Kaip garsios mamos ruošiasi Rugsėjo 1-ajai?

Jau kitą savaitę visose šalies mokyklose vėl skambės nerūpestingas juokas, šlamės vaikų verčiamos knygos. Nors Rugsėjo 1-oji laikoma gražia vaikų švente, tėvams ji dažniausiai kelia stresą dėl padidėjusių išlaidų ir išsiskyrimo su atžalomis. Naujienų portalas lrytas.lt aiškinosi, kaip naujiems mokslo metams ruošėsi garsios šalies mamos.

Didžiausias Dainos ir Antano Bosų rūpestis - išleisti į darželį Magdaleną. Marija mokslo metams apsipirko pati.<br>M.Patašiaus nuotr.
Didžiausias Dainos ir Antano Bosų rūpestis - išleisti į darželį Magdaleną. Marija mokslo metams apsipirko pati.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Aug 30, 2013, 1:24 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:58 PM

Leidžia apsipirkti pačiai

Dainai Bosas kiekviena Rugsėjo 1-oji primena, kaip greitai auga vaikai. Štai į septintą klasę eisianti jos dukra Marija mokslo metams pirmą kartą susiruošė pati, o mažoji Magdalena pradės lankyti darželį.

„Labiau mes koncentruojamės į Magdaleną, nes Marija jau užaugo. Ruošiantis darželiui Magdutei nieko specialaus nereikėjo. Šiuo atveju svarbiausias yra nusiteikimas, moralinis pasiruošimas, kalbėjimas apie tai. Labai laukiu Rugsėjo 1-osios. Manau, bus geriau, nes Magdutė labai mėgsta bendrauti, būti dėmesio centre, tad darželis jai turėtų patikti“, – puikiai nusiteikusi kalbėjo D.Bosas.

Šiek tiek mažiau mokslo metų laukia trylikametė Marija. Anot Dainos, paauglė pasiilgo ne mokyklos, o draugų.

„Šiais metais pirmą kartą girdėjau frazę: „Nežinau, ką reikės apsirengti Rugsėjo 1-ąją.“ Na taip, tikra bėda. Jeigu jau išgirsti tokius žodžius, vadinasi, prieš mane jau tikra mergina“, – juokėsi D.Bosas.

Problema, kuo apsirengti, atsirado šeimai persikrausčius gyventi į Palangą. Anksčiau Marija privalėdavo vilkėti mokyklinę uniformą, tad toks klausimas paprasčiausiai nė negalėdavo iškilti. Dabar bet kokiu atveju tenka pirkti daugiau rūbų. Kiek kainuoja mokslo metams paruošti paauglę, D.Bosas nenorėjo įvardyti.

„Iš esmės viskas nepigiai kainuoja. Aišku, kadangi šiemet jai pačiai leidau apsipirkti, tai ji nesirinko pigiausių daiktų.

Bet aš leidžiu. Vis tiek visada leisdavau pačiai pasirinkti, kokius daiktus pirkti. Juk tai nedidelė šventė vaikams, o tokio amžiaus merginos taip nori pasipuošti“, – įsitikinusi Daina.

Kamuoja nerimas

Šiemet pirmasis skambutis nuskambės grupės „Naujos pupytės“ narės Skaistės Steikūnaitės dukrai Patricijai. Likus kelioms dienoms iki Rugsėjo 1-osios Patricija neturi tik pratybų sąsiuvinių. Juos tėvai nupirks jau prasidėjus mokslo metams.

„Rugsėjo 1-ajai pradėjome ruoštis iš anksto. Vienu kartu nuėjome ir nupirkome viską, ko reikia. Galima sakyti, kad esame pasiruošusios, o dukrytė jau skaičiuoja dienas iki mokyklos.

Ji taip laukia mokslo metų, kad kiekvieną dieną manęs vis paklausia, kiek dienų liko. Vienas berniukas, jos draugės brolis, pasakė: „Patricija, neskaičiuok tu tų dienų, nes kai nueisi į mokyklą, nebenorėsi.“ Tikiuosi, tas noras nepraeis nuėjus į mokyklą“, – juokėsi S.Steikūnaitė.

Nors Patricija su nekantrumu laukia pirmojo skambučio, Skaistės širdyje kirba nerimas. Baisu, nes nežino, kaip mergaitei seksis mokslai, kaip pavyks susidraugauti su bendramoksliais ir t.t. Vis dėlto ji vadovaujasi mokyklos direktorės patarimu neparodyti savo baimės, nes vaikas gali ją perimti. Todėl šiuo metu S.Steikūnaitė koncentruojasi į praktiškus dalykus.

Pasak jos, pirmoko paruošimas mokyklai pareikalauja nemažų išlaidų. Vien kuprinių kainos svyruoja nuo 100 iki 500 litų. Be to, vaikui reikia kasdienių drabužių, avalynės, aprangos kūno kultūros pamokoms, kanceliarinių priemonių ir pan. Kiek visa tai kainuoja, S.Steikūnaitė nenorėjo įvardyti.

„Viskas priklauso nuo tėvelių finansinių galimybių. Tu gali vaikui pripirkti pačių geriausių ir brangiausių vardinių rūbų, įmantresnę kuprinę. Automatiškai tokiu atveju tu ir išleisi daug daugiau. Jeigu tu nori kažkiek sutaupyti, renkiesi geros kokybės, bet ne prabangos daiktus“, – sakė Skaistė.

Dainininkė tikino, kad jai pačiai mielesnis antrasis variantas, nes vaikai itin greitai auga, o prabangi ir ilgalaikė kuprinė po metų ar dvejų tiesiog nusibosta.

Skaičiuoja dienas

Į priešmokyklinukų grupę šiemet pradės eiti dainininkės Elenos Puidokaitės, žinomos Atlantos slapyvardžiu, dukra Saulė. Kadangi šešiamečių grupė sudaryta tame pačiame darželyje, kurį mergaitė lankė anksčiau, didelio streso ji neturėtų patirti.

„Ši rugsėjo 1-oji – kaip ir bet kuri kita rudens pradžia. Po vasaros atostogų visada reikia susiimti, susitvarkyti, atsinaujinti ir pasiruošti rudeniui visomis prasmėmis.

Šiemet į Rugsėjo 1-osios šventę eisime tam, kad sužinotume, ko reikės kitais metais. Saulė labai laukia šios šventės. Ji taip pasiilgo savo draugų, kad net skaičiuoja dienas iki rudens“, – tikino E.Puidokaitė.

Anot jos, kaip ir kiekvieną vasarą, teko nupirkti Saulei naujų daiktų, drabužių ir batų, tad didelio skirtumo ji taip ir nepajuto. Dėl artėjančio rudens visiškai nesijaudinanti dainininkė tikino, kad jei rudenį paaiškės, kad kažko trūksta, tada ir nupirks tai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.