R. Kulvinskytė nekaltybę prarado būdama nepilnametė

Kas vaikams tampa žinių apie lytinius santykius šaltiniu? Tėvai, mokytojai ar kiemo draugai?

R. Kulvinskytė.<br>T. Bauras
R. Kulvinskytė.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

"Lietuvos rytas"

2013-05-19 00:59, atnaujinta 2018-03-06 13:39

Buvusi televizijos laidos vedėja, reklaminis veidas, o dabar kūrybos agentūros vadovė Rimantė Kulvinskytė pirmąsias intymaus gyvenimo paslaptis sužinojo būdama vos devynerių metų.

„Tuo metu mano draugės mama laukėsi. Mudvi kieme šnekėjomės apie kūdikio atsiradimą. Draugė pasakojo, kad tėtis mamai davė tabletę, o ji suvalgė, ir iš tos tabletės išaugs vaikas. Nugirdęs pokalbį paauglys iš draugės pasišaipė: „Nebuvo jokių tablečių. Tėvas pasimylėjo su tavo motina”, – pirmą lytinio švietimo pamoką iki šiol prisimena 28 metų R. Kulvinskytė.

Daugiau apie lytinius santykius Rimantė sužinojo iš klasės draugų, po to – iš savo mamos.

„Pati specialiai neieškojau informacijos apie lytinius santykius”, – kad gyvenimas savaime padiktuoja intymaus gyvenimo taisykles, užsiminė pašnekovė.

R. Kulvinskytė neslepia nekaltybę praradusi būdama nepilnametė. Tačiau dabar ji paaugliams patartų tai daryti tik sulaukus pilnametystės: „Anuomet trūko informacijos apie kontracepcijos priemones. Juk tuo metu, sakyčiau, buvau vaikas. O nekaltybės praradimas sukėlė rūpesčių ir širdies skausmo. Juk daug kas kyla iš nežinojimo, o paklausti tėvų nesinorėjo – būčiau gavusi pylos.”

Dainininkė 29 metų Ingrida Kazlauskaitė savo gyvenimo mokytoja vadina motiną, žinomą estrados atlikėją Livetą Kazlauskienę.

Dukters ir motinos ryšys – labai tvirtas, todėl jiedvi gali kalbėtis apie viską.

Kai būdama mažametė Ingrida išvydo vieno filmo sceną, kurioje vyras ir moteris glamonėjosi, išdrįso savo motinos paklausti, ką jie daro.

„Pirmiausia šeimoje man buvo nušviesta lytinių santykių esmė. Tik po to apie tai sužinojau mokykloje iš draugų ir biologijos pamokų. Mama mane įtikino, kad nereikia prarasti nekaltybės iš smalsumo ir klausyti, ką kalba draugai. Kuo vėliau pradedi intymius santykius, tuo geriau”, – įsitikinusi I.Kazlauskaitė.

Parengė Ligita Valonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.