Teisės vairuoti netekęs A.Rimiškis dar ilgai keliaus pėsčiomis

Klaipėdos apylinkės teismas nepasigailėjo atlikėjo Andriaus Rimiškio ir nesutiko sušvelninti bausmės, skirtos už vairavimą išgėrus. Pernai birželį jis 2,5 metams neteko teisės vairuoti, jam skirta ir pustrečio tūkstančio litų bauda.

Teismas atmetė A.Rimiškio prašymą sugrąžinti jam teisę vairuoti.<br>E.Petkutės nuotr.
Teismas atmetė A.Rimiškio prašymą sugrąžinti jam teisę vairuoti.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

2013-10-09 17:43, atnaujinta 2018-02-21 07:58

Įpusėjus bausmės laikui, dainininkas paprašė grąžinti jam teisę vairuoti. Savo prašymą jis motyvavo tuo, jog kasdien turįs vežti vaiką į darželį, automobilis jam būtinas ir dėl aktyvios koncertinės veiklos.

Atlikėjo vairuojamą automobilį netoli Šiaulių pareigūnai sustabdė pernai balandžio 15-ąją.

Kartu su trimis bičiuliais ir pagalbininkais A.Rimiškis važiavo į Kuršėnus, kur vakare turėjo įvykti jo koncertas. Tačiau renginį teko atšaukti, įtarus, kad prie vairo vyras sėdo neblaivus.

Tą sekmadienį kelyje patruliavusių pareigūnų dėmesį patraukė šalikelėje sustojęs „Renault Espace“. Iš automobilio išlipęs A.Rimiškis atidarė variklio gaubtą ir kažką apžiūrinėjo. Pareigūnai nusprendė patikrinti, ar jis blaivus. Jų įtarimai pasitvirtino – A.Rimiškiui nustatytas vidutinis girtumas, alkoholio koncentracija kraujyje siekė 1,89 promilės.

Teisme A.Rimiškis pripažino tądien išgėręs, tačiau automobilį esą vairavęs jo bičiulis. Tokią versiją palaikė ir kiti kartu su juo į koncertą keliavę žmonės. Tačiau teisėja patikėjo policijos pareigūnų versija, kuri buvo visiškai priešinga.

Dainininkas sumokėjo 2,5 tūkst. litų baudą ir iki šiol daugiau įstatymams nenusižengė. Tačiau prie automobilio vairo jis galės sėsti ne anksčiau kaip 2015-aisiais. Griežtą sprendimą teismas motyvavo tuo, jog A.Rimiškis už vairavimą išgėrus nubaustas nebe pirmą kartą, bet iš savo klaidų nepasimokė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.