M.Petruškevičiaus neįleido į „Ryanair“ lėktuvą

Tikrasis stilisto Petruškevičiaus vardas – ne Mantas, o Mantvydas. Dėl klaidos biliete jis rugsėjo 26-ąją Vilniaus oro uoste nebuvo įleistas į oro linijų „Ryanair“ orlaivį, skridusį į Airijos sostinę Dubliną.

Tikrasis stilisto Petruškevičiaus vardas – ne Mantas, o Mantvydas.
Tikrasis stilisto Petruškevičiaus vardas – ne Mantas, o Mantvydas.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 4, 2013, 5:04 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:48 AM

M.Petruškevičius į Dubliną skrido kartu su vaidybinio filmo apie 1863 metų sukilimą ir vieną jo vadų kunigą Antaną Mackevičių projekto vykdytoja ir prodiusere Ilona Sutkevičiūte.

M.Petruškevičius yra šio filmo dailininkas bei stilistas, o Airijoje su vietos lietuvių bendruomene planuota aptarti galimybes kurti vaidybinį filmą apie vieną garsiausių Lietuvos lakūnų Feliksą Vaitkų.

„Bilietus mums nupirko projektą globojanti Airijos lietuvė Miranda Jankauskienė, tačiau ties Petruškevičiaus pavarde ji nurodė Manto vardą“, – pasakojo I.Sutkevičiūtė.

Iškart bandyta nupirkti naują bilietą, tačiau niekaip nepavyko įeiti į oro linijų tinklapį. Kiek anksčiau I.Sutkevičiūtė vienoje kelionių agentūroje norėjo sumokėti už registruotą „Ryanair“ bagažą, tačiau taip pat nepavyko to padaryti.

„Mėginome ieškoti pagalbos, bet gavome tik „Ryanair“ atstovų telefono numerį Airijoje“, – pasakojo kūrėja.

Ji į Airiją išskrido viena, nes nebebuvo laiko ieškoti galimybių nupirkti kitą bilietą M.Petruškevičiui ar aiškintis dėl jau nupirktojo.

Vilniaus oro uosto atstovė Greta Babarskaitė pataria dėl biliete neteisingai nurodyto vardo ar pavardės kreiptis į oro linijų atstovus arba antžeminio aptarnavimo bendrovę.

„Kiekvienas vežėjas elgiasi skirtingai, o galimybės priklauso nuo atstovų turimų įgaliojimų ir bilieto pirkimo sąlygų“, – aiškino G.Babarskaitė.

Net verslo klasės bilietų kai kuriais atvejais negalima grąžinti ar keisti keliaujančiojo duomenų, kelionės datos.

Tradicinės oro bendrovės – „Lufthansa“, SAS ar „Turkish Airlines“ paprastai dėl smulkių klaidų negadina keleiviui nuotaikos, tačiau pigių skrydžių bendrovių sąlygos nepalyginamai griežtesnės.

„Pirmiausia patys keleiviai turėtų pasirūpinti, kad bilietuose būtų nurodyti teisingi jų duomenys“, – patarė G.Babarskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.