Besiskirianti atlikėja N.Bunkė: „Turiu už ką padėkoti vyrui”

Dainininkė Natalija Bunkė (30 m.), išgyvenanti skyrybas su verslininku Danieliumi Bunkumi (37 m.), stiprybės ir atgaivos ieško ne tik būdama su sūnumi Kristupu (2 m.). Žinoma moteris į pagalvę neverkia – ne tik aktyviai koncertuoja, bet ir dalija gėrį tiems, kuriems jo labai reikia. Naujausias sumanymas – koncertas, kurį rengia kartu su paramos ir labdaros fondu „Mamų unija”.

Skirtingais keliais su vyru verslininku D.Bunkumi pasukusi Natalija blogų emocijų stengiasi nerodyti sūnui.<br>V.Balkūno nuotr.
Skirtingais keliais su vyru verslininku D.Bunkumi pasukusi Natalija blogų emocijų stengiasi nerodyti sūnui.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Nov 13, 2013, 6:28 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:12 AM

Užuot gailėjusi savęs, Natalija imasi gerų darbų. Ji – iš tų žmonių, kurie užgriuvus bėdai savo energiją nukreipia ne į problemą, o į veiklą.

„Blogas emocijas privalau slėpti, juk auginu sūnų. Jis neturi matyti mano ašarų, jausti prastos mano nuotaikos. O Kristupas auga linksmas! Nepaisydama sunkumų einu į priekį ir problemas stumiu į šoną. Mano liūdesio nemato niekas. Tokia jau esu”, – pasakojo atlikėja.

Gruodis muzikantams – beprotiško tempo mėnuo. Koncertai veja koncertus, tačiau Natalija ir grupė „Pop Ladies”, kurioje ji dainuoja, neatsisako nemokamai dainuoti ir labdaros koncertuose.

„Stengiuosi suderinti datas su labdaros organizacijomis. Mielai sutikome dainuoti ir gruodžio pradžioje fondo „Mamų unija”, kuris globoja vėžiu sergančius vaikus, rengiamame labdaros koncerte”, – kalbėjo dainininkė.

Natalija įsitikinusi, kad mažiau turintiems ar sergantiems žmonėms už materialinę pagalbą dažnai svarbiau yra dėmesys. Tam pritaria ir paramos bei labdaros fondo „Mamų unija” įkūrėja ir vadovė Eglė Mėlinauskienė (49 m.).

„Sergantiems vaikams be galo svarbu sulaukti garsenybių dėmesio. Po tokio vizito ligoniukai dar ilgai gyvena geromis emocijomis, dalijasi įspūdžiais. Skausmo persunktos juodos dienos tampa šviesesnės”, – pasakojo Eglė.

Gruodžio pradžioje vyksiantis labdaros koncertas – ne pirmas fondo „Mamų unija” renginys, kuriame dalyvauja Natalija. Ji lankosi šios organizacijos rengiamose mugėse. Atlikėja pamena, kaip kartą tokioje mugėje prie jos priėjusi mergaitė prisipažino, kad jai labai patinka viena N.Bunkės atliekama daina, ir pasisiūlė ją padainuoti.

Tai buvo kūrinys „Širdis ant balto sniego”. Natalijos draugė telefonu nufilmavo dainuojančią mergaitę.

„Neseniai iš draugės gavau tą nufilmuotą vaizdą su prierašu, kad tos mergaitės jau nebėra... Už ką tie vaikai turi taip kentėti!?” – retoriškai klausė dainininkė.

N.Bunkė iki šiol prisimena ligoninėje vykusį pokalbį su motina, kuri ant rankų laikė trijų mėnesių dukrelę, sergančią vėžiu. Ta mergytė irgi jau iškeliavusi anapus.

„Tai be galo skaudu! Mamų širdyje – rauda, bet jos šypsosi, nes negali savo tikrų emocijų rodyti vaikams. Net neabejoju, kad visos mamos geriau mirtų pačios, kad tik jų vaikui nebūtų taip blogai. Tai baisiausia, kas gali būti”, – ašarų pilnomis akimis kalbėjo garsi dainininkė.

Gerų darbų, dalijimosi Natalija moko ir sūnų. Į labdaros muges, renginius Natalija stengiasi pasiimti ir Kristupą. Ji įsitikinusi, kad vėliau vaikystės prisiminimai sūnui padės atsirinkti tikrąsias vertybes.

Po susitikimų su sergančiaisiais Natalija jaučiasi lyg supurtyta – reikia džiaugtis gyvenimu, kiekviena akimirka su artimaisiais. Moteris supranta, kad bet kurią dieną taip nutikti gali ir jai.

„Visiems linkiu apsidairyti – juk yra žmonių, kuriems trūksta paprasčiausių dalykų. Todėl viskas, ką turiu, daro mane beprotiškai laimingą kasdien. Esu labai laiminga mama, turiu viską! Didesnės laimės už vaiką nėra, tai supras turintys atžalų.

Pabundu ryte nuo Kristupo „Mamyte!”, jis pribėga ir apsikabina. Turiu už ką padėkoti vyrui!” – šypsojosi Natalija.

Dainuodama labdaros koncertuose be jokio atlygio dainininkė ne tik dalija dėmesį. Ji nori rodyti pavyzdį jauniems žmonėms ir paraginti nebūti savanaudžiais, pagelbėti likimo nuskriaustiesiems.

„Mes visi turime išmokti dalintis. Kas žino, galbūt ateis laikas, kai ir man reikės prašyti pagalbos. Jei dabar gyvenu gerai, nebūtinai taip bus visą laiką”, – sakė N.Bunkė.

Natalija prisimena, kaip viskuo dalintis su seserimi ją mokė mama. Moteris specialiai nepirkdavo dviejų šokoladukų, kad seserys pasidalintų vieną.

„Visada stengdavausi pasirinkti bent milimetru didesnę šokolado puselę! – juokėsi garsi dainininkė. – Tačiau taip tėvai mus išmokė labai svarbaus dalyko. Dėl to ir dabar, užaugusios, su Kristina viena kitai negailime nieko, mielai dalinamės ir su kitais.”

Rinks lėšas šeimos namams

* Paramos ir labdaros fondo „Mamų unija” misija – padėti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams ir jų šeimoms. Gruodžio pradžioje „Litexpo” rūmuose rengiamame labdaros koncerte, kuriame dainuos ir grupė „Pop Ladies” su N.Bunke, tikimasi surinkti lėšų sergančio vaiko šeimos namų statybai šalia ligoninės.

* „Reikia atkreipti dėmesį ne tik į patį sergantį vaiką, bet ir į jo šeimą. Juk vienas iš tėvų turi atsisakyti darbo, kad galėtų būti su ligoniu. Užklupus ligai ir gydantis kitame mieste broliai, seserys negali susitikti. Šeimos net išyra”, – pasakojo E.Mėlinauskienė.

* Sergančio vaiko šeimos namuose Vilniuje iš toli atvykusios šeimos galėtų pabūti kartu jaukioje aplinkoje, ten vyktų terapijos, įvairūs seansai ir šventės.

* Čia, atskiroje erdvėje, galėtų gyventi ir tie vaikai, kurių gydymo galimybės išsemtos – ligoninė juos išrašo į namus. Sergančio vaiko šeimos namuose tokiems vaikams būtų suteikiama profesionali pagalba, kurios negalėtų suteikti tėvai. Tėvai savo ruožtu galėtų trumpam atsipūsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.