D.Michelevičiūtės stiliaus akcentas - auksiniai batsiuvio batai

„Štai taip turi atrodyti tikra aktorė!” – gręžiodamiesi į įspūdingais aukso spalvos ilgaauliais pasipuošusią aktorę Dalią Michelevičiūtę (46 m.) kalbėjo Lietuvos kultūros pasaulio atstovai, žvarbią rudens dieną susirinkę laive, Nerimi plukdančiame į meno ir edukacijos centrą „Rupert”.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2013, 4:06 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 3:49 AM

Kas su bateliais, kas – su ilgaauliais, kas su švarkeliais, kas su pūkinėmis striukėmis. Margas meno pasaulio atstovų būrys nepabūgo darganos ir ryžtingai leidosi į žygį laivu. Jį organizavo savo naująjį sezoną pristatantis „LRT kultūros” kanalas. „Tai tik įrodo, kokia mūsų kultūra stipri ir ištverminga”, – sakė šio kanalo laidos „Durys atsidaro” vedėja Lolita Bytautaitė.

„Puošiausi ne norėdama išsiskirti, bet siekdama pagerbti visus nagingus ir talentingus žmones, kurių mūsų šalyje yra labai daug, – apie savo išskirtinį apavą sakė aktorė D.Michelevičiūtė. – Šie įspūdingi batai turi savo istoriją.”

Prieš trejus metus aktorė sumanė pastatyti spektaklį, skirtą savo močiutei – tėvo motinai Joanai Michelevičienei, pagimdžiusiai 11 vaikų, iš kurių jauniausias buvo aktorės tėvas. Jai buvo kilusi mintis sulyginti daugiavaikę motiną su narsiąja Prancūzijos mergele Joanne d’Arc, kuri paskelbta šventąja.

Kurdama spektaklį ir kostiumus aktorė užsisakė specialius batus iš auksarankio Kėdainių batsiuvio Žano Maslausko.

Dalia manė, kad jai reikės joti ant arklio. Kad netrintų kojų, batai turėjo būti ypač ilgais aulais. Spektaklis taip ir neįvyko, tačiau batai buvo pasiūti, tad aktorei pasidarė gaila, kad šis puikus meistro darbas liks nepastebėtas.

„Tad nusprendžiau išnešti juos į dienos šviesą, kad visi pamatytų, kokių auksarankių meistrų turime Lietuvoje. Paremkime juos”, – ragino aktorė, susikuklinusi, kad sulaukė tiek dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.