Prie bėgimo treniruočių E.Jakilaitis pratina ir vaikus

TV laidų vedėjams puiki išvaizda ir savijauta ne mažiau svarbi nei gera iškalba. Tokį įspūdį buvo galima susidaryti stebint sekmadienį vykusį Vilniaus maratoną – jame buvo matyti ir nemažai iš ekranų pažįstamų veidų, rašo "Lietuvos rytas".

Edmundas Jakilaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Edmundas Jakilaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-22 17:25, atnaujinta 2018-02-21 22:31

Štai LRT televizijoje net keturis projektus rengiantis žurnalistas Edmundas Jakilaitis (36 m.) be pasirengimo gali įveikti 10 kilometrų trasą. Jis šiame renginyje dalyvavo trečią kartą.

„Jei ne vaikai, tikrai nebūčiau bėgęs, nes reikia pasirengti”, – sakė E.Jakilaitis. Jis, be savo įveiktų 10 km kartu su devynmete dukra Barbora, dar bėgo ir 4,2 kilometro šeimyninėje trasoje.

Jo šešerių metų sūnus Bernardas varžėsi 500 metrų specialiame UNICEF vaikų bėgime. Ar su visa šeima bėgo ir žmona Rasa?

„Kas nors juk turi fotografuoti. Tai malonus socialinis renginys, paliekantis gerų įspūdžių”, – džiaugėsi E.Jakilaitis.

Kartu su vaikais Kristupu (24 m.) ir Elžbieta (3 m.) į maratoną atskubėjo ir sinoptikas bei astrologas Naglis Šulija (47 m.). Įveikęs 10 kilometrų trasą jis maloniai bendravo su modeliu, „Mis Lietuva 2002” Vaida Grikšaite-Česnauskiene (29 m.).

„Džiaugiuosi, kad sūnus mane aplenkė, o duktė įveikė UNICEF trasą”, – sakė jis.

TV3 orų vyras nenoriai, bet prisipažino, kad laisvalaikiu treniruojasi. Ir ne šiaip sau – kartu su tos pačios televizijos sporto žurnaliste Vlada Musvydaite.

„Aplink ją buriasi mėgėjai pasportuoti, esu vienas jų. Ir jeigu norite sužinoti, kodėl lengvoji atletika yra sunkioji, prisijunkite prie mūsų”, – reikšmingai pokalbį užbaigė N.Šulija.

Tarp bėgikų taip pat buvo naujos „Lietuvos ryto” televizijos laidos „Viskas bus gerai” vedėja aktorė Edita Užaitė, TV3 šou „Romeo ir Džuljeta” dalyvausiantis dainininkas Vaidas Baumila ir kitų žinomų žmonių.

Vis dėlto kai kurie TV laidų vedėjai rinkosi verčiau skanduoti palaikymo šūksnius savo kolegoms, nei patys lieti prakaitą trasoje.

TV3 laidos „Beatos virtuvė” vedėja Beata Nicholson (34 m.), į renginį atėjusi su savo vaikais – 7-mete Izabele Meile ir 5 metų Jurgiu George’u, sakė esanti tikra bėgimo entuziastė. Ji niekada nepraleisdavo analogiško renginio Londone, o Vilniuje kaip žiūrovė dalyvavo pirmą kartą.

„Mėgstu bėgimą ir labai žaviuosi tais žmonėmis, kurie tai daro. Tačiau tai – viešas renginys. Nežinau, ar gerai jausčiausi, susidūrusi su tokiu dideliu dėmesiu bėgimo trasoje. Gyvenime reikia daryti tai, kas teikia džiaugsmo. Esu už judėjimą, bet tenka rinktis tai, kas svarbiausia. O sportas – kažkur mano prioritetų gale”, – sakė B.Nicholson.

Beata tikino laisvalaikiu mėgstanti ir pasivaikščioti, ir pabėgioti. Tačiau tokiame renginyje, jos nuomone, svarbu ne tik bėgantys, bet ir juos palaikantys.

„Susidarė įspūdis, kad bėgikų daugiau nei žiūrovų. O juk palaikymas ne mažiau svarbus. Kai Londone vyksta maratonas, būna neįmanoma prisigrūsti, kad pamatytum dalyvius. Ten juntama visuotinė euforija. Vilniuje jutau tik santūrų šiaurietišką palaikymą”, – lygino B.Nicholson.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.