E. Jennings ketina dalyvauti homoseksualų eitynėse

Penktadienį priimtas teismo sprendimas leisti gėjams ir lesbietėms žygiuoti sostinės Gedimino prospektu kelia aistras. Vieningos nuomonės neturi ir žinomi Lietuvos pramogų pasaulio atstovai. Kalbinami portalo lrytas.lt, jie dėstė skirtingas mintis šia tema – pavyzdžiui, dainininkė E. Jennings ketina pati dalyvauti eitynėse, o rokeris J. Milius mano, kad dėl šio renginio į balą bus išmesti mokesčių mokėtojų pinigai.

E. Jennings ketina pati dalyvauti eitynėse.<br>J. Stacevičius
E. Jennings ketina pati dalyvauti eitynėse.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, Liuminata Mickutė

Jul 5, 2013, 6:02 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:43 PM

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį įpareigojo sostinės savivaldybę suderinti leidimą gėjų eitynėms Gedimino prospekte.

Teismas patenkino Lietuvos gėjų lygos (LGL) skundą, kuriuo prašyta panaikinti eitynių organizatoriams nepalankų savivaldybės administracijos sprendimą neleisti eitynių Gedimino prospekte ir įpareigoti savivaldybę leidimą išduoti.

Vienas nedaugelio homoseksualios orientacijos neslepiančių pramogų pasaulio atstovų, dainininkas Ruslanas Kirilkinas lrytas.lt sakė, kad sveikina tokį teismo sprendimą.

Eitynės yra gerai. Tokio pobūdžio eitynės užsienyje daugiau asocijuojasi su švente, gera muzika ir nuotaika“, - sakė atlikėjas.

Jis viliasi, kad renginys nesukels jokių konfliktų.

„Tikiuosi, kad šįmet žmonės taikiai reaguos į šį reikalą ir nesukels sau ir kitiems nemalonumų. Dar ir todėl, kad Lietuva pirmininkauja Europos Sąjungos Tarybai. Aš esu už laisvę ir teisinį jos naudojimą“, - sakė atlikėjas.

Jis kol kas nėra apsisprendęs, ar pats dalyvaus eitynėse.

„Šiuo metu svarstau, nenorėčiau būti užpultas ar kitaip pažemintas. Tačiau noriu tikėti teisingumu ir tuo, kad bus saugu“, - kalbėjo Ruslanas.

Aktyviai seksualinių mažumų teises palaikanti atlikėja Erica Jennings pati yra žygiavusi jų eitynėse.

Žinia apie teismo sprendimą ją pasiekė Didžiojoje Britanijoje, kur dainininkė šiuo metu vieši su šeima.

„Tai – puikios naujienos. Labai džiaugiuosi dėl visos seksualinių mažumų bendruomenės. Puiku, kad teismas gerai atliko savo darbą ir teisybė nugalėjo“, - sakė grupių „Skamp“ ir „The Ball & Chain“ vokalistė.

Ar ji žygiuos eitynėse ir šiais metais? „Jei tą dieną nereikės išvykti dėl koncerto, aš būtinai ten būsiu“, - patikino dainininkė.

Stilistas Mantas Petruškevičius, regis, kiek sutriko, paprašytas pareikšti nuomonę apie teismo sprendimą.

Mantas patikino, kad nuomonės dėl gėjų eitynių tiesiog neturi: „Į šią temą nesigilinau“. Paklaustas, ar dalyvautų jose, stilistas suskubo pokalbį užbaigti.

Kai sostinės administracija neleido rengti eitynių Gedimino prospekte, šį sprendimą karštai palaikė dainininkas Jeronimas Milius.

„Sutaupysime nemažai mokesčių mokėtojų pinigų! Ačiū“, - tada pakomentavo atlikėjas.

Kalbinamas lrytas.lt, dainininkas sakė, jog neturi nieko prieš seksualines mažumas. Tačiau pakartojo savo nuomonę – eitynių rengėjai jų dalyvių saugumu turi pasirūpinti patys, o leisti mokesčių mokėtojų lėšas tam nėra tikslinga.

„Muzikos, teatro pasaulyje kitokios lytinės orientacijos žmonių yra nemažai. Tenka su jais susidurti, tikrai neskirstau žmonių pagal orientaciją.

Problema, kurią matau, yra tai, kad saugumo užtikrinimas eitynių dalyviams kainuos, ir šie pinigai bus sumokėti iš visų mūsų kišenių.

Jei teisingai girdėjau, ankstesnių eitynių saugojimas kainavo šešiaženklę sumą. Man tai atrodo nelogiška. Tokius pinigus geriau skirčiau vaikų darželiui ar švietimui“, - sakė populiarus roko ir miuziklų atlikėjas.

Jo nuomone, eitynės nieko nepakeis ir jų organizatoriams tėra proga „užsidėti pliusiuką Europos Sąjungoje“.

„Na, padarykite visuomenės apklausą prieš eitynes ir po jų. Esu tikras, kad didžioji dalis Lietuvos gyventojų bus eitynių atžvilgiu nusiteikę neigiamai. Ir tas procentas nesumažės.

Organizatoriai puikiai žino, kad šiuo metu Lietuvoje tokios eitynės provokuoja konfliktus. Jų teisė rinktis, bet tokiu atveju apsauga, manau, jie turėtų pasirūpinti patys.

Jei aš norėčiau surengti metalistų eitynes rajone, kur labai nemėgstami metalistai, aš pats suprasčiau, kad turiu paprašyti stiprių draugų, kad pasaugotų. Man nekiltų mintis, kad tai turėtų apmokėti kažkas kitas“, - sakė J. Milius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.