Pirmą kartą Lietuvoje – oficialus pasaulinės žvaigždės nišinių kvepalų pristatymas

Balandžio 25 d. 20 val. viešbutyje „Kempinski Cathedral Square“ Vilniuje pirmą kartą Lietuvoje įvyks vieno garsiausio pasaulyje amerikiečio dizainerio Tomo Fordo nišinių kvepalų pristatymas. Šio renginio iniciatorius šalyje žinomas TV laidų vedėjas, stilistas Mantas Petruškevičius.

Žadama, kad pristatymo vakaras dvelks subtilia prabanga ir išskirtinumu. „Dievas slypi detalėse“, - mėgsta cituoti garsųjį dizainerį M. Petruškevičius. Todėl neatsitiktinai kiekviena renginio detalė bus itin apgalvota ir kruopščiai suderinta su Tomo Fordo atstovybės reikalavimais.<br>T. Bauras
Žadama, kad pristatymo vakaras dvelks subtilia prabanga ir išskirtinumu. „Dievas slypi detalėse“, - mėgsta cituoti garsųjį dizainerį M. Petruškevičius. Todėl neatsitiktinai kiekviena renginio detalė bus itin apgalvota ir kruopščiai suderinta su Tomo Fordo atstovybės reikalavimais.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 12, 2013, 7:04 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:27 AM

Žadama, kad pristatymo vakaras dvelks subtilia prabanga ir išskirtinumu. „Dievas slypi detalėse“, - mėgsta cituoti garsųjį dizainerį M. Petruškevičius. Todėl neatsitiktinai kiekviena renginio detalė bus itin apgalvota ir kruopščiai suderinta su Tomo Fordo atstovybės reikalavimais.

Vakaro metu kviestinei publikai bus pristatyti Tomo Fordo kvepalai „Black Orchid“, „Neroli Portofino“, „Noir“ ir “White Patchouli”. Renginio svečiams bus pristatyti naujausi „Maserati“ automobiliai. Vakarą puoš tūkstantis „Van Vliet“ baltų rožių, lelijų ir orchidėjų žiedų, pastarosios - mėgstamiausios Tomo Fordo gėlės. Tarp žiedų puikuosis ir specialiai šiam vakarui įrengtas prabangus šampano „Moet&Chandon“ baras.

T. Fordas mados pasaulyje yra laikomas tikru revizionistu. Šiam dizaineriui nėra jokių ribų -– jį ant žinomumo bangos išsviedė drąsios, šokiruojančios reklamos (kai kuriose šalyse net uždraustos), laisvų, nesuvaržytų moters ir vyro paveikslų kūrimas.

„Jūs grakščiai išlipate iš automobilio, oriai nužvelgiate aplinką. Ne, jūs nesate arogantiška ir neniekinate pasaulio. Nes jūs per daug drąsi, jus domina kur kas įdomesni dalykai nei nereikšmingos kasdienės smulkmenos. Net negirdite jų cyptelėjimo, kai perduriate jas savo paauksuotu smailiu batelio kulniuku“ – taip T. Fordas apibūdina moterį.

1961 m. gimęs amerikiečių dizaineris atgaivino „Gucci“ bei „Yves Saint Laurent“ mados namų tradicijas. Ant „Gucci“ podiumo jis sugrąžino klasikinę prabangą, pagardintą savitais ekstravagantiškais prieskoniais.

2004 m. dizaineriui paliekant „Gucci“, šie mados namai jau buvo vertinami 10 mlrd. dolerių, o prieš tai jie buvo prie pat bankroto ribos. Dar dirbdamas „Gucci“ , Tomas Fordas prisidėjo prie itin estetiškos reklamos kūrimo. Joje Karmen Kaas – aistros akimirką su subtiliu G ženkliuku ant Veneros kalnelio.

Nepaisant sėkmės, 2005 m. jis atsisakė bendradarbiauti su „Gucci“ ir sukūrė savo prekės ženklą. 2010 m. T. Fordas pradėjo kurti ne tik moteriškus, bet ir vyriškus drabužius. Dizainerio vyras buvo toks drąsus, šiuolaikiškas ir provokuojantis, kad kritikai konstatavo faktą: vyriška mada evoliucionavo.

2009 metais pasirodęs T. Fordo režisuotas filmas „Vienišas vyras“ („A Single Man“) laikomas kinematografijos šedevru. Estetai teigė galintys dėl šio filmo net numirti.

Šiuo metu amerikiečių dizaineris gyvena abiejose Atlanto vandenyno pusėse. Savo pasirinkimą aiškina jis aiškina taip: Londone yra pagrindinė studija, T. Fordas dievina miesto multikultūriškumą, gilias mados tradicijas bei istoriją. Italija su „Gucci“, Prancūzija su „Yves Saint Laurent“ bei JAV su „Parsons“ dizaino mokykla jam reiškia karjeros raidą bei praeitį, o Londonas – neatrastas galimybes.

2012 metų rugsėjo 23 dieną T. Fordas ir jo ilgametis partneris žurnalistas Richardas Buckley susilaukė sūnaus Alexanderio Johno Buckley Fordo.

Dizainerio favoritės – modeliai Liya Kebede, Joan Smalls, Liu Wen, Fei Fei Sun, Cora Emmanuel, Jourdan Dunn ir lietuvė Edita Vilkevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.