Dėl narkotikų sulaikytam „Pikaso“ nariui gresia nauji nemalonumai

Pirmąkart Lietuvoje turėjęs vykti populiarios Ukrainos dainininkės ir televizijos laidų vedėjos Veros Brežnevos koncertas baigėsi skandalu. Ketvirtadienio vakarą į renginį atvykę šimtai žmonių pasirodymo taip ir neišvydo.

Skandalais pagarsėjusiam klaipėdiečiui D. Šamrajui gresia dar vienas ieškinys – apie pusšimtį koncerto nesulaukusių žmonių žada reikalauti atlyginti patirtą žalą.<br>E. Petkutė
Skandalais pagarsėjusiam klaipėdiečiui D. Šamrajui gresia dar vienas ieškinys – apie pusšimtį koncerto nesulaukusių žmonių žada reikalauti atlyginti patirtą žalą.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

May 16, 2013, 11:43 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:47 PM

Išgirdę pažadą, kad koncertas įvyks, bet vėliau, žiūrovai kantriai laukė dvi valandas. Galiausiai įpykę žmonės apgulė Klaipėdos Žvejų rūmų kasas, reikalaudami grąžinti pinigus už bilietus. Kilus sąmyšiui, pradingo iki tol netoliese vaikštinėjęs renginio organizatorius. Netrukus paaiškėjo, kad tai buvęs grupės „Pikaso“ atlikėjas Dovydas Šamrajus, neseniai pareigūnų sulaikytas dėl įtarimų gabenus narkotikus.

Šįkart skandalais pagarsėjusiam klaipėdiečiui gresia dar vienas ieškinys – apie pusšimtį koncerto nesulaukusių žmonių žada reikalauti atlyginti patirtą žalą.

V. Brežnevos koncertas turėjo prasidėti 19 val. Tačiau planuotu laiku scenoje atlikėja su grupe nepasirodė. Į renginį atvykę žmonės patikėjo organizatorių žodžiais, kad koncertas vėluos, nes muzikantai užtruko kelionėje. Puošniai apsirengę žiūrovai trypčiojo Žvejų rūmų fojė, gurkšnojo bare pirktus gėrimus ir apie valandą laukė mylimos atlikėjos pasirodymo.

Praėjus pusantros valandos nuo planuotos concerto pradžios dalis žmonių nusprendė nebelaukti ir kasoje ėmė reikalauti grąžinti pinigus už bilietus. Sutrikusios kasos darbuotojos įtūžusiems žmonėms bandė aiškinti, kad niekuo padėti negali, mat elektroninė bilietų administravimo sistema nebeleidžia grąžinti bilietų, kai iki koncerto lieka mažiau nei valanda.

Fojė susigrūdę žmonės liejo pyktį. Jie aiškino, kad koncerto organizatorius D. Šamrajus vos prieš pusvalandį žadėjęs grąžinti pinigus už bilietus, tačiau staiga kažkur dingo.

Apie 21 val. 10 min. į sceną įžengė V. Brežneva. Kaip liudijo salėje buvę žmonės, atlikėja pranešė, jog koncertas neįvyks ir pasiūlė pravesti pokalbių vakarą. Tačiau nusivylusi publika demonstratyviai pakilo ir paliko salę.

Į V. Brežnevos koncertą, kasos darbuotojų teigimu, parduota apie 300 bilietų, kurių kaina siekia 100-139 litus. Žvejų rūmų salė talpina beveik dvigubai tiek žiūrovų.

Išeitį iš susidariusios nemalonios situacijos rado bilietus į koncertą įsigijusi teisininkų iš Klaipėdos šeima. Julija ir Alius Galminai surinko daugumos žmonių bilietus ir ketina rengti bendrą ieškinį teismui. „Palikome vaikus su aukle, kad galėtume atvykti į koncertą, ir štai kas įvyko“, - skėsčiojo rankomis J. Manaka-Galminė.

Teisininkai žada reikalauti organizatorių ne tik grąžinti pinigus už bilietus, bet ir atlyginti nukentėjusiems patirtą moralinę žalą. Jų teigimu, žmonės tokiu atveju gali tikėtis prisiteisti iki 3 tūkst. litų.

Apie 21 val. 30 min. prie tarnybinio Žvejų rūmų įėjimo pasirodė ir koncerto organizatorius D. Šamrajus. Jis tikino nesikratantis atsakomybės ir žadėjo, kad visi atgaus už bilietus sumokėtus pinigus. D. Šamrajus aiškino, kad koncertas neįvyko dėl to, jog 7 grupės nariai buvo užlaikyti pasienyje su Rusija, Nidos poste.

Esą dalis muzikantų turėjo atvykti iš Vilniaus, kiti iš Rygos, dar kiti iš Kaliningrado. Tai turėjo būti pirmasis ukrainiečių žvaigždės pasirodymas Lietuvoje. Šis koncertas – bendro Baltijos turo dalis, kurį surengė bendrovė „Baltic Concert LLP“.

D. Šamrajus negalėjo pasakyti, ar įvyks Rygoje numatytas šios dainininkės koncertas. Dar vienas numatytas ir Estijos sostinėje.

„Kai gausime ieškinį, turėsime kam jį peradresuoti“, - neslėpė apmaudo D. Šamrajus. Jis tikino, kad koncertui buvo pasiruošta, tačiau savo darbo iki galo neatliko partneriai latviai, nespėję laiku sutvarkyti visų kelionės formalumų. Apie 22 val. muzikantai jau kėlėsi keltu per marias į Klaipėdą, tačiau koncertų salėje publikos jau nebebuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu