Melomanu save vadinantis grupės „Biplan“ lyderis M. Melmanas žmonai namuose nedainuoja

Kuo skiriasi vaikai ir suaugusieji? Mažieji nesvajoja apie naujesnį automobilį ar skalbyklę. Ir mano daugiau nei pusė svajonių – ne apie naujesnį automobilį, rašo "Lietuvos rytas".

Tėvystė jam suteikia puikių emocijų ir pačių gražiausių jausmų nuo pirmos dienos, kai gimė dukrelė Amelie.
Tėvystė jam suteikia puikių emocijų ir pačių gražiausių jausmų nuo pirmos dienos, kai gimė dukrelė Amelie.
Daugiau nuotraukų (1)

Maksas Melmanas

Jul 10, 2013, 4:13 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:10 AM

Kiekvieną vasarą norisi padaryti kuo daugiau – viską, ką tik galiu suspėti: ir su šeima pailsėti prie jūros, ir aprėpti daug koncertų.

Lietuvos pajūrį labai mėgstame. Esu ilsėjęsis ir kitur, prie kitų jūrų ir vandenynų, bet Baltija man – mieliausia. Ji purvina? Pasiginčyčiau. Ji šalta? Juk mes esame čia gimę, pripratę. O bangos man patinka.

Su šeima dažniausiai mėgaujamės Neringos paplūdimiais. Palangoje lankomės tuomet, kai orai atšąla – rudenį, žiemą. Tuo metu čia ramiau.

Minias žmonių, ošiančius barus ir linksmybes matau koncertuodamas, todėl su žmona ir dukrele poilsiui renkamės ramybę.

Daug laiko praleidžiu ir Vokietijoje. Ten gyvena mano žmonos Evos artimieji.

Dukrelei Amelie netrukus sueis ketveri. Ji – didžiulis mano džiaugsmas, dabar mažylė – didysis kodėlčiukas.

Tėvystė man suteikia puikių emocijų ir pačių gražiausių jausmų nuo pirmos dienos, kai gimė dukrelė. Mielu noru Amelie skiriu visą laisvą laiką, stengiuosi jo rasti kuo daugiau. Mudu vienas kitą puikiai suprantame.

Vasarą su „Biplan” jau aplankėme Kijevą, Jaltą, Minską. Įsimylėjau Krymą! Pasirodysime ir festivalyje Rusijoje.

Lietuvoje šiemet mūsų laukia „Margos pievos” Rumšiškėse, „Galapagai” Zaraso saloje bei Karklės festivalis pajūryje. Dainuoti muzikos festivalyje – ne tik garbė, bet ir malonumas.

Mums visada labai svarbi koncerto aplinka. „Galapaguose” tyvuliuoja ežeras, Karklėje – jūra!

Tokie koncertai labai skiriasi nuo kamerinių pasirodymų uždarose erdvėse.

Festivalių dvasia puikiai veikia ir muzikantus. Čia esame tarsi labiau atsipalaidavę, net būdami scenoje susiliejame su publika. Jei kitą dieną nekoncertuojame, su malonumu liekame festivalyje ir po savo pasirodymo šėlstame su publika.

Su „Biplan” kolegomis esame festivaliniai žmonės – vykstame pasiklausyti kitų muzikantų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Miegame palapinėse, šėlstame su kitais – tai labai smagu! Nesame išlepę.

Neįsivaizduoju savo gyvenimo be muzikos. Jei kas nors pasikeistų ir muzika išnyktų, nemirčiau badu. Tikrai susigalvočiau veiklos, artimos širdžiai. Tačiau tokios situacijos nenorėčiau.

Muzika man – ne tik mėgstamas darbas, bet ir pomėgis. Pasistengiau, kad muzika mano gyvenime būtų nuo 15-os metų. Su tuo gyvenu ir dabar.

Pirmąją mažą gitarą man tėvai nupirko, kai buvau vos penkerių metų.

Vaikystėje muzika mane maitindavo tėvai. Namuose skambėdavo „The Beatles”, „Pink Floyd”, klasikinė muzika, rusų bardų dainos. Iki skylių nutrynėme įrašytą roko operos „Jesus Christ Superstar” juostą.

Ko dabar klausausi automobilyje, priklauso nuo nuotaikos, sielos virpesių ar net už lango esančio oro. Nesiklausau beskonybės ir kičo. Visa kita muzika, kuri duoda nors kruopelę postūmio kurti, man tinka.

Ar dainuoju namuose žmonai? Ne. Tačiau Eva klausosi mano kūrybos, ji – viena pirmųjų, kuri išgirsta mūsų naujas dainas. Įsiklausau į jos nuomonę, kritiką. Vis dėlto pagyras iš jos lūpų girdžiu dažniau.

Neseniai „Biplan” grupė fotografavosi naujoje fotosesijoje. Mūsų fotografas buvo muzikos kūrėjas Andrius Mamontovas. Jis fotografuoja daug ir puikiai, tad ir pasiūlėme jam mus įamžinti.

Buvo labai smagu su juo dirbti! Andrius pats yra muzikantas, jis puikiai įsivaizduoja, kokia turi būti grupės nuotrauka.

Andrius mus fotografavo keliais skirtingais nestandartiniais fotoaparatais, net juostiniu. Smagiai visi eksperimentavome, o rezultatu esame patenkinti net labiau, nei tikėjomės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?