Darbo partijos byla gelbėja Ž.Žvagulį, G.Karaliūnaitę ir J.Liesį nuo teisiamųjų suolo

Neįsiteisėjęs teismo sprendimas „Darbo partijos“ vadinamojoje juodosios buhalterijos byloje gelbėja scenos žvaigždes, bendradarbiavusius su buvusia „Darbo partija“.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Sep 19, 2013, 9:22 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:26 AM

Priimdamas apkaltinamąjį nuosprendį „Darbo partijos“ vadovams, Vilniaus apygardos teismas paskelbė nutartį, įpareigojančią prokuratūrą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos neteisėtos dainininkų Žilvino Žvagulio, Gintarės Karaliūnaitės, grupės „B'avarija“ nario Juozo Liesio veiklos.

Dainininkai įtariami bendradarbiavę su Darbo partija ir vykdę neteisėtą veiklą, numatytą Baudžiamojo kodekso (BK) 220 straipsnyje (Neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimas. – Red.).

Portalo lrytas.lt žurnalistams Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Saulius Verseckas patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl šių ir dar kelių asmenų, tačiau tikino, kad ikiteisminis tyrimas užtruks dėl objektyvių priežasčių – kol neįsiteisės apkaltinamasis nuosprendis „Darbo partijos“ byloje.

„Vilniaus apygardos teismas manė, kad nutartyje įvardytų asmenų veikloje yra BK 220 straipsnyje numatytos veikos požymių, tačiau tokią nuomonę susidarė pirmos instancijos teismas, kurio apkaltinamasis nuosprendis apskųstas aukštesnės instancijos teismui. Kol nebus įsiteisėjusio teismo sprendimo, tol ikiteisminio tyrimo iš esmės negalėsime pradėti“, – sakė jis.

Prokuroras paaiškino, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas Vilniaus apygardos teismo kolegijos nurodymu – atskiraja nutartimi, kuri remiasi byloje surinktais įrodymais ir priimtu nuosprendžiu, kuris dar neįsiteisėjęs: „Kai teismo sprendimas įsiteisės, tuomet paaiškės, ar šių asmenų duoti parodymai teisme buvo melagingi.“

Teismo sprendimas neįsiteisės dar ilgai

Tačiau pirmos instancijos teismo sprendimas, regis, dar neįsiteisės ilgai, mat tuometinės „Darbo partijos“ vadovai apskundė teismo apkaltinamąjį nuosprendį aukštesnės instancijos teismui. Specialistų teigimu, Lietuvos apeliaciniame teisme „Darbo partijos“ bylos nagrinėjimas gali užtrukti iki poros metų.

Portalo lrytas.lt žurnalistams ankščiau Ž.Žvagulis teigė, nieko nežinantis apie teismo sprendimą pradėti jo atžvilgiu ikiteisminį tyrimą. „Kol kas neturiu jokio supratimo apie bylą. Nesuprantu, kuo mane gali kaltinti“, – stebėjosi Ž.Žvagulis.

Dainininkas sunkiai prisiminė koncertą per Darbo partijos renginį: „Kiek pamenu, administratorė tvarkė visus finansinius reikalus. Ji buvo nubausta, bet aš jokių vokelių neatsimenu.“

Paklaustas, kaip administratorė buvo nubausta, dainininkas teigė neatsimenąs. Šiuo metu minėta administratorė – motinystės atostogose.

2012 metų rugsėjį teisme liudiję dainininkai neprisiminė koncertų, ir negalėjo įvardyti sumų už kurias koncertavo šiuo metu jau likviduotos „Darbo partijos“ renginiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.