sukaupta Manto Wizard patirtis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Apr 10, 2013, 1:51 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:10 PM

„Knygos išleidimas buvo viena mano svajonių. Knygą kūriau visus 15 metų, tad jos pasirodymas – labai svarbus mano karjeros taškas,“ – sakė Mantas.

Iliuzionistas pasakojo, kad mintis išleisti knygą kilo todėl, kad daug sutiktų žmonių jo paprašo atskleisti kokio nors triuko paslaptį. Dažniausiai triukais vaikinai trokšta nustebinti savo mylimąsias.

Manto Wizard triukų knyga tinka ir vaikams, ir suaugusiems. Joje atskleistos nesudėtingų triukų paslaptys. Anot iliuzionisto, jo aprašytus triukus gali išmokti kiekvienas. Skaitytojas išmoks iš oro ištraukti monetą, „skaityti“ žiūrovo mintis, atspėti kortą ir kitus triukus. Kai kuriems triukams net 400 metų. 200 puslapių knygoje aprašyti triukai nėra originalūs, tačiau beveik visi jie patobulinti Manto. Pats iliuzionistas tikina, kad knygos didžiausias privalumas, jos triukai paaiškinti ne tik žodžiais, bet ir nuotraukomis.

„Kai žmogus atvers knygą, jis matys tokį vaizdą, lyg visą laiką žiūrėtų man per petį. Norėjau parodyti tą nematomą iliuzijos meno pusę, kuri yra labai saugoma. Džiaugiuosi, kad žmonės sužinos kai kurių triukų paslaptis, nes pamatys, kiek daug darbo ir įdomių dalykų slepiasi už rodomų triukų. Jiems reikia fizikos, chemijos ir matematikos žinių, rankų miklumo, kantrybės ir sceninio pasiruošimo“, – vardijo Mantas Wizard.

Taip pat knygoje bus papasakotos įdomybės iš iliuzijos meno istorijos, paaiškinti visi šio meno principai. Pasak Manto, tokių knygų Lietuvoje yra išleistos vos kelios, tad „Kaip pradanginti dramblį ir kiti nesudėtingi triukai“ – modernus ir neįprastas leidinys.

Tiesa, ši knyga nėra pirmasis Manto Wizard mokomasis projektas 2007 metais jis su Arvydu Stoniu išleido mokomuosius DVD diskus „Iliuzijos meno pagrindai“, skirtus pradedantiesiems ir jau pažengusiems. Pats Mantas tikino, kad knyga daug paprastesnė. Ji tinka ir tiems, kurie neturi jokių iliuzijos meno pradmenų.

Magijos paslaptis atskleidžiantys iliuzionistai kartais užsitraukia savo kolegų rūstybę. Pats Mantas Wizard mano, kad spausdintu pavidalu galima, mat visi iliuzionistai mokosi iš knygų.

„Tiesą sakant, aš pats kolekcionuoju iliuzijos meno knygas, nes iliuzionistų mokyklos paprasčiausiai nėra. Kiek anksčiau pajutau, kad pasiekiau tą brandą, kai jau galiu kažką duoti jauniems žmonėms, besidomintiems iliuzijos menu“, – sakė Mantas.

Iliuzionistas pripažino, kad jo knyga vis dėlto neišmokys pradanginti dramblio. Pačiam skaitovui teks sugalvoti, kaip tai padaryti. Manto kūrinys gali tik užvesti ant teisingo kelio, mat žinant, kaip galima pradanginti mažus dalykus, įmanoma sugalvoti, kaip pradanginti dramblį.

Tuomet kaip pradanginti monetą? Išgirdęs klausimą Mantas Wizard ėmė juoktis: „Pradanginti monetą galima dviem būdais. Visų pirma, ją galima išleisti parduotuvėje arba paskolinti kam nors. Štai kitam būdui reiks rankų miklumo. Triuko instrukciją rasite knygoje.“

Įdomus sutapimas, kad knyga bus išleista būtent tada, kai minėsiu pirmojo triuko parodymo 15 metų jubiliejų. Pats Mantas tokį sutapimą vadina magišku.

„Iliuzijos menas neša žinią, kad gyvenimas yra kupinas neįtikėtinų smagių siurprizų. Žinoma, triukuose, kuriuos aš rodau, nėra jokios magijos. Tai yra chemija, rankų miklumas ir šiek tiek labai kilnios gražios apgaulės, kuri sukuria mažytį stebuklą“, – šypsojosi iliuzionistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.